Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

Wat bewoog Marcel T.?

Eergister deed medeoprichter Iwan van boekwinkel Assata in De Volkskrant een boekje open over Marcel T. die daar een aantal jaren werkzaam was.
MarcelT290307 (17k image)
Marcel op weg naar de Arnhemse rechtbank waar vrijdag werd bepaald dat hij nog twee weken langer mag worden vastgehouden
In De Gelderlander kwamen dezelfde dag ex-krakers aan het woord over de beweging en dat resulteert in een lekker tendentieus verhaal:"veel mensen is het leven onmogelijk gemaakt".
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 31/03/2007 om: 23:27u [link]

Videovertoning Freedomism in Utrecht

Als vervolg op haar onderzoek naar zelfbestuur en zelfhandhaving in de Deense vrijstaat Christiania presenteert Nicoline van Harskamp een nieuw video werk getiteld 'Freedomism'.
img_gFg5OW (10k image)
Toine Manders, Libertarische Partij Nederland; Jaap Krater, Groenfront/Buiten de Orde
Door interviews met mensen die op de een of ander manier een '-isme' vertegenwoordigen, wordt het brede spectrum van politieke ideeën die de staat verwerpen geďntroduceerd.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 30/03/2007 om: 00:31u [link]

Familie en vrienden Louis Seveke weerspreken band met verdachte moord

De familie en vrienden van Louis Sévčke hebben vanmiddag ontkend dat Louis nauwe banden zou hebben onderhouden met de verdachte van de moord, Marcel T.
louis4.preview (9k image)
Louis Sévčke
Vanochtend verscheen namelijk op de website van BN De Stem gedetailleerde informatie dat Marcel de moord uit wraak zou hebben gepleegd.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 29/03/2007 om: 22:42u [link]

'De krakersbeweging' bestaat niet

Hoe triest ook, de situatie rondom Louis Sévèke bewijst maar weer dat er niet zoiets bestaat als 'de kraakbeweging'. De ene kraker kan zelfs de ander wel vermoorden, zo weten we nu. Toch blijft de media spreken van 'de krakersbeweging'.Klik op meer

=Peter Barton= op: 29/03/2007 om: 13:21u [link]

Inspectie en lawaaidemonstratie bij Kamp Zeist op 6 mei

De Anarchistische Anti-deportatie Groep Utrecht (AAGU) organiseert op zaterdag 15 september een massale burgerinspectie Kamp Zeist, waar mensen zonder verblijfsvergunning voor onbepaalde tijd zitten opgesloten.
AAGUBurgerinspectie (16k image)
Ter voorbereiding op deze dag vindt er op 6 mei een voor-inspectie en een lawaaidemonstratie bij Kamp Zeist plaats, waarbij rond de hekken wordt gewandeld zodat een ieder zich alvast kan oriënteren op goede plekken om op 15 september het hek over te gaan.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 28/03/2007 om: 23:02u [link]

Moordenaar Louis Seveke per toeval gepakt

De 38-jarige Martinus Hendrikus T. (oftewel Marcel T.) heeft bekend dat hij Louis Sévčke heeft vermoord zo is vandaag door hoofdofficier van justitie Remco van Tooren op een persconferentie in Nijmegen bekend gemaakt.
MartinusHendrikusT (7k image)
Martinus Hendrikus T. oftewel Marcel T.
De man is op 16 maart aangehouden in een internetcafé in Barcelona en versneld uitgeleverd. Hij is sinds dinsdag weer in Nederland. Volgens de Nijmeegse politie werd de Rotterdammer al langer gezocht voor verschillende bankovervallen in Nederland.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 28/03/2007 om: 22:30u [link]

Arrestant bekent moord op Louis Sévčke!

louis(33k image)

Klik hier voor het artikel: Arrestant bekent moord op Louis Sévčke

=G.Bolus= op: 28/03/2007 om: 17:44u [link]

