Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

Bush bepaalt zelf wel wanneer hij grappen maakt

2bushes (10k image)

Bush heeft zichzelf vandaag weer eens flink voor lul gezet. Opzich niets nieuws, ware het niet dat het dit keer expres was. Samen met een perfecte look-a-like betrad hij het podium voor een toespraak over zichzelf.

Klik op meer !!!

=Peter Barton= op: 30/04/2006 om: 16:18u [link]

6000 demonstranten in Minsk tegen kernenergie

Ongeveer 6000 mensen demonstreerden afgelopen woensdag in Minsk (Wit-Rusland) naar aanleiding van de 20-ste verjaardag van de kernramp in Tsjernobyl tegen kernenergie.
Minsk13 (31k image)
Deelnemende anarchisten
De demonstratie waaraan ook anarchisten deelnamen, werd tevens aangegrepen door de oppositie om president Alexander Lukashenko te bekritiseren. Verschillende deelnemers werden gearresteerd.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 29/04/2006 om: 12:22u [link]

Einde van geweldloze demonstraties in Bil'in in zicht?

De wekelijkse geweldloze demonstratie van anarchisten, internationale activisten en dorpsbewoners in het Palestijnse dorp Bil'in hebben de laatste weken steeds meer te lijden van de stenengooiende jeugd.
Bilin070406 (25k image)
Demonstratie van 7 april 2006 in Bil'in
Zij trekken zich steeds minder aan van de afspraken omtrent het geweldloze karakter van de demonstratie. Is het einde van de gezamenlijke demonstraties in zicht?
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 29/04/2006 om: 11:51u [link]

Anarchisme Festival In Wageningen

Afgelopen week was in Wageningen het Anarchisme Festival in volle gang.
1 (20k image)
Klik op meer voor impressies en verslagen.

=J.B. Arend= op: 29/04/2006 om: 11:00u [link]

Anarchisten achter tralies in Spanje en Amsterdam

Anarchist Black Cross Amsterdam, dat zich bezig houdt met solidariteitswerk voor politieke gevangenen, houdt begin juni enige informatieavonden in Amsterdam.
ABC (24k image)
Er zal daar gesproken worden over anarchisten die momenteel vastzitten in Spanje en Nederland.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 28/04/2006 om: 19:10u [link]

Het Vrije Rotterdam

Soms kom je dingen op de raarste plekken tegen, waardoor je even een fractie van een seconde op het verkeerde been wordt gebracht.
RotterdamBeleef (5k image)
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 28/04/2006 om: 18:49u [link]

De Vrije de komende week....?

Een kleine schets van het lokaal waarvandaan ik, Prul, gewoonlijk aan De Vrije werk. Ik tik vanachter enkele succulenten en een flinke vlierstruik. Op de gracht staan iepen. Als het aan het regime ligt worden die omgekapt, daar ben je tenslotte PvdA en Groen Links voor. Ze hebben nu bloesem en beginnend blad, ze staan er nog. Gaaien, kauwtjes, houtduiven, koolmeesjes, en nu nog te zien: die ene zingende boomkruiper (er zullen er op zijn minst wel twee zijn, maar ik zie er steeds maar een) - als de boom vol is zie je geen boomkruiper meer. En in de avondschemering - ook nu nog te zien, met volle bladkruin niet meer - vleermuizen langs het raam. Alles is veel voor wie niet veel verwacht.

Boomkruiper1 (36k image)
De "mijne" is mooier, maar ik heb geen telelens
Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 26/04/2006 om: 11:20u [link]

Déjà vu - maar het kan slechter

Dus, mensen - mei 1968 heeft zijn tegenhanger gehad in maart/april 2006 in Frankrijk.
Dan wordt het in de Verenigde Staten eigenlijk wel weer eens tijd voor Students for a Democratic Society. En jawel. Wordt nu allen lid, gij studerenden in de VS.

t-stop_war (51k image)
Site.

=Cornelis Prul= op: 25/04/2006 om: 17:55u [link]

Hotel Bankenbosch * * * * *

Van alle gemakken voorzien hier. TV op de kamer, royaal binnenplatsoen, fitness bij de prijs inbegrepen (toch zonde dat ik daar niet van houd) en gezonde lucht, want midden in het bos. Een vijfsterrenverblijf, al laat het eten te wensen over.

esserheem (11k image)

Klik op meer !!!

