Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

Anti-NSS protest: geen nieuwe kernwapens in Nederland

Op 24 maart verzamelde om vijf voor twaalf (11:55 uur) een kleine 100 honderd burgers zich in Den Haag, die, net als de staatshoofden op de NSS-conferentie, erg bezorgd zijn over nucleaire veiligheid.Zij wilden de staatshoofden op de NSS een brief aanbieden en vragen om de wereld veiliger te maken door niet alleen radioactief materiaal te beveiligen, maar juist kernwapens en kernenergie af te schaffen. Een 88-jarige en zo'n 70 anderen werden gearresteerd.
Klik op meer!

=J.B. Arend= op: 27/03/2014 om: 22:14u [link]

Programma alternatieve boekenbeurs in Gent

Op zaterdag 12 april is er de dertiende editie van de Alternatieve Boekenbeurs, in De Centrale in Gent, met tientallen onafhankelijke uitgeverijen en NGO’s die publicaties aanbieden over anarchisme, politieke filosofie, antiracisme, radicaal milieuactivisme enz.
1932259_638851132849375_1067231665_n (61k image)
De beurs vindt plaats van 10.00 tot 18.00 uur.
Klik op meer

=J.B. Arend= op: 24/03/2014 om: 21:50u [link]

Wool Against Weapons - breien tegen kernwapens

Wol Tegen Wapens is het motto waaronder Omslag Werkplaats voor Duurzame Ontwikkeling en Vredesburo Eindhoven aansluiten bij de Britse campagne Wool Against Weapons: een oproep om ook in Nederland mee te breien aan een elf kilometer lange vredessjaal, die op 9 augustus 2014 de kernwapenfabrieken in Aldermaston en Burghfield (graafschap Berkshire) met elkaar zal verbinden.
woltegenwapens1 (8k image)
Dit felroze protest is onderdeel van een brede campagne tegen modernisering van het Britse atoomwapenprogramma Trident. Met de campagne Wol Tegen Wapens wordt ook de nadruk gelegd op de aanwezigheid van Amerikaanse kernwapens in Nederland, op vliegbasis Volkel (NB).
Klik op meer.


=J.B. Arend= op: 24/03/2014 om: 21:40u [link]

Het theater van de haat kent meer dan één speler

Zolang we één Wilders hebben die de rol van de vooroorlogse Hitler speelt, kunnen we gerust zijn: racisme en fascisme worden door een ieder afgekeurd, het is slechts een enkeling die zich eraan schuldig maakt. Die wijzen we aan, dat is de grote slechterik waarvan iedereen zich nu distantieert. En daarmee is al het gevaar geweken.

racial-profiling-mathclass (114k image)

klik op 'meer'

=Joke Kaviaar= op: 24/03/2014 om: 00:51u [link]

Freedom stopt na 128 jaar als blad

Het sinds 1886 bestaande Engelse anarchistische blad Freedom houdt dit jaar op te verschijnen in papieren vorm.

Freedom-wildcat-characters (65k image)
Wildcat en bijbehorende figuren, vast onderdeel in Freedom de afgelopen jaren

Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 16/03/2014 om: 23:36u [link]

Nieuw nummer van Hydra verschenen

Het was even wachten maar nummer vier van Hydra is te downloaden vanaf hun homepage.
Hydra4 (60k image)
Met o.a.: Briefwisseling tussen Michael Hardt en John Holloway; Argentinië 2001 - de Parijse Commune van onze generatie? Radendemocratie reloaded? Liefde als revolutionair concept; romantisch antikapitalisme; utopische brandstof voor jonge breinen; een opstandig boomkwekersdorp. Zie:hier!


=J.B. Arend= op: 15/03/2014 om: 18:01u [link]

Presentatie Krachtbronnen van de anarchie in Tilburg

De Tilburgse Anarcho Sociëteit nodigt jullie uit voor de presentatie van het boekje 'Krachtbronnen van de anarchie'.
cropped-tanarchos1a (10k image)
Het betreft een korte inleiding in anarchistische ideeën, praktijken en hoe die aan een strijd voor een betere wereld kunnen bijdragen. De presentatie vindt plaats op 28 maart in Boekhandel Livius.
Klik op meer.


=J.B. Arend= op: 15/03/2014 om: 17:03u [link]

Doorbraak maakt posters van Wilders en zijn internationale vrienden

De organisatie Doorbraak (www.doorbraak.eu) heeft vier posters gemaakt tegen Geert Wilders en zijn extreem-rechtse vrienden elders in Europa.
leganord (42k image)
Op elk van de posters staat de PVV-leider afgebeeld met een van die vrienden, vergezeld van een kenmerkende uitspraak van die betreffende BFF-er.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 15/03/2014 om: 16:46u [link]

DE GROTE OORLOG 1914-1918

Grote (73k image)
Het onderwerp van deze nieuwe editie van de AS is in vele opzichten aangrijpend en getuigt van de absolute waanzin van militarisme en de even grote gekte van moderne oorlogvoering. Maar zoals altijd wensen wij de lezer weer een verhelderende, spannende en leerzame leeservaring toe.