Vrijdag picketline voor NN-er, Amsterdam

Aanstaande vrijdag zal er in Amsterdam een picketline plaatsvinden bij de vreemdelingenpolitie. Onze vriend en mede-activist zit nog steeds als NN-er in vreemdelingendetentie, inmiddels in De Schie in Rotterdam. Hij wordt vastgehouden tot het hoger beroep, wanneer dit dient is onbekend. Hij wordt van bajes naar bajes gesleept en ernstig geintimideerd. Wij zijn buiten voor hem en geven hem met deze actie een stem.

picket (66k image)

Klik op meer


=AGA= op: 28/03/2007 om: 00:06u [link]

Illegale wegversperring verwijderd in Palestijns Beit Ommar

In de nacht van zondag op maandag j.l. hebben leden van het Volkscomité van het Palestijnse dorp Beit Ommar en het Palestijnse Solidariteit project alsmede Israëlische en internationale activisten opnieuw een illegale wegversperring bij het dorp verwijderd.
roadblock201 (33k image)
Een maand geleden werd dezelfde wegversperring terug geplaatst nadat die door Palestijnse, internationale en Israëlische activisten was verwijderd.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 27/03/2007 om: 22:39u [link]

Fietskaravaan tegen globalisering in Utrecht

In juni 2007 zal de G8-top worden gehouden in Duitsland. Er is een fietskaravaan vanuit België op weg om deel te nemen aan de protesten tegen de G8.
Everywhere-B2flat (26k image)
Op 5 mei zal deze karavaan ook Utrecht aandoen.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 27/03/2007 om: 21:59u [link]

De zedelijk en sociaal minder gewensten

Heeft u ooit van Marjo van Dijken gehoord? Ik ook niet. Ergens in de massa hoera- en jaknikkers m/v van de PvdA-Kamerfactie heeft zij zich schuilgehouden. Zij was even weg dankzij de slechte verkiezingsuitslag en is dan toch weer terug want de club zit in de regering. Dit type illustreert beter dan een Wilders of een Kamp hoe ver heen de Nederlandse politiek is na vijf jaar Balkenende.

150px-Prikpil (2k image)

Klik op meer.

=Cornelis Prul= op: 27/03/2007 om: 18:39u [link]

Niet alleen voor Belgie

affichebetogingkinderengeslotencentrakopie (279k image)

Een oproep van de groep Recht op Migratie

=Cornelis Prul= op: 26/03/2007 om: 21:43u [link]

Lawaaidemo estafette voor gevangen zittende kameraden

Zaterdag 24 maart vond er een lawaaidemo estafette plaats voor de in Alphen aan de Rijn gevangen zittende anarchist Roberto Catrino López en voor de Amsterdamse NN-gevangene die momenteel in Rotterdam in vreemdelingendetentie wordt vastgehouden.

schiebajes (102k image)
Bajes De Schie, Rotterdam


Klik op meer.


=ABC Amsterdam= op: 25/03/2007 om: 15:27u [link]

Politie arresteert anarchisten tijdens protest tegen extreem-rechts in Polen

Op 21 maart, de internationale dag tegen racisme, mocht de Poolse extreem-rechtse partij NOP in de plaats Wroclaw ongezouten racistische taal uitslaan zonder dat de politie ingreep.
Polenz4004624X (26k image)
Politie slaat een anti-fascist op krukken tegen de vlakte

Dat gold echter niet voor de tegendemonstratie waar de Poolse Anarchistische Federatie bij betrokken was, twee anarchisten werden gearresteerd.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 24/03/2007 om: 22:09u [link]

Israëlische anarchist veroordeeld tot celstraf wegens actie tegen Muur

De rechtszaak tegen elf anarchisten in Israël vanwege hun betrokkenheid bij acties tegen de Muur van Apartheid op 18 maart eindigde voor één van hen, Eran Nissim, verrassend genoeg in meerdere dagen celstraf.
Eran (32k image)
Eran Nissim in het midden in de rechtbank met advocaat Gaby Lasky en enkele andere verdachten