=Peter Barton= op: 25/04/2006 om: 16:51u [link]

Anarchisme festival Wageningen van start gegaan

Inmiddels is in Wageningen afgelopen zondag het Anarchisme festival van start gegaan dat plaats vindt van 23 april t/m 1 mei met Kraakfietstocht.
Kraakfietstocht11_G (19k image)
De Kraakfietstocht op bezoek bij de Draaikolk
Die voerde langs een aantal kraakpanden in Wageningen waar 'open huis' werd gehouden, zoals de gekraakte flat aan de Kolkakkerweg, het Mierenbosch aan de Geertjesweg, de Bevrijdingstraat 21 en de Kolkakkerweg (de Draaikolk).
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 24/04/2006 om: 23:23u [link]

Mainstream anarchisme (deel twee)

Neil Young is terug waar hij zijn moet: met liedjes tegen de macht. Ooit co-auteur van de snerpende aanklacht tegen 'Nixon's soldiers' die anti-Vietnam-demonstranten hadden doodgeschoten op Kent State University ("(Four dead in ) Ohio").
AnarchyMoses (15k image)
Anarchy Moses
Maar toen werd hij steeds rijker en mellower om uiteindelijk (dieptepunt) begin jaren tachtig te verklaren dat Ronald Reagan wel tof was.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 24/04/2006 om: 21:39u [link]

Milieudefensie kondigt harde acties aan tegen kabinetsbesluit Schiphol

Milieudefensie heeft vrijdag harde acties aangekondigd tegen het kabinetsbeleid rond Schiphol.
Schipholdemaatisvol (18k image)
„De tijd van handtekeningen verzamelen is voorbij”, zo liet de strijdbare campagneleider Verkeer Joris Wijnhoven van de milieuorganisatie tegenover het ANP weten.
Klik op meer.


=J.B. Arend= op: 23/04/2006 om: 22:06u [link]

Zo ziet democratie er uit

Na maandenlang tegenstribbelen is Al-Jafaari dan eindelijk afgezet als hoofd van het collaborateursbewind in Irak. George W. Bush feliciteerde het Iraakse volk met deze bijdrage aan de veiligheid van de Verenigde Staten (hij zei eigenlijk "America") en noemde het een stap voorwaarts op weg naar de democratie - ook al begrijpt niemand buiten zijn kringetje hoe hij daar op komt.

ba_bush_stanford_182_mac (90k image)
Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 23/04/2006 om: 16:44u [link]

Voortbestaan Fort Pannerden in gevaar

Het voortbestaan van het gekraakte Fort Pannerden loopt gevaar.
fortnoordwesthoek (26k image)
Het Fort vanuit de Noordwesthoek bezien
De gemeente Lingewaard wil dat de krakers vertrekken maar heeft zelf plannen noch vergunningen voor een alternatieve bestemming van het fort.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 22/04/2006 om: 21:18u [link]

Herdenking van 25 jaar 'Pierson' in Nijmegen

Dit weekend wordt herdacht dat 25 jaar geleden een van de heftigste ontruimingen in Nederland plaatsvond, namelijk die in de Nijmeegse Piersonstraat.
Pierson1981 (29k image)
Tanks in de straten van Nijmegen (1981)
Tanks, barrikades, duizenden mensen die zich probeerden te verzetten. Omdat er woonhuizen gesloopt moesten worden voor... een parkeergarage.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 22/04/2006 om: 21:05u [link]

Flyer Pinksterlanddagen 2006 gereed

Deze week is de flyer van de Pinksterlanddagen 2006 gereed gekomen. De voorkant ervan zal ook voor de poster worden gebruikt.
FlyerPLVrije (29k image)
Logo Pinksterlanddagen 2006
De jaarlijkse anarchistische manifestatie vindt dit jaar plaats van 2 tot en met 5 juni, uiteraard op het anarchistisch kampeerterrein in Appelscha.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 21/04/2006 om: 17:03u [link]

Fré Boerema is vandaag 91 jaar geworden!

De enige nog in leven zijnde anarchist die vanaf de allereerste Pinksterlanddagen in 1933 in Appelscha erbij is geweest, Fré Boerema, is vandaag 91 jaar geworden.
FreBoerema&Matty1 (35k image)
Fré met zijn vorig jaar overleden vriendin Matty op de Pinksterlanddagen 2004
Oud-dienstweigeraar Boerema maakt het momenteel naar omstandigheden best, al is de 'aardigheid' er sinds het overlijden van zijn vriendin Matty wel een beetje af.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 21/04/2006 om: 16:49u [link]

Hee arbeider daar -

Ja, jij daar! Kom van dat dak af - 'k waarschuw nie meer...
Viert den eersten Mei, Arbeider! En doe dit door Celine Dion of Whitney Houston aan te vragen. Of Hotel California. Sky Radio is niet meer van Rupert Murdoch maar van De Telegraaf en dat moet gevierd worden.


Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 20/04/2006 om: 10:39u [link]

Crust Paradise Deel II

Laat ik er niet omheen draaien, ik ben gewoon een crimineel. Niet zo'n erge, het enige wat ik op me kerfstok heb is ruim 2000 euro aan treinboetes.
En daarom ben ik nu in het gevang terecht gekomen. Een hele aparte wereld, die wel een beetje weg heeft van de gewone wereld.

koploper (39k image)
Klik op meer

=Peter Barton= op: 19/04/2006 om: 17:27u [link]

Nederland tegen terrorisme - joechei!

Als Vrijeredacteur met een aanklikbaar emailadres krijg je nog eens post... Wat ik al niet aan aanbiedingen heb gehad van Nigeriaanse zakenlieden, en uit Rusland: een compleet olieveld voor Cornelis Prul. Ik had rijk kunnen zijn in plaats van hier te zitten klooien, maar ja... On t'aime quand-même
DC Lama, de vroegere tekenaar op de website van Theo van Gogh stuurt mij ook regelmatig columns. Misschien komt het doordat ik regelmatig keek op die site en wel eens een emailwisseling heb gehad met onder andere de hoofdcolumnist aldaar. Wie zal het zeggen.
De columns worden in het holst van de nacht op Hilversum 3 of hoe heet dat gedoe ook uitgezonden. Best mogelijk dus dat ze hier meer bekijks trekken... Hier zijn er drie met eerlijke verhalen over de terrorismegekte die over ons wordt uitgestort. Leesvoer.

uwvsloterdijk (20k image)
Klik op meer


=Cornelis Prul= op: 19/04/2006 om: 13:36u [link]

Twee weken algemene staking...

Voor berichten van of over Nepal zijn we hoofdzakelijk op niet-Nepalese bronnen aangewezen. Er is in dat land nu al twee weken een algemene staking aan de gang, en het is niet goed in te zien hoe dit anders kan aflopen dan in een vertrek van de koning - en daarna? Dat weet je met revoluties nu eenmaal niet. Spelen anarchisten er een rol?

slippers (45k image)
Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 19/04/2006 om: 12:22u [link]

See that my grave is kept clean

In een bui van onbegrijpelijke ruimhartigheid heeft het Blair-regime honderd gedeporteerde Chagossianen in de gelegenheid gesteld hun eilanden te bezoeken - behalve natuurlijk de VS-basis met (vermoedelijk) martelkamp op Diego Garcia.
gravendiego (13k image)
Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 18/04/2006 om: 23:46u [link]

Bezettingen - anders en eender in Frankrijk

Er zijn nog steeds universiteiten bezet in Frankrijk, ook al slinkt het aantal en hebben veel algemene vergaderingen tot opheffing besloten. Op dit ogenblik (18 april 's avonds) is een surrealistische bezettingsronde gaande.

tribune (18k image)
Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 18/04/2006 om: 23:22u [link]

Crust Paradise

Het voedsel hier is ranzig. De cellen zijn ranzig. De plee is ranzig. De douche is ranzig. De gang is ranzig. Alles is hier ranzig. Om een crust als mij echt te kunnen straffen, zouden ze beter alles hier tweemaal daags schoon kunnen maken.
Terezinkleinevesting44 (16k image)
Klik op meer

=Peter Barton= op: 18/04/2006 om: 18:20u [link]

¡Huelga general en los EEUU!

Een algemene staking in de Verenigde Staten, 1 mei aanstaande?

machinethatgrinds (32k image)
Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 18/04/2006 om: 16:34u [link]

Onbelangrijk nieuws

Iemand die zichzelf opblaast in Tel Aviv en daarbij negen anderen doodt is goed voor de hele avond openen van de 24-uurs-nieuwsjournaals. De nieuwe Israelische regering bezint zich op tegenmaatregelen. Wie zal de rekensom van de doden bijhouden?
Een ideologisch lawaaiverhaaltje verzinkt waar wij bij staan: het brullen dat het Midden-Oosten democratisch moet worden. In de Palestijnse gebieden is gekozen. Het vertoog zal wel weer een andere wending nemen.

IMG_0014.3 (13k image)
Hadil Ghabin, 9 jaar, Gaza na een bombardement door de Israelische luchtmacht, 10 april
Bron.

=Cornelis Prul= op: 18/04/2006 om: 13:12u [link]

Geringe opkomst bij Haagse Paasmars

Slechts 100 mensen namen vandaag deel aan de Paasmars die na drie jaar van afwezigheid opnieuw in Den Haag werd gehouden.
Paasmars2006pict6308 (79k image)
De Mars bij de Amerikaanse ambassade
Na een tocht door de stad die ondermeer langs de ambassades van de VS en Argentinië voerde, eindigde de Mars bij het Vredespaleis waar een slotmanifestatie plaatsvond.