Klik op meer.


=Thom= op: 15/03/2014 om: 16:40u [link]

Demonstratie in Den Haag tegen nucleaire top op 23 maart

Op 23 maart zal er in Den Haag gedemonstreerd worden tegen de nucleaire top die daar op 24 en 25 maart plaatsvindt onder het motto van “Stop nuclear power! Abolish poverty!”.
cropped-cropped-banner1 (5k image)
Tijdens deze tweedaagse bijeenkomst van deze Nuclear Security Summit zullen 58 wereldleiders praten over nucleaire 'veiligheid'.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 15/03/2014 om: 16:09u [link]

Brochure Niet van de Partij uitgebracht

In verband met de op handen zijnde verkiezingen - en zolang deze er nog zullen komen - heeft de Anarchistische Groep Nijmegen (AGN) een nieuwe brochure uitgebracht genaamd 'Niet van de Partij - voorbij politiek, voorbij democratie'.
NietvandePartij (84k image)
Klik op meer!

=J.B. Arend= op: 15/03/2014 om: 15:52u [link]

De reïncarnatie van Hitler

Toen Hitler zichzelf van kant maakte in de bunker in 1945, kon hij niet bevroeden dat hij terug zou komen. Hij moet gedacht hebben: een welgemikt schot door mijn edele hoofd moet voldoende zijn om voorgoed dit aardse te verlaten en alle mislukkingen, op een miezerige genocide op 6 miljoen joden na (want daar was hij wel tevreden over, zij het dat hij die 6 miljoen nog niet genoeg achtte en gehoopt had tot een totale uitroeiing te komen), achter me te laten.

hitler-is-onder-ons2 (118k image)

klik op 'meer'

=Joke Kaviaar= op: 15/03/2014 om: 02:15u [link]

Anarchistische hiphop groepen op tour door Nederland

Deze week toeren er twee anarchistische hiphop groepen gezamenlijk door Nederland.

Première Ligne met het nummer Am I a Fool

"Première Ligne" uit Parijs en "Drowning Dog & Malatesta" uit Milaan gaan optreden in Utrecht, Amsterdam en Nijmegen.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 10/03/2014 om: 22:01u [link]

Voorintekenen op heruitgave van tijdschrift Provo

Half april verschijnt bij de Kelderuitgeverij de heruitgave (facsimile) van het roemruchte blad PROVO uit de periode van 1965 tot 1967.
ProvoIsUit (30k image)
Op deze reprint van dit tijdschrift kun je nu intekenen.
Klik op meer!

=J.B. Arend= op: 10/03/2014 om: 21:37u [link]

Reisbureau Teeven: adequaat tot het bittere einde

Liever vinden vluchtelingen in hun strijd om vrijheid de dood, in Neederland of aan de grens met Melilla of Ceúta, dan dat zij de dood vinden in een land dat ooit thuis was, maar waar nu levensgevaar dreigt. Liever rillen van de kou in de Vluchtgarage in Amsterdam, of het Vluchthuis in Den Haag, of erger nog: op straat, dan in Afghanistan of Irak of Somalië of enig ander land waar niemand heen zou willen, om daar te sterven door aanslagen, moord, marteling, of zoals één van de vluchtelingen het eens zei: “Liever de regen dan de kogelregen”.

we-are-here-teeven (99k image)

De vluchtelingen hebben geen keus, maar moeten er toch één maken, en die keus is hier te proberen te leven, in de hoop op een toekomst. Hier, in dit racistische land met zijn apartheidswetten. Dat zegt alles, dat zegt meer dan alle woorden die ik ooit geschreven heb, en daar kan Teeven niet tegenop met zijn zoete strafbaarstelling van de 'illegaliteit', zijn uithongerbeleid, de steeds verder afgeknepen mogelijkheden van toegang tot medische zorg en rechtshulp, en sinds 1 maart: de uitbreiding van de bevoegdheden van de vreemdelingenpolitie. Nee, Teeven en al zijn collega-misdadigers kunnen van alles bedenken, maar tegen de noodzaak hier te komen en te blijven is geen onderdrukking opgewassen.


=Joke Kaviaar= op: 02/03/2014 om: 19:27u [link]


Powered by Greymatter