Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

CHOMSKY OVER ACTUEEL ANARCHISME


Boem (60k image)

‘We moeten met zorg de herinnering bewaren aan de anarchistische ideeën en bovenal de inspirerende strijd van mensen, die ervoor hebben gevochten zich te bevrijden van onderdrukking en overheersing. De manier om ons dat te herinneren moet er niet een zijn, waarbij gedachten en opvattingen in nieuwe vormen gestold raken. Ze moeten als basis dienen van waaruit men de sociale werkelijkheid begrijpt en tegelijk moet het werk wordt verricht om de noodzakelijke maatschappelijke verandering tot stand te brengen’. Noam Chomsky geciteerd door Normand Baillargeon. Waarom dat zo?

Klik op meer.


=Thom= op: 28/04/2010 om: 09:42u [link]

ECOLOGISCH LAWAAI


vacarme (41k image)

Ecologie is in. Wie er in deze wereld wil bijhoren, moet er iets over zeggen of schrijven. Dat levert dan veel beschouwingen op. Maar zijn ze alle zinvol?

Klik op meer.


=Thom= op: 25/04/2010 om: 21:28u [link]

Schoonstakers actief steunen! de straat op!

picketdenbosch (134k image)
vrijdag 23 april staan schoonmakers en sympathisanten weer om 8 uur voor de deur bij het hoofdkantoor van OSB Rompertsebaan 50, den bosch.

=AGA= op: 20/04/2010 om: 17:11u [link]

Gentse Alternatieve Boekenmarkt wederom een groot succes

De negende Alternatieve Boekenbeurs in Gent mocht zich andermaal in een grote publieke belangstelling verheugen.
AlternatieveBoekenmarktGent2010small1 (41k image)
Zo'n 1000 bezoekers konden zich laven aan een uitgebreide boekenmarkt, een inhoudelijk programma, een prima catering en een warme voorjaarszon!

=J.B. Arend= op: 18/04/2010 om: 21:05u [link]

Belgrado Zes opnieuw bedreigd: solidariteitsactie in Den Haag

Op 27 maart moesten de zes anarcho-syndicalisten uit Belgrado opnieuw voor de rechter verschijnen nadat ze eerder waren vrijgelaten. Nu luidde de aanklacht 'het veroorzaken van openbaar gevaar'.
belgradesolidarityorg (16k image)
Om te voorkomen dat de zes alsnog voor langere tijd onschuldig achter de tralies verdwijnen is internationaal de solidariteitsbeweging weer op gang gekomen. In Nederland wordt vandaar op 22 april bij de Servische ambassade in Den Haag gedemonstreerd.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 18/04/2010 om: 20:36u [link]

TRAGISCHE BANDIETEN


Bandits (73k image)

Volgend jaar is het honderd jaar geleden dat de ‘bende van Bonnet’ de schrik er in Frankrijk in brengt. Het is, in 1911, dat op klaarlichte dag in Parijs een geldloper wordt neergeschoten en overvallen, waarbij een auto een rol vervult. Daarom spreekt men ook wel over ‘autobandieten’. De ‘bende’ bestaat uit een aantal jongeren die op verschillende wijzen in verband zijn te brengen met het anarchisme. Zij bedrijven een ‘illegalisme’ als uiterste vorm van individueel-anarchisme.

Klik op meer.


=Thom= op: 18/04/2010 om: 17:51u [link]

Jannes en Jitske van de DT&V

Jannes en Jitske van de DT&V
- of de banaliteit van het kwaad -

Jannes en Jitske werken als zogenaamde regievoerders bij de Dienst Terugkeer en Vertrek; zij moeten ervoor zorgen dat 'ongewenste vreemdelingen' daadwerkelijk Nederland verlaten.

jannes_dtenv (138k image)
Jannes: "Jij maakt de keuze: vertrek je vrijwillig of wil je in een dwangbuis terug?"