=J.B. Arend= op: 17/04/2006 om: 22:53u [link]

Ierse anarchisten inspecteren militaire luchtmachtbasis Baldonnel

Op eerste paasdag heeft een groep van 60 anarchisten getracht de nabij Dublin gelegen militaire luchtmachtbasis Baldonnel te inspecteren.
Ierland462 (14k image)
Ierse anarchisten op weg naar de basis
De actie was een reactie op de eerste militaire parade in Ierland sinds 36 jaar. Deze parade werd gehouden ter herdenking van de opstand van de Ieren tegen de Engelse overheersing in 1916.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 17/04/2006 om: 22:14u [link]

Actie voor EuroMayday006 in Brussel

Afgelopen vrijdag vond in Brussel de persconferentie voor EuroMayday006 in Brussel plaats. Hiermee werd als het ware het startschot gegeven voor opnieuw een alternatieve 1 meiviering in Europa.
EMD144245 (38k image)
Bezettingsactie van de Mayday-activisten
Tegelijkertijd trok een pre-parade door de stad met deelnemers uit Helsinki, Turijn, Parijs, Berlijn, Amsterdam, Luik, Brussel en Gent.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 16/04/2006 om: 23:05u [link]

30.000 demonstranten tegen kernenergie in Frankrijk

In het Franse Cherbourg (Normandië) hebben op zaterdag 15 april zo’n 30.000 mensen gedemonstreerd tegen kernenergie.
Frankrijkh_9_ill_762249_stopepr (16k image)
De demonstratie in de plaats waar een moderne kerncentrale is gelegen, werd gehouden ter herdenking van de kernramp in Tsjernobyl 20 jaar geleden en keerde zich tegen de Franse plannen om meer kernreactoren te bouwen.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 16/04/2006 om: 00:05u [link]

De ‘Andere Campagne’ van de Zapatistas gaat voort

De ‘Andere Campagne’ die door de gewapende tak van de Zapatistas (EZLN) begin van dit jaar is gestart, is imiddels uitgegroeid tot een nationale beweging.
Mexico142381 (45k image)
Meer dan 1000 organisaties in Mexico hebben zich inmiddels bij de campagne aangesloten, ondanks de toenemende repressie.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 15/04/2006 om: 23:06u [link]

Spaanse anarchist Roberto Catrino Lopez opgesloten in Nederland

In juli 2005 werd de Spaanse anarchist Roberto Catrino López gearresteerd in Amsterdam nadat hij enkele maanden daarvoor ontsnapt was uit een gevangenis in het Spaanse Zaragoza, waar het beruchte FIES-regime heerst.
maton (17k image)
Uit vrees voor uitlevering aan de Spaanse staat heeft Roberto ervoor gekozen om zijn gevangenschap tot op heden stil te houden. Spaanse Justitie is deze kameraad echter toch op het spoor gekomen en heeft deze week om zijn uitlevering verzocht.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 15/04/2006 om: 21:24u [link]

CNT demonstreert tegen nieuwe arbeidswetgeving in Madrid

Behalve in Frankrijk staat er ook in Spanje nieuwe arbeidswetgeving aan te komen.
CNT010406 (25k image)
Kopspandoek van de demonstratie
In Madrid ging de anarcho-syndicalistische vakcentrale CNT op 1 april de straat op om te ageren tegen het voorstel waarin afvloeiingsregelingen worden afgeschaft, massaontslagen gemakkelijker worden gemaakt en de macht van uitzendbureaus wordt versterkt doordat ze nu ook mogen opereren in sectoren als die van de overheid en de bouwwereld (constructie).
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 15/04/2006 om: 19:14u [link]

Vrije-schrijver Peter Barton zit vast in Veenhuizen

Sinds deze week verblijft onze schrijfmaat Peter Barton in de gevangenis Bankenbosch in Veenhuizen.
Veenhuizen (20k image)
Veenhuizen is van oudsher een gevangenisplaats voor maatschappelijk onaangepasten, landlopers, bedelaars en dienstweigeraars
Hij moet er 36 dagen doorbrengen vanwege openstaande boetes.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 14/04/2006 om: 20:20u [link]

Politieke gevangenen bezet West-Sahara in hongerstaking

Saharaanse politieke gevangenen – opgesloten in de Zwarte Gevangenis van El Aaiun (West-Sahara), Tiznit, Ait Melloul en Inzengan (Marokko) – kondigen op 12 april aan dat ze op donderdag 13 april een tweedaagse hongerstaking zouden beginnen uit protest tegen de toegenomen repressie in bezet West-Sahara.
WestSaharal33 (20k image)
Solidariteitsbijeenkomst voor de gevangenen eind maart
Op 25 april zal een groep van 17 Saharaanse politieke gevangenen opnieuw voor de rechtbank van El Aaiun (hoofdstad van door Marokko bezet West-Sahara) moeten verschijnen.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 14/04/2006 om: 18:08u [link]

En Frankrijk?