Nissim kreeg celstraf vanwege een eerdere veroordeling die ook verband hield met een politieke actie.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 24/03/2007 om: 21:09u [link]

Een van de zevenentachtigduizend incidenten

Op het platteland in China vinden heel wat "incidenten" plaats: oploopjes en oproeren tegen plaatselijke partijbonzen. Vaak gaat het over landbezit - dan blijkt dat er particulier grondeigendom bestaat in dit arbeidersparadijs en dat volgens de wetten van de oorspronkelijke accumulatie van het kapitaal miljoenen (honderden miljoenen, in China) mensen van huis en haard verdreven worden om het proletariaat van de steden aan te vullen.

zhushan_village_riot_Hunan_china[1] (6k image)
Hieronder een dergelijk "incident" en een poging tot verklaring
Bovenstaande foto is van een oproer in Zhushan vorige week, over verhoging van bustarieven
Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 23/03/2007 om: 10:03u [link]

Op de stoep bij de bommenmakers

Van 19 t/m 21 maart was het de bedoeling dat aan middelbare scholen en universiteiten in de Verenigde Staten gestaakt zou worden tegen de oorlog tegen Irak. Op de site van de Students for a Democratic Society kun je zien waar er actie gevoerd werd. In alle eerlijkheid: het ging telkens om enkele honderden actievoerders. Hier een beeld van studenten van Brown University, Rhode Island, die een die-in hielden voor de fabriek van fragmentatiebommen (tegenwoordig clusterbommen genoemd) in Providence, Textron geheten.


dieinprovidence (93k image)

=Cornelis Prul= op: 22/03/2007 om: 14:22u [link]

En de winnaar is...

Deze Koos Koets, auteur van het Groot Gedenkboek van de Jaren Vijftig, was jurylid van Dutch Bloggies, de Nederlandse awards voor weblogs die jaarlijks worden uitgereikt in meerdere categorieën.
Awards, dat is hun taal.

wim-noordhoek (4k image)
Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 21/03/2007 om: 22:56u [link]

Bericht uit de VS-goelag: Anthony Nealy en anderen in Texas

Vanochtend 21 maart 1.20 u. Nederlandse tijd werd Charles Anthony Nealy dood verklaard, twintig minuten nadat de dodelijke injectie werd toegebracht.

charles1 (6k image)

Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 21/03/2007 om: 22:32u [link]

De ideologische vrinden van Wilders

21 maart, begin van de lente, is klaarblijkelijk ook Antiracismedag. Het lijkt mij dat racisme iedere dag bestreden dient te worden, maar allez - we klappen er niet meer over. Wat dunkt mij wel besproken zou kunnen en moeten worden is die onzegbare, het babyhoofdje met de zonnebankkleur en het gebleekte Mozartkugelnblikjeskapsel. We kunnen wel net doen alsof hij niet serieus te nemen is (en dat klopt inhoudelijk natuurlijk), maar...

nbk_logo_mini (15k image)

Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 21/03/2007 om: 00:23u [link]

Dierenactivisme inzet samenwerking Nederland en Engeland

Minister Ernst Hirsch Ballin van Justitie heeft vandaag in het parlement beweerd dat ons land nauwer gaat samenwerken met Engeland om radicale dierenrechtenactivisten aan te pakken.
HLSproef2 (80k image)
Dierproeven bij Huntingdon Life Sciences

Daarover gaat binnenkort overleg plaatsvinden met het Britse ministerie van Binnenlandse Zaken.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 20/03/2007 om: 23:32u [link]

Anarchistisch blok in vredesdemonstratie Washington stuit op politie

Tijdens de massale anti-oorlogsprotesten afgelopen zaterdag in Washinghton bevond zich ook een anarchistisch blok uitgerust met rood-zwarte schilden.
WDCimgp5678a (24k image)
Bij het Pantagon werd het blok door de politie echter tot stilstand gebracht, terwijl op de terugtocht twee arrestaties werden verricht.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 19/03/2007 om: 23:07u [link]