Ze worden geportretteerd in het NRC Weekblad van 10 april jl en daarbij gepresenteerd als een soort tegenpolen binnen deze instantie.

klik op meer

=Joke Kaviaar= op: 18/04/2010 om: 16:55u [link]

MAATREGELEN TEGEN VERZET

Dit is hem geworden! Minister Hirsch Ballin demonstreerde vandaag het door TNO ontworpen transparant masker tegen bijten en spugen en spuugde erop los.

hirschballin_met_masker (69k image)

Resultaat: de toeschouwer werd bedolven onder een hoop smerig taalgebruik, maar het spuug bleef achter de tralies voor zijn mond hangen en droop binnendoor zijn kin af. TNO tevreden. De Commissie Integraal Toezicht Terugkeer (CITT) tevreden. Iedereen tevreden. Dat het u maar goed mag smaken, meneer de minister.

Klik op meer

=Joke Kaviaar= op: 16/04/2010 om: 18:49u [link]

Picketline in Den Haag 22 April Servische ambassade

OPROEP VOOR EEN DEMONSTRATIE BIJ DE SERVISCHE AMBASSADE DONDERDAG 22 APRIL A.S. 14.00 UUR.
Adres: Groot Hertoginnelaan 30, Den Haag.
picketbijambasade (29k image)
Op vrijdag 23 april vindt de derde procesdag plaats van de Zes van Servië, Sanja Dojkič, Tadej Kurepa, Ratibor Trivunac, Ivan Vulovič, Nikola Mitrovič and Ivana Savič, die nu al vanaf 4 september in staat van beschuldiging zijn voor het gooien van een molotovcocktail naar de Griekse ambassade.

=AGA= op: 15/04/2010 om: 21:39u [link]

Vergeet Berlijn, 1 Mei demonstratie in Nijmegen!

1mei (1486k image)
Antikapitalistische demonstratie
voor een radicaal andere samenleving
Om 14.00 uur op het Stationsplein in Nijmegen.

Een verbond van arbeiders, schoonmakers, levensliefhebbers, kunstenaars, (bewust) onaangepasten, feministen, antikapitalisten, socialisten en anarchisten roept iedereen op om dit jaar naar Nijmegen te gaan om de 1e mei te vieren en op te komen voor een samenleving die gebaseerd is op zelforganisatie en solidariteit.

’s Avonds zal er in de Grote Broek (van Broeckhuyzenstraat 46) een programma zijn met een infomarkt, eten, debat en muziek.

1 mei iedereen vrij!

=AGA= op: 15/04/2010 om: 15:05u [link]

Politie-inval bij Voorbereiding New York Anarchist filmfestival

(Een eerste poging om hier eens zelf iets te posten, in plaats van het aan Arend te sturen/vragen...)

Op 13 april heeft een troep politie-agenten - zonder huiszoekingsbevel - de ruimte 13 Thames Art Space binnengevallen. Daar werden voorbereidingen getroffen voor het Vierde Anarchistisch Film Festival ter nagedachtenis van (filmer en indymedia-medewerker) Brad Will, die door killers van de regering doodgeschoten werd in Oaxaca, Mexico, tijdens de volksopstand aldaar in 2006.

=Kees Stad= op: 14/04/2010 om: 23:28u [link]

SCHURKACHTIGE WETTEN

Schurkachtig (37k image)

Schurkachtige wetten zijn in dit geval wetten die door een schurkachtige wetgever zijn opgesteld: de delictsomschrijving heeft de vloeibaarheid van water en de mogelijk op te leggen straffen zijn draconisch. Een historisch voorbeeld daarvan leveren de zogeheten ‘Lois scélérates’, dat wil zeggen de drie (Franse) anti-anarchistenwetten van 1893-1894.

Klik op meer.


=Thom= op: 13/04/2010 om: 22:09u [link]

In Griekenland is de anarchistenjacht definitief geopend.

grieken (5k image)
Op vrijdagmorgen 9 april hield de Atheense politie een razzia in drie anarchistische huizen, waar ze drie personen van hun bed lichtte. Zij omsingelden gebouwen en bazuinden rond dat ze een gewelddadige organisatie “Revolutionaire strijd” hadden opgerond, wapens hadden gevonden etc. etc.

=AGA= op: 12/04/2010 om: 23:10u [link]

Vijdag 16 april Picketlines Adecco/Randstad.

62488 (278k image)
Aanstaande vrijdag is er weer een landelijke picketline/flyer actie bij Adecco en Randstad georganiseerd tegen het ronselen van bewakers voor detentiecentra. In Amsterdam is dat deze keer bij de Randstad vestiging aan de Admiraal de Ruijterweg 21 om 12:00. (De vestiging zit ter hoogte van de Willem de Zwijgerlaan, dat is vanuit het centrum De Clerqstraat volgend over de brug aan de rechterkant.)