Hoewel er zeker nog scholen en universiteiten geblokkeerd of bezet zijn. zijn er ook onderwijsinstellingen waar de algemene vergaderingen besluiten met de acties te stoppen. Voorlopig.

rijsseluniv (135k image)
Algemene vergadering universiteit Rijssel, afgelopen zaterdag
Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 14/04/2006 om: 12:37u [link]

Dit is mijn land

De beweging groeit nog steeds, en zij is nog onverwachter dan in Frankrijk: hele scholen of faculteiten die leeglopen en de straat opgaan in de Verenigde Staten. Ook bedrijven lopen leeg, het personeel gaat demonstreren. ¡Sí se puede! - Ja, het kan! is de leuze.

seattledemo (40k image)
Seattle
Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 14/04/2006 om: 11:30u [link]

Migratie, Moslims en de broodnodige nuance

Er valt best wat af te dingen op het ophefmakende rapport van de WRR, dat kritisch is over de eenzijdig negatieve bejegening van de islam door vertegenwoordigers van de Nederlandse staat.
C73 (15k image)
Betrekkingen met Hamas en Hezbollah aangaan, zoals de WRR bepleit, is dubieus, zo niet verderfelijk vanuit anarchistisch oogpunt.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 13/04/2006 om: 19:41u [link]

G8-top in het Russische St. Petersburg

Voor het eerst zal de G8 komende zomer in Rusland bijeenkomen.
StPetersburg (10k image)
St. Petersburg
Linkse oppositiegroepen bereiden protest voor en een tegentop. Ze zien zich gesteld tegenover zowel de staat als rechtse groepen, waarvan sommige erg gewelddadig zijn. En ze hopen op deelname van activisten uit het buitenland.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 12/04/2006 om: 19:20u [link]

Scholieren en studenten houden niet zomaar op in Frankrijk

De vakcentrales (de verkooporganisaties van de arbeidskracht) zijn zo te zien tevreden in Frankrijk. De wet-CPE is ingetrokken. Het scenario was voorspelbaar.

parijs11april (40k image)
Parijs, gisteren 11 april
Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 12/04/2006 om: 11:52u [link]

Anarchismefestival in Wageningen

Van zondag 23 april tot en met maandag 1 mei vindt er in Wageningen opnieuw het Anarchisme en Verzet festival plaats.
AfestivalWageningen (20k image)
Inmiddels is er een flyer, festivalkrant en een flyer beschikbaar.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 11/04/2006 om: 20:14u [link]

Omstreden CPE in Frankrijk van de baan!

Het omstreden wetsartikel in Frankrijk dat het mogelijk maakte jongeren onder de 26 jaar zondermeer te ontslaan, is van de baan, zo kondigde president Chirac vandaag aan.
FrankrijkSGE.HVC03 (15k image)
Binnen enkele dagen komt de regeringspartij UMP met een nieuw wetsvoorstel in het parlement. Het nieuwe plan tegen jeugdwerkloosheid behelst onder meer subsidies aan bedrijven die jonge werknemers aannemen, meer stageplaatsen in bedrijfstakken als de horeca en zorg, en begeleiding van werkzoekende jongeren.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 10/04/2006 om: 23:02u [link]

Vergeet Tsjernobyl niet: Stop Kernenergie!

Deze maand is het twintig jaar geleden dat bij het Russische Tsjernobyl één van de grootste ongelukken ooit in een kerncentrale plaats vond. Deze ramp betekende een ware ommekeer in het denken over kernenergie. Plannen voor nieuwe kerncentrales in Nederland en Duitsland en tal van andere Europese landen werden stopgezet.
T20 (15k image)
Zaterdag 22 april a.s. vindt er een manifestatie plaats ter gelegenheid van 20 jaar Tsjernobyl onder het motto: Vergeet Tsjernobyl niet: Stop Kernenergie! in het Duitse Gronau en 't Nederlandse Almelo.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 10/04/2006 om: 21:57u [link]

