Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

Stuur Joke een kaartje!

Inmiddels zit Vrije-medewerkster Joke Kaviaar al sinds 21 april vast vanwege boetes die ze kreeg voor het deelnemen aan blokkadeacties van de voormalige vreemdelingenbajes Noorderzand en van de bajesboten in Rotterdam. Joke is zoals ze al verwachtte naar de P.I. Nieuwersluis gebracht.
JokeKaviaar001 (6k image)
Stuur haar een kaartje! Joke Kuyt, Postbus 1/17, P.I. Nieuwersluis, Zandpad 3, 3631 NK Nieuwersluis als je meer informatie wilt, mail dan naar info@vrijheidvanbeweging.nl.

=J.B. Arend= op: 25/04/2008 om: 22:02u [link]

Dinsdag 29 April benefiet voor de Anarchistische Groep Amsterdam/de Vrije Bond

Komt allen !
51987 (347k image)
O, o als dit maar geen Majesteitsschennis is !!!

=AGA= op: 24/04/2008 om: 14:09u [link]

Misdaad en straf

strafrecht (50k image)
Moet op misdaad straf volgen? Straf gezien als beoogde leedtoevoeging, als vergelding. Zo van: “Ik zal het je betaald zetten!” Of moet het misschien anders?

Klik op meer.=Thom= op: 22/04/2008 om: 23:33u [link]

Wereldproefdierenweek: Acties over de hele wereld


Deze week is het weer Wereldproefdierenweek. Deze week staat natuurlijk in het teken van dierproeven en de acties hier tegen. Ook in Nederland en België worden de laatste voorbereidingen getroffen voor de actiedagen die staan gepland op donderdag en vrijdag door de Anti Dierproeven Coalitie.

25 (8k image)

Een steun in de rug zal het vast wel zijn, nadat vorige week definitief de stekker uit het project Sciencelink werd gehaald. De Anti Dierproeven Coalitie voerde hier sinds augustus vorig jaar actie tegen door middel van flyeracties in Venray zelf en de fakkeloptocht afgelopen december in Venray. Nu Sciencelink van de baan is kan de Anti Dierproeven Coalitie zich weer focussen op nieuwe campagnes, en dat gaan ze dan ook doen tijdens de Wereldproefdierenweek.

=AR= op: 22/04/2008 om: 14:41u [link]

Arbeit macht frei 2B

Joke Kaviaar geeft door:
bajesboot_klimmer (84k image)
Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 22/04/2008 om: 13:10u [link]

Samen solidair oud worden....

Ook om even te proberen of zo'n filmpje het hier nu nog doet...


Power in a union, de vroegste op de plaat gezette versie

Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 16/04/2008 om: 22:18u [link]

Informatie over deportatiekamp Zeist

De Anarchistische Anti-deportatie Groep Utrecht (AAGU) verspreidt op
18, 19 en 20 april met een grote groep vrijwilligers tienduizenden
informatiekranten over Kamp Zeist in de gemeenten Soest en Zeist. De
bedoeling is dat elke inwoner van deze twee gemeenten in de loop van
het weekend de krant op zijn deurmat vindt. Met deze krant, getiteld
'De Handdruk', wil AAGU alle bewoners van deze gemeenten informeren over het bestaan van het detentiecentrum, de omstandigheden waaronder vluchtelingen daar worden opgesloten en de komende nieuwbouw.zeistview (26k image)
Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 16/04/2008 om: 21:14u [link]

Arbeit macht frei - deel 2

De reclassering verwacht mij deze donderdag 17 april. Om ondubbelzinnig duidelijk te maken dat het weigeren een werkstraf te doen een beslissing is, en niet gewoon vergeten te komen, brief niet ontvangen of de trein gemist, heb ik de reclassering vandaag, 15 april, een brief gestuurd. De brief is gestuurd aan meneer A. Bak (geen grapje, die man heet echt zo!), die namens de reclassering Haarlem mij de tweede brief stuurde. De brief is CC gegaan naar Sjef van Gennip, algemeen directeur Reclassering Nederland.


ceesboeij (26k image)
Sommige dingen kun je niet verzinnen: gevangenisdirecteur Boeij

Klik op meer


=Cornelis Prul= op: 16/04/2008 om: 21:05u [link]

