Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

2.Dh5-festival in Maastricht: Over de grens

Komend weekend vindt in Maastricht de 11e editie van het 2.Dh5-festival plaats. Ooit begonnen als plek om op een prettige manier informatie uit te wisselen over zaken die belangrijk zijn als je niet bij de pakken neer wilt zitten maar de wereld wilt veranderen. En dat is het nog steeds. Het thema van dit jaar: Over De Grens.

poster-w200 (76k image)

Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 19/02/2016 om: 00:36u [link]

BUITEN DE ORDE

Voor.BdO4 (53k image)
De sociale strijd van anarchisten cirkelt om twee maatschappelijke verschijnselen: vrijheid en gelijkheid. Het verbindingswoordje Ĺenĺ moet daarbij niet over het hoofd worden gezien. Het een kan niet zonder het ander om onevenwichtigheid en uitwassen te voorkomen. Het is wat Bakoenin anderhalve eeuw geleden de lezer al voorhoudt: ĹVrijheid zonder socialisme, betekent voorrecht en onrecht; en socialisme zonder vrijheid is slavernij en meedogenloosheidĺ (uit: Federalisme, Socialisme en Anti-theologisme). Het maakt dat de sociale strijd zich op vele fronten afspeelt. Dat blijkt ook uit het onlangs uitgekomen nummer 4 (2015) van het anarchistische kwartaalblad Buiten de Orde (BdO).

Klik op meer.


=Thom= op: 14/02/2016 om: 11:39u [link]

HET VROLIJKE ATHE¤SME

Voor.Did (62k image)
Menige gelovige zal een athe´st vragen hoe het zit met de herkomst van diens moreel besef als hij geen God kent. Natuurlijk kan hier onmiddellijk de wedervraag worden geplaatst of het kennen van een God niet tot blokkeren van moreel besef leidt, als men al het bloedvergieten ziet tussen gelovigen van verschillende godsdiensten en van gelovigen die een zelfde God dienen (zoals bijvoorbeeld in het hedendaagse Midden-Oosten zien). Het tekent de ellende van de godsdienst. Het maakt een discussie over het athe´sme actueel. Want bedenk: dat maakt de mens vrij.

Klik op meer.


=Thom= op: 10/02/2016 om: 10:50u [link]


Powered by Greymatter