Pensioenfondsen beleggen in kernwapens, marteling en wapenbeurzen

Gisteren onthulde TV-programma Zembla beleggingen in de productie van clusterbommen en landmijnen.
Tradeshow (13k image)
Deze vormen het topje van de ijsberg van de investeringen in wapens door Nederlandse pensioenfondsen, zo blijkt uit onderzoek van de Campagne tegen Wapenhandel.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 19/03/2007 om: 21:56u [link]

Huiszoekingen bij anarchisten in St. Petersburg

De politie in St. Petersburg heeft afgelopen week huiszoekingen verricht bij verschillende anarchisten, allen lid van de Anarchisten League St. Petersburg.
komsomolskaya1 (34k image)
Antifascistisch spandoek in St. Petersburg afgelopen november

Eén van de belaagde anarchisten, oudgediende Pyotr Raush, barricadeerde zichzelf in zijn appartement en voorkwam daarmee een inval in zijn huis.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 17/03/2007 om: 22:30u [link]

Tony houdt van massavernietigingswapens

Zo toetert het Blairregime uit dat het drastische maatregelen zal nemen tegen het broeikaseffect (wetgeving, daar zijn ze dol op) en zo komt de ware aard boven: nieuwe onderzeeërs bestellen om kernwapens mee te lanceren in 2027, want je moet toch bij de tijd blijven.
Greenpeace wist het demonstratieverbod bij de parlementsgebouwen (terrorismebestrijding, weetuwel) te omzeilen met behulp van een drijvende kraan en een zeer toepasselijk spandoek. Ook uitgevoerd als t-shirt, ongetwijfeld aan de massaal verkochte I liefde RND-shirts ontleend - Red Nose Day, een liefdadigheidsactie die vandaag 16 maart loopt.

tonyhartjewmd (39k image)
Londen, woensdag 14 maart

=Cornelis Prul= op: 16/03/2007 om: 20:59u [link]

Vrijdagmiddag, Wolvenstraat

Zal ik mijn fototoestel meenemen - zomaar een vraag op vrijdagmiddag - maar eigenlijk ga ik voor het eerst sinds lang naar de Boekenmarkt op het Spui, dus foto's? Lijkt mij niet. En dus heb ik geen foto van zomaar een actie in Amsterdam.

Shacdemo (27k image)
Andere demonstratie, zelfde thema
Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 16/03/2007 om: 20:31u [link]

Krakers Fort Pannerden vrijgesproken van openlijke geweldpleging

De krakers die bij de ontruiming op 7 en 8 november van Fort Pannerden werden gearresteerd, zijn op één na vandaag (15 maart) door de rechter in Arnhem vrijgesproken van openlijke geweldpleging en van het negeren van een bevel.
fortnoordwesthoek1 (26k image)
Wel kregen ze een boete van 50 euro boete vanwege het zich niet kunnen legitimeren.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 16/03/2007 om: 00:06u [link]

Vreemdelingendetentie wegens zwijgrecht

Een Amsterdamse activist wordt na het uitzitten van zijn straf voor een sabotageactie in vreemdelingendetententie vastgehouden omdat hij weigert zijn identiteit bekend te maken. Door hem op oneigenlijke reden te gijzelen, probeert justitie hem te dwingen van zijn zwijgrecht afstand te doen.
adissent1 (18k image)
Vrijdag 16 maart komt zijn zaak voor de vreemdelingenrechter in Den Haag, Kom naar de zaak of stuur een boodschap!
Klik op meer.