Buitenparlementaire economie

In De Groene Amsterdammer werd afgelopen jaar de marxistische geograaf David Harvey aan het woord gelaten. Hij had een goed verhaal waarin het neoliberalisme de oren gewassen werd en het postmodernisme met plezier door het slijk werd gehaald als de 'culturele uitdrukking' daarvan. Aan het eind krijgt het interview echter een vreemde wending. De Groene-journalist Koen Haegens (naar verluidt eveneens in de Troskistische SAP actief) vraagt hoe het komt dat er zo weinig substantieels tegenover het neoliberalisme gezet wordt. Volgens Harvey komt dat onder meer door de anarchisten. "(...)Het huidige verzet tegen het neoliberalisme gaat er vaak van uit dat het overnemen van de staatsmacht in het geheel niet van belang is. Dat heeft mede te maken met de dominante positie van anarchistisch links binnen een beweging als die voor een andere globalisering. Het anarchisme is eigenlijk een overdreven versie van het postmodernisme. (...)". (het artikel is hier te vinden)

a_bahngleis_midi (14k image)

Jawel! Klik op meer!


=Cornelis Prul= op: 16/04/2008 om: 20:46u [link]

Vers fruit voor iedereen

Er waren tijden waarin anarchisten in deze streken (Nederland enzo) voor vrije appeltjes pleitten, en zelfs voor het vrijgeven - in het kader van de vrijheid van drukpers - van peertjes.
Al was niet iedereen voor vrije peertjes, en vrije appeltjes lagen bij de Rein Leven Beweging ook wat moeilijk.

270px-Goudreinet (8k image)
Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 14/04/2008 om: 12:26u [link]

Zaterdag 19 april Infoavond:Kunst en de Anarchisten door Martyn Everett

Zaterdag 19 april komt Martyn Everett spreken Aan de hand van zo’n 80 tot 100 illustraties, onderzoekt de lezing de afbeeldingen van anarchisme waaronder posters en boek- en tijdschriftillustraties die geproduceerd zijn door kunstenaars variërend van de post-impressionisten tot de surrealisten.

poster_infoavond_19april_kl (99k image)

Programma:
18.00 uur eten (veganistisch)
19.30 uur spreker en discussie (voertaal Engels, Nederlandse vertaling mogelijk)
Locatie:
Anarchistische Bibliotheek, Eerste Schinkelstraat 14-16, Amsterdam


=AGA= op: 13/04/2008 om: 15:01u [link]

Postkantoren zijn nu eenmaal niet meer van deze tijd

Dat zeggen de briljante economen die namens de verpatste posterijen de handel in vastgoed door dit voor een appel en een ei geprivatiseerde staatsbedrijf (commissaris: drs. W. Kok FNV/PvdA) goedpraten. Het grote postkantoor in Nijmegen is een soort winkelcentrum in de maak. Het kantoor/sorteercentrum bij het hoodstation staat leeg. Of stond leeg.

postkantoornijmenstat (154k image)
Klik op meer


=Cornelis Prul= op: 13/04/2008 om: 12:57u [link]

The lunatics have taken over the asylum - 1

Hoewel je het praatje wat minder vaak hoort dezer dagen, nu de overheid ons scherp in de gaten houdt of we wel de juiste opvattingen hebben (dat hebben wij bij De Vrije niet) en er - na oefeningen in "eigen land" onder het motto: ik pompte hem vol lood en nu is hij dood (hoorde ik Een Onzer Jongens verlekkerd zeggen in de trein eergisteren; hmmmm...) - humanitaire missies worden uitgevoerd in Kosovo, Afghanistan en wie volgt - is de overheid, weet u nog wel, nog steeds driftig aan het terugtreden. Clubs die dol zijn op terugtredende overheden als er aandelenemissies aan te pas komen, maar die ons verder graag aan de leiband willen houden zoveel ze kunnen zitten juist aan de oude linkerzijde: PvdA en GroenLinks. U heeft het niet willen lezen - grijp nu uw kans. Een nieuw ideetje om ons allen in de gaten te houden.