Coca-Cola, Nestlé en Chiquita aangeklaagd in Colombia

Coca-Cola, Nestlé en Chiquita dwingen werknemers in Colombia te kiezen tussen hun baan of de vakbond en doen daarvoor een beroep op paramilitairen om hen te intimideren, bedreigen, ontvoeren, folteren en zelfs vermoorden.
StopCocaCola (9k image)
Dat stelt de eerste van zeven publieke zittingen in Colombia georganiseerd door het Permanent Volkstribunaal (PPT), een onofficieel tribunaal dat bestaat uit mensenrechtenactivisten.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 09/04/2006 om: 11:27u [link]

Nederland levert Italiaanse anarchiste Rose Ann Scrocco uit

Afgelopen vrijdag heeft Nederland de anarchiste Rose Ann Scrocco aan Italië uitgeleverd. Dat maakte het Italiaanse ministerie van Binnenlandse Zaken bekend.
RoseAnnScrocco (7k image)
Rose Ann Scrocco
Scrocco werd op 16 januari in Amsterdam gearresteerd en was reeds jarenlang voortvluchtig. In Italië werd ze in showprocessen tot twee maal dertig jaar celstraf veroordeeld.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 09/04/2006 om: 10:54u [link]

Duitse nazi’s willen wereldkampioenschap voetbal verstoren

De Duitse regering heeft voor het eerst toegegeven dat extreem-rechts mogelijk plannen ontwikkeld om het wereldkampioenschap voetbal te verstoren dat in juni in het land wordt gehouden.
WKDUitsland (5k image)
Minister van binnenlandse zaken Wolfgang Schäuble stelde op een veiligheidsconferentie afgelopen donderdag dat de nazi’s het kampioenschap willen aangrijpen om zich te profileren. Het Berlijnse dagblad Der Tagesspiegel meldde op dezelfde dag dat extreem-rechts demonstraties wil houden tijdens het WK.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 08/04/2006 om: 21:20u [link]

Vijfduizend demonstranten tegen huurverhogingsplannen

In Amsterdam is vanmiddag 8 april gedemonstreerd tegen de zogenaamde liberalisering van de sociale woningbouw (in de praktijk: definitieve opheffing).

damdekker (66k image)
Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 08/04/2006 om: 19:00u [link]

Hou die zee recht!

"Ik ben niet links, niet rechts, maar recht door zee". De regimefreundliche media leggen een parallel met Pim Fortuijn vanwege deze woorden van minister Verdonk, wellicht aanstaand lijsttrekster van de Volkspartij voor Vrijheid en Democratie. Fortuijn? Ik denk toch echt aan iemand anders bij deze kreet.

Bord-D07 (2k image)
Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 08/04/2006 om: 18:38u [link]

Greenpeace stelt McDonald’s medeverantwoordelijk voor kap regenwoud

Vijf rubberboten van Greenpeace hebben vandaag in het Noordzeekanaal de doorvaart van een schip vol soja op weg naar de haven van Amsterdam trachtten te verhinderen.
Greenpeaceamazone-soja-actie (58k image)
Greenpeace op weg naar het schip met sojabonen
De soja is geteeld in landbouwgebieden waarvoor tropisch regenwoud illegaal wordt gekapt. Donderdag beschuldigde Greenpeace fastfoodketen McDonald’s er van een belangrijke bijdrage te leveren aan de vernietiging van het Braziliaanse regenwoud. De daar geteelde soja wordt gebruikt als veevoer voor de beesten die eindigen in een Big Mac.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 07/04/2006 om: 22:38u [link]

Justitie neemt onderzoek naar Schipholbrand niet serieus

Het ministerie van Justitie heeft het onderzoek van de Onderzoeksraad voor Veiligheid naar de brand in het cellencomplex op Schiphol behoorlijk in de wielen gereden, zo liet voorzitter Pieter van Vollenhoven vandaag in de Volkskrant weten.
Schiphol271005 (14k image)
De brand in het cellencomplex Schiphol
Justitie blijkt zes overlevenden van de brand het land te hebben uitgezet zonder dat de raad met deze mensen heeft kunnen spreken. Dit terwijl van Vollenhoven met Verdonk en Donner de afspraak had dat er geen getuigen het land zouden worden uitgezet zonder dat met deze mensen een gesprek was gevoerd.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 07/04/2006 om: 21:54u [link]

Voor de Sorbonne

De acties in Frankrijk gaan door en ze maken het goed, dank u wel. Wegen worden geblokkeerd, openbare gebouwen worden bezet en hier houden scholieren een picknick voor de Sorbonne.

pikniksor (43k image)
Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 07/04/2006 om: 21:15u [link]

Vogelgriep?