=ABC Amsterdam= op: 15/03/2007 om: 12:24u [link]

Kom van dat dak af

Demonstranten tegen de plannen van het Blair-regime om nieuwe kernonderzeeërs (Tridents) aan te schaffen hebben het dak van het parlement van Schotland in Edinburgh bezet. De politie haalde de bezetters van het dak. Het is evenwel duidelijk dat ook het parlement van Schotland tegen is.

holyrooddak (14k image)

Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 14/03/2007 om: 14:27u [link]

Ondiepe berichtgeving over Ondiep

Als een volkswijk hermetisch wordt afgegrendeld (vanavond woensdag 14 maart zal dit weer gebeuren), als er een politiebureau in de fik wordt gestoken nadat iemand is doodgeschoten door de politie nadat hij woest was geworden op lawaaiige jongeren - wat is er dan aan de hand?

me_utrecht_ANP-5174079_tcm44-288164 (12k image)

Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 14/03/2007 om: 10:48u [link]

Het ging (en gaat) om de revolutie

Salvador Puig Antich had omstreeks de tijd dat hij vermoord werd door het fascistische Spaanse regime een zekere iconografische waarde in "onze kringen" - een mooie jongen die ook nog martelaar was. Om die iconografie recht te doen - en niet alleen dat - een tijdschrift uit die tijd, op het omslag: de laatste nacht van Salvador Puig i Antich.


arreu1_med (32k image)

Klik op meer voor de foto van Salvador...

=Cornelis Prul= op: 14/03/2007 om: 08:53u [link]

Film Salvador op Amnesty International Filmfestival

Op het Amnesty International Filmfestival is de Nederlandse prenmiere te zien van de film Salvador die handelt over Salvador Antich, de jonge anarchist die tijdens het regime van Franco in Spanje ter dood werd veroordeeld middels de wurgpaal.
AIFsalvador_fotointekst (35k image)
Bijzonder is dat twee zussen van Antich aanwezig zijn op het Filmfestival, ze worden geďnterviewd door onze eigen Hanneke Willemse.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 13/03/2007 om: 22:55u [link]

Alternatieve Boekenmarkt Gent druk bezocht

De zesde editie van de Alternatieve Boekenmarkt die afgelopen zaterdag (10 maart) in Gent plaatsvond werd andermaal druk bezocht.
Gent100307a (38k image)
Zo'n duizend bezoekers bezochten deze goed georganiseerde markt waar ook aan een aantal workshops deelgenomen kon worden.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 11/03/2007 om: 23:01u [link]

Nog een correspondentie - over verkiezingen, min of meer...

Het nieuwe Instituut voor Beeld & Geluid heeft het Lied van Hadjememaar (Cornelis de Gelder) als publiekstrekker op zijn site staan.

200px-Rapaille_partij (8k image)
Lied voor Realplayer


Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 08/03/2007 om: 22:01u [link]

Als terugkeerwelkomstgeschenk: een compleet boek

De Vrije biedt u een boek aan in het Engels over de staatsgreep in Thailand van afgelopen herfst. Er is een goeie kans dat het in Thailand meteen verboden wordt als het op 13 maart aanstaande verschijnt, dus hier geldt ook weer: hoort zegt het voort!

coupcover (65k image)
Het afgebeelde boek als pdf

=Cornelis Prul= op: 08/03/2007 om: 20:20u [link]

Hallo hallo daar zijn we weer

Inderdaad bijna weer van de rand van de wereld gevallen. Hoort zegt het voort!

easybeats (14k image)

=Cornelis Prul= op: 08/03/2007 om: 20:08u [link]

Leverancier verkiezingssoftware bedreigt Staat der Nederlanden

Na een beroep op de Wet Openbaarheid Bestuur heeft de stichting "Wij vertrouwen stemcomputers niet" van de Kiesraad stukken ontvangen waaruit blijkt dat de directeur van het bedrijf dat de software levert voor de stemcomputers de staat heeft gedreigd:
Bnr-4 (5k image)
"Koop nu mijn bedrijf of anders doen wij niet mee met provinciale verkiezingen".
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 05/03/2007 om: 21:57u [link]

AGA organiseert infoavond over Berlijnse Rigaer Strasse

De Anarchistische Groep Amsterdam/Vrije Bond organiseert op vrijdag 9 Maart weer een infoavond in de Anarchistische Bibliotheek (Bollox).
info_9_maart_klein1 (52k image)
Dit maal komen enkele vrienden uit Berlijn vertellen over de Rigaer Strasse en zullen uitleg geven over de
campagne “Rigaer Strasse Fights Back !”.
Klik op meer.