Bregje.jpg (49k image)
Bregje houdt zich niet aan family values

Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 13/04/2008 om: 12:47u [link]

Contouren programma Pinksterlanddagen 2008 zichtbaar

In het jubileumjaar dat de Pinksterlanddagen 75 jaar gehouden worden op het anarchistische terrein in Appelscha zijn de contouren van het programma zichtbaar, zo bleek op de laatste bijeenkomst van de voorbereidingsgroep in Utrecht.
februariposterklein1 (20k image)
Een aantal inhoudelijke thema’s staan zo goed als vast. Als een soort van rode draad in het program lopen de huidige sociaal-economische ontwikkelingen.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 07/04/2008 om: 22:29u [link]

Martyn Everett opnieuw naar Nederland voor lezingen over kunst en anarchisme

De Engelse historicus en freelance-journalist Martyn Everett komt deze maand opnieuw naar Nederland om voor het Genootschap Engeland - Nederland lezingen te houden over “Kunst en de Anarchisten”.
MartynEverett (9k image)
Martyn tijdens zijn eerder dit jaar in Den Haag gehouden lezing
Ditmaal treedt hij ook op voor de Anarchistische Groep Amsterdam (AGA).
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 07/04/2008 om: 19:44u [link]

Mag het nou eens afgelopen zijn met die Olympische Spelen?

Sport verbroedert (verzustert?) - en we gaan toch niet dwarszitten, wel? Een groep demonstranten in Londen verstoort de idylle en rukt de toorts uit handen van BBC-presentatrice Konnie Huq, die nu vooral angstig kijkt (wat ik haar niet toewens, maar ze had zich er niet voor moeten lenen). Twintig smerissen storten zich op degene die haar de toorts afhandig heeft gemaakt. Er wordt hier gvd verbroederd, begrepen?

konniehuq1 (13k image)

Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 06/04/2008 om: 13:55u [link]

Arbeit macht frei – Relaas van een werkstrafweigeraar, deel 1: De “uitnodiging”

Door mijn brievenbus kwam twee weken geleden een brief van de reclassering. Het betrof een ‘uitnodiging’. Een uitnodiging, die geen uitnodiging is maar een oproep op verplicht te verschijnen, al staat dat er niet met zoveel woorden in.
reclassering_macht_frei2 (64k image)
Wat wil de reclassering van mij? Dat ik op een intake gesprek kom, voor een werkstraf.
klik op meer.

=J.B. Arend= op: 05/04/2008 om: 21:41u [link]

Klasse!

Sinds twee weken is Klasse! uit, een krantje van 8 pagina's dat gratis en in relatief grote oplage wordt verspreid.
Logo_01 (23k image)
Misschien heb je het al gezien, anders kun je 'm hier online bekijken.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 03/04/2008 om: 21:12u [link]

Boekpresentatie van anarchiste over Stoa

Donderdag 24 april om 20.00 uur wordt in de Rooie Rrat in Utrecht het boek Stoïsche notities van Rymke Wiersma (bekend van Atalanta, Buiten de Orde en De AS - om maar wat te noemen) gepresenteerd.

160px-Marc_Aurele (12k image)
Keizer Marcus Aurelius, die eerder Stoïsche notities schreef (Meditationes), een heimelijke favoriet van uw verslaggever - gelukkig houdt u dit voor u

Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 03/04/2008 om: 20:45u [link]

Bijeenkomst Anarchistische Federatie krijgt vervolg met Pinksterlanddagen

Tijdens de eerste bijeenkomst van de Federatie van Nederlandssprekende Anarchisten (i.o.) die op 22 maart plaatsvond in Amsterdam is besloten de discussie voort te zetten tijdens de Pinksterlanddagen in Appelscha (9-12 mei).
Avlag1 (9k image)
Klik op meer voor een verslag van de eerste bijeenkomst.

=J.B. Arend= op: 02/04/2008 om: 22:05u [link]

Open brief aan A. F. Th. van der Heijden‏

Dat schrijver A. F. Th. van der Heijden‏ zijn voornemen om een boek te schrijven over Louis Sévčke bepaald niet onder stoelen en banken steekt, zit niet iedereen lekker.
Heijden005 (19k image)
Dichter Der Peter die in de jaren tachtig deel uitmaakte van de vermaarde Venloose hardcoreband Pandemonium schreef een Open Brief over de schaamteloosheid waarmee AFTh zichzelf promoot.
Klik op meer voor de Brief.

=J.B. Arend= op: 01/04/2008 om: 19:16u [link]


Powered by Greymatter