Aan deze sticker hoeft niets toegevoegd te worden....

virusstickers (6k image)
Bron.

=Cornelis Prul= op: 07/04/2006 om: 19:18u [link]

Indiase politie jaagt op demonstranten tegen dam

De Narada-dam wordt negen meter hoger gemaakt, tegen gerechtelijke uitspraken in, waardoor 35.000 mensen moeten wijken voor het wassende water. In Delhi wordt geprotesteerd. De politie ramt er op los.

SUBMERGENCE_001 (100k image)
Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 07/04/2006 om: 19:13u [link]

Marokkaanse krakers het land uit?

Minister Verdonk heeft in 2005 2177 'vreemdelingen' ongewenst verklaard.
Ritaverdonk123 (14k image)
Nu ook op ramkoers als lijstrekker van de VVD!
Ze kondigde dinsdagavond in NOVA aan dat ze het instrument van de ongewenstverklaring nog vaker wil gaan gebruiken.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 06/04/2006 om: 23:02u [link]

Blokkades van wegen en stations in Frankrijk

Terwijl de vakcentrales aan het praten zijn met de regering - wel met de eis dat het gesprek moet leiden tot het intrekken van de Wet op de Eerste Baan - roepen de studentenbonden op de acties voort te zetten. Naast blokkades en bezettingen van universiteitsgebouwen en scholen werd vandaag 6 april de infrastructuur "onder handen genomen".

garedunord6april (48k image)
Gare du Nord, Parijs
Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 06/04/2006 om: 22:30u [link]

Politieke gevangenen West-Sahara mishandeld

Politieke gevangenen uit West-Sahara zijn gedurende hun rechtszaak ernstig mishandeld.
dahane (12k image)
Brahim Dahane
Op 4 april is in El Aaiun (bezet West-Sahara) namelijk het proces begonnen tegen 17 Saharaanse gevangenen. Onder hen bevindt zich de voorzitter van de "Saharaanse Vereniging van slachtoffers van ernstige mensenrechtenschendingen door de Marokkaanse Staat" (A.S.V.D.H), Brahim Dahane.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 06/04/2006 om: 22:30u [link]

Franse vakbonden stellen ultimatum

De Franse vakbonden hebben de regeringspartij UMP te kennen gegeven dat de omstreden CPE-wet voor 15 april van de baan dient te zijn.
Bordeaux040406 (23k image)
Protest in Bordeaux op 4 april
Deze eis werd woensdagmiddag door de bonden bij de UMP neergelegd tijdens de eerste besprekingen die tot een nieuw wetsvoorstel zouden moeten leiden.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 06/04/2006 om: 22:01u [link]

Leger vermoordt Koerdische jongeren in Turkije

Het leger valt in Diyarbakir en andere Koerdische streken in Turkije sinds enkele dagen de burgerbevolking aan.
Koerdistanimage002[2] (9k image)
Een van de slachtoffers
Door het militaire geweld zijn er inmiddels 14 burgers doodgeschoten, waaronder vooral kinderen en jongeren.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 06/04/2006 om: 21:27u [link]

Zie - zozeer heeft Nederland de Antillen liefgehad

Stop Aruba of Curaçao in de zoekmachine en - tja, ik word in ieder geval misselijk van de resultaten. Een strand op deze eilanden heet geen strand maar een beach. De zonsondergang heet er voor de zekerheid sunset. De Nederlandse Antillen heten in de KLM-advertenties ook al een tijdje Dutch Caribbean. Vinden ze minder koloniaal klinken.

PHOSPHOR (100k image)
De oude fosforfabriek in Lago, Aruba
Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 06/04/2006 om: 12:13u [link]

Beelden van 4 april, Frankrijk

De diverse Indymedias in Frankrijk schatten dat het aantal demonstranten dat de vakcentrales noemen (drie miljoen) een onderschatting is. Wie zal het zeggen.

rijssel44 (64k image)
Gevechten tussen politie en demonstranten werden 's ochtends al geprovoceerd in Rijssel
Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 05/04/2006 om: 01:23u [link]

Winkeldiefstal helpt: Hema verlaagt prijzen

Het mag nu als bewezen verklaard worden: winkeldiefstal helpt! De vijf meest gejatte spullen in de Hema zijn vandaag maar liefst 25% in prijs verlaagd! Weliswaar tijdelijk, maar toch...