=J.B. Arend= op: 05/03/2007 om: 21:40u [link]

Sloop Ungdomshuset

Vanochtend vroeg is men begonnen met de sloop van Ungdomshuset in Kopenhagen. De nieuwe eigenaren, de sekte Faderhuset, liet weten met het gebouw niets aan te kunnen. In activistenkringen werd de vedenking gekoesterd dat het hierop uit zou lopen, omdat in de gedachten van de sekte in dit gebouw de duivel rondwaart vanwege de activiteiten alhier van de afgelopen honderd jaar.

XX_03 (37k image)
Klik op meer


=Cornelis Prul= op: 05/03/2007 om: 16:37u [link]

Rust heerst niet in Kopenhagen

Het wordt breed uitgemeten in de staatsmedia dat er in Kopenhagen flink gevochten is afgelopen zaterdag. Het klopt. Er waren barricadengevechten, charges, branden op straat, 67 mensen gearresteerd. En daarover wordt ons dan weer verteld dat er zoveel "buitenlanders" tussen zaten. Zeggen de media die het de gewoonste zaak van de wereld vinden dat Nederlandse militairen Afghanen doodschieten in hun eigen dorp.

TTDEMO_01_small (6k image)

Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 05/03/2007 om: 00:38u [link]

Jose Bove for president!

Het begint nu toch op koorts te lijken: de presidentsverkiezingen in Frankrijk.


Traditioneel roepen anarchisten op tot boycot van de verkiezingen. Ook nu doen anarchisten niet mee aan deze bedriegerij van de bevolking. Maar er is discussie!

habiter-dessin (11k image)
Logo van Gardarem lo Larzac, waar Bové sinds 35 jaar aan verbonden is
Klik op meer


=Thom= op: 03/03/2007 om: 22:07u [link]

Tony Blair's plaatje verboden door BBC

De band waar Tony Blair ooit in gezeten heeft, de Ugly Rumours, staat hoog genoteerd in de Britse hitparade. De BBC weigert het nummer te draaien op zijn popkanaal Radio One.

ugly2 (60k image)

Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 03/03/2007 om: 18:17u [link]

Gratis naar de film.

Dat laat je je toch geen twee keer zeggen!
An Inconvenient Truth - A global warning, de veel besproken film van voormalig vice president van de Verenigde Staten kun je gratis bezoeken in 20 steden van 8 maart tot 5 april.
ait-poster (21k image)
Ik heb zelf de met een Oscar bekroonde film reeds van DVD bekeken en ik vind het een aanrader voor iedereen die meer wilt weten over het broeikas effect en de gevolgen op langere termijn.
Als het broeikas effect niet stopgezet wordt dan houden we hier geen droge voeten in de toekomst.
Hier kun je meer vinden of hoe en waar gratis naar de bioscoop. Zegt het voort.
planetprosperity

=G.Bolus= op: 03/03/2007 om: 14:36u [link]

Beelden van acties rond Ungdomshuset

Er zou in Kopenhagen een nieuw pand gekraakt zijn ter vervanging van Ungdomshuset, de politie heeft versterkingen uit het hele land gekregen. Nadere berichten volgen.

helsinkiungdom (129k image)
Helsinki
Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 02/03/2007 om: 20:17u [link]

Deens jongerencentrum Ungdomshuset ontruimd

Vanochtend vroeg 1 maart is het jongerencentrum Ungdomshuset in de Deense hoofdstad Kopenhagen door anti-terreureenheden en oproerpolitie ontruimd.
Kopenhagen363910 (22k image)
Schermutselingen tussen demonstranten en oproerpolitie

Nadat het nieuws in de stad bekend werd volgden in de stad diverse schermutselingen met de politie die de omgeving van het jongerencentrum had afgezet.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 02/03/2007 om: 00:18u [link]


Powered by Greymatter