=AGA= op: 12/04/2010 om: 11:34u [link]

Help de ontsnapte vluchteling, niet de politie!

Dordrecht, 23 maart jl. De politie zet een massale klopjacht op touw om een ontsnapte asielzoeker terug te vinden. Het haalt alle kranten en nieuwssites. Hoe kon dit gebeuren? Een deur van een politiewagen opengelaten? Geen handboeien om?

kick_the_cop (61k image)

Park afgegrendeld. Politiehond op zijn spoor gezet. Helicopter met warmtecamera's de lucht in. Sms alert rond gestuurd. Gezocht in omliggende wijken. Snel werd het signalement van de uitgeprocedeerde man verspreid, als ware hij een gevaarlijke zware crimineel, een moordenaar, verkrachter, gewapende gek. Het volk spreekt er schande van.

klik op meer

=Joke Kaviaar= op: 06/04/2010 om: 22:33u [link]

Welkom in de Vrije Wereld

De panoramische foto moet deerniswekkend verkleind worden zodat het beeld eigenlijk verloren gaat.
Dit is een kijkje op het VS-equivalent van de Braziliaanse favelas, de bidonvilles van Afrika enzovoort. Eigenlijk lijkt het 't meest op een Palestijns vluchtelingenkamp, o ironie.
Mobile homes die niet echt verplaatst kunnen worden. Stacaravans waar geen vakantieganger in zou willen verblijven. Hier wordt gewoond. Door mensen onder anderen die in de gevangenisindustrie werken, of op de basis waar onbemande bombardements- en spionagevliegtuigen ("drones"), aan de overkant van de snelweg, worden bestuurd. Of men is werkloos. Het kan altijd erger. Er zijn ook tentsteden.
100_0827 (1086k image)
Creech, Indian Springs, Nevada.
Op het stoffige erf van sommige van deze wrakken in de woestijn wappert trots de vlag met de strepen en de sterren.
De Normen en Waarden van de Vrije Markteconomie.

=Cornelis Prul= op: 03/04/2010 om: 00:02u [link]

MODERNE BARBAREN


Barbaar (55k image)

Op school leerden we dat, vele eeuwen geleden, de barbaren uit het oosten kwamen. Waar de troepen van Attila gegaloppeerd hadden, daar groeide het gras niet meer. Zulke woestelingen waren het. Echter, nog maar enkele tientallen jaren geleden sproeiden Amerikaanse vliegtuigen buiten hun eigen landsgrenzen een verderfelijke chemische vloeistof waarmee aldaar hele bossen werden ontbladerd. Dit werd gedaan om daarna des te gemakkelijker alles te verdelgen wat bewoog. Immers, de Westerse beschaving stond op spel vanwege een vermeend ‘domino-effect’…

Klik op meer.


=Thom= op: 02/04/2010 om: 18:18u [link]

Bericht uit de canyon

Overdag is het heet, 's nachts berekoud, vooral zolang er wind staat. We lopen van het thuishonk in Vegas Heights, Nevada, naar de plaats waar de meeste bomproeven in de geschiedenis van Moeder Aarde zijn gehouden, en de basis waarvandaan de drones wereldwijd worden bestuurd om dood en verderf te zaaien of te spioneren.

310310-2walkindesert (69k image)
Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 01/04/2010 om: 19:49u [link]

REVOLUTIONAIR ANARCHO-SYNDICALISME

aanschaffen in Gent, bediscussiëren in Appelscha

Syndicat (68k image)

De maatschappij, dat wil zeggen de sociaal-economische organisatie ervan en de sociaal-economische processen daarin, is al een hele tijd aan fundamentele herziening toe. Dat mag ‘revolutionair’ heten. De herziening zal een anarcho-syndicalistisch ‘project’ zijn.

Klik op meer.


=Thom= op: 01/04/2010 om: 11:51u [link]

Naar Gent:zaterdag 17 April

Eerst naar Gent! dan pas naar Appelscha!
Alternatieveboekenmarktgent2010 (50k image)
hier is de website: http://www.spin.be/aboekenbeurs/index.php?l=nl

=AGA= op: 01/04/2010 om: 00:54u [link]


Powered by Greymatter