Klik op meer

=Peter Barton= op: 04/04/2006 om: 22:25u [link]

Opnieuw meer dan 3 miljoen mensen de straat op in Frankrijk tegen CPE

Vandaag zijn er volgens de vakbonden in Frankrijk opnieuw meer dan drie miljoen mensen de straat opgegaan om te ageren tegen de nieuwe arbeidswet CPE.
Frankrijkh_9_ill_758036_cpe (15k image)
Daarmee blijft het verzet onverminderd massaal tegen de wet die het mogelijk maakt jongeren onder de 26 jaar zondermeer te ontslaan gedurende de eerste twee jaar van hun eerste arbeidscontract.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 04/04/2006 om: 22:03u [link]

Opnieuw "zwarte dinsdag" in Frankrijk

Hoopvol vermeldden de gelijkgeschakelde media in Frankrijk dat er "minder actie gevoerd leek te worden" vandaag. Eerste meldingen van de demonstraties die inmiddels op gang komen wijzen op het tegendeel. Wat een rol kan spelen de komende dagen: de paasvakantie komt er aan (studenten en scholieren hebben in ieder geval vrij dus). En het front van de regering is aan het afbrokkelen: de gaullistische partij laat weten dat "over alles te praten valt" inmiddels.

nica4avril (33k image)
Nice, vanochtend
Tot later!

=Cornelis Prul= op: 04/04/2006 om: 14:18u [link]

Ook "Frankrijk overzee" in opstand

De wetgeving aangaande de "eerste betrekking" zal ook gelden voor de overgebleven Franse koloniën verspreid over de wereld. Ook daar - op Réunion en Martinique vooral - wordt gestaakt en gedemonstreerd. Op Kanaky ofwel Nieuw-Caledonië is een andere opstand gaande.

noumea (17k image)
Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 04/04/2006 om: 14:05u [link]

Nieuws! Nieuws! (Deel II)

De wekkerradio loopt af in Coot Castle en geeft het BBC-programma The world today weer. Frankrijk is ongeveer het vierde onderwerp. Leerzaam.

voordepoort (31k image)
Studenten "voor de poort" in Lyon, met een oproep 4 april te staken
Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 04/04/2006 om: 09:08u [link]

Nieuws! nieuws! nieuws!

Als in Groot-Brittannië de grootste staking sinds 1926 heeft plaatsgevonden opent het BBC-journaal heel logisch met de volstrekt onverwachte verkiezingsoverwinning in Israel van de "middenpartij" die Sjaron heeft opgericht.
Een paar dagen later komen Rice en Straw in Bagdad even vertellen dat er nu toch echt een regering gevormd dient te worden en dat de huidige premier maar weg moet. Quasi-kritische verslaggever met vraag: "Vindt u dit niet bemoeizuchtig?" Straw: "We bemoeien ons er ook niet mee. Maar we komen hier natuurlijk wel als de bevrijders van dit land."
Ach so....
Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 03/04/2006 om: 11:13u [link]

Oproep tot algemene staking in Frankrijk

De onrust "op straat" en rond scholen is in Frankrijk onverminderd doorgegaan na de toespraak van Chirac op de televisie vrijdagavond 31 maart.

saylyceum (110k image)
Scholieren voor de poort van het J.B. Say-lyceum, Parijs
Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 03/04/2006 om: 11:13u [link]

Picketline tijdens open dag Kamp Zeist

Op 8 april zal tijdens de open dag van kamp Zeist waar mensen zonder papieren opgesloten worden, een picketline worden georganiseerd.
AAGU26250 (18k image)
De picketline is bedoeld om de bezoekers van de open dag te laten zien dat het niet acceptabel is dat mensen illegaal gemaakt worden en worden opgesloten in kampen.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 02/04/2006 om: 21:50u [link]

Wetenschappelijk bewijs: bidden helpt niet

Het is nu wetenschappelijk bewezen: bidden helpt echt helemaal niet, en maakt het in sommige gevallen juist erger!
bidden (9k image)
Zo lezen we in een artikel in de New York Times van 31 maart van de hand van Benedict Carey.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 02/04/2006 om: 21:26u [link]

Hebt u al last van kikkers?

Is het iemand soms ontgaan? Nou, dan bij deze: het is vandaag 1-april-kikker-in-je-bil. Van verschillende kanten werden mensen belaagd met 1 april grappen. Ben jij er ook ingetuind?

Klik op meer

=Peter Barton= op: 01/04/2006 om: 21:38u [link]

Vogeltrek vanuit Iran?

Meestal komt het er niet van, dat uw Vrije-redacteur eerst de regimegezinde courant(en) bekijkt alvorens voor het nieuws de elektronische snelweg op te gaan (die uitdrukking hoor je eigenlijk nooit meer - wonderlijk, niet?). Meestal is het meteen: achter de computer.


koekoekgr (12k image)
Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 01/04/2006 om: 14:14u [link]


Powered by Greymatter