Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

Zaterdag 2 april: Vloerwerk Materiaaldag (Amsterdam)

Vloerwerk (55k image)

Op zaterdag 2 april organiseert Vloerwerk een actiemateriaaldag. Met deze openbare aankondiging willen we mensen die we voorheen niet hebben bereikt in staat stellen langs te komen om kennis te maken, vragen te stellen, problemen die ze mogelijk hebben op hun werk met ons te bespreken, en natuurlijk om mee te klussen!

Waar: MKZ/Binnenpret, Eerste Schinkelstrat 14-16, Amsterdam, Netherlands
Wanneer: 02/04/2016 - 14:00

=Buiten de Orde= op: 28/03/2016 om: 22:07u [link]

GEMEENTESOCIALISME

Brousse_Hommes (51k image)
Eind 19de eeuw kwam in Nederland het zogeheten gemeentesocialisme in opkomst. Een van de wortels ervan is het libertaire municipalisme, dat weer mede een terugverwijzing is naar de Parijse Commune van 1871. Het gaat dan over een libertaire vorm van gemeentelijk zelfbeheer. Kropotkin en ook Domela Nieuwenhuis gebruikte daarvoor – in hun tijd – ook de term ‘communalisme’.

Klik op meer


=Thom= op: 27/03/2016 om: 14:08u [link]

Laat Fort Europa vallen!

Of Fort Europa valt of niet, daar gaat het dezer dagen over. Want: Europa heeft 'een probleem'. Europa is 'in crisis'. En: 'Schengen' moet gered. Want: 'onze' economie mag er niet onder lijden. Deal of no deal. We bevinden ons in een macabere gameshow waarin politici en natiestaten elkaar de loef proberen af te steken met NATOdraad en g(ew)eld. En de hoofdprijs gaat naar...

machineXV_entering_eurocity_klein (172k image)

Nee, het is geen spel. Want het gaat over mensen, het gaat over léven. En meer nog: het gaat over strijd. Wij, de gezapige Europeanen in onze comfortabele huizen in onze rijke steden en dorpen met onze goedgevulde supermarkten, geplaveide en geasfalteerde wegen, wij kennen die strijd niet. Papkindjes zijn we. Ik gebruik hier maar even de term 'wij', omdat dit en al het volgende voor het gros van de Europeanen en voor het gros van de mensen in dit moerasland Neederland, waar is. Dit is voor wie de schoen past...

klik op 'meer'

=Joke Kaviaar= op: 17/03/2016 om: 02:28u [link]

De nieuwe Buiten de Orde is uit!

Afgelopen week verscheen het eerste nummer van Buiten de Orde van 2016. Het kwartaalblad is een uitgave van de Vrije Bond en is gevuld met actieverslagen uit binnen- en buitenland, columns, strips, interviews, en boekverslagen, praktische en theoretische stukken over een verscheidenheid aan onderwerpen: anarchisme, zelfbeheer, arbeidersstrijd, mensenrechten, antifascisme, antimilitarisme, milieuacties, verzet en onafhankelijke cultuur etc.

buitendeorde20161 (21k image)

Klik op meer

=Buiten de Orde= op: 14/03/2016 om: 22:27u [link]

Pamflettoloog Frans Panholzer overleden

Frans Panholzer, pamflettenverzamelaar sinds de dagen van Provo heeft zijn pensioen als advocaat niet gehaald ("Als ik met pensioen ga is de laatste sociale-huurder verdwenen") en heeft ook zijn pamflettencatalogus, door ongeneeslijke ziekte, net niet kunnen voltooien.

franspanholzer (66k image)
Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 13/03/2016 om: 18:25u [link]


Powered by Greymatter