Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

BESTAAT DE ARBEIDERSKLASSE NOG?

Sjakie.G (21k image)
Symposium ter nagedachtenis van het werk van de sociaal historicus Jacques Giele (1942-2012)
10 april 2015. Het symposium is georganiseerd door de redactie van het blad Onvoltooid Verleden met steun van het IISG (Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis).

Klik op meer.


=Thom= op: 27/02/2015 om: 14:45u [link]

Pro Patria = Eigen volk eerst: kom in actie, kom naar Gouda!

Officieel organiseert Pro Patria een fatsoenlijke demonstratie van fatsoenlijke mensen tegen 'het salafisme' en de bouw van een 'megamoskee' in Gouda. In werkelijkheid is het een poging van fascisten om zieltjes te winnen. 28 februari in Gouda is het weer tijd om op te staan tegen fascisme en racisme.

racisten-niet-welkom (182k image)

Laten we de rollen eens omdraaien. Telkens wordt van moslims verlangd dat zij zich distantieren van de daden van enkelen die claimen namens 'de Islam' te handelen. Telkens weer worden ze in een hoek gedreven, wordt van hen verlangd dat zij zich laten assimileren en zich beledigingen en bedreigingen laten welgevallen. Telkens weer worden ze getroffen door discriminatie en racisme, op straat en in de politiek, door politie, werkgevers en door justitie. Steeds weer zijn zij de zondebok. Maar zij zijn het die verklaringen af moeten leggen.

=Joke Kaviaar= op: 22/02/2015 om: 23:44u [link]

De Bungehuisrevolutie

Op het prikbord Werken is misdaad, naar de brochure van Herman Schuurman.
Het Bungehuis, deel van de "faculteit der geesteswetenschappen" (die naam alleen al), van de Universiteit van Amsterdam is bezet.

100_2017 (837k image)

Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 17/02/2015 om: 18:52u [link]

Pinksterlanddagen; een anarchistisch podium 22 t/m 25 mei 2015

(english below)

De Pinksterlanddagen (PL) biedt van 22 tot en met 25 mei 2015 een podium aan bevlogen mensen met een anarchistisch verhaal. De voorbereidingsgroep nodigt hen uit om een workshop te organiseren, een lezing te geven of om op te treden. Alle bijdrages samen zorgen voor een levendig programma dat aanzet tot nadenken en soms tot directe actie.

De Pinksterlanddagen is een staalkaart van de Nederlandse anarchistische beweging. Daarbij kijkt de PL ook over de grenzen en zijn er elk jaar een paar internationale gasten. Onderwerpen die vaak op het programma staan zijn: vrouwenstrijd, migratie, arbeid en macht, anti-militarisme, milieu- en dierenrechtenstrijd en de historie van de anarchistische beweging. Naast de ongeveer 30 workshops is er een programma voor kinderen een uitgebreide boekenmarkt en een cultuurprogramma met muziek, theater en film. Het programma is actueel en is daardoor elk jaar anders. We kijken dit jaar kritisch naar de participatiesamenleving. We houden erg van participeren, maar wat er anno 2015 allemaal participeren heet, daar moeten we van fronzen?

De aanpak van de Pinksterlanddagen past bij haar ideologie; iedereen is mede verantwoordelijk voor het festival. Sommigen regelen de planning, anderen verzorgen een programmaonderdeel of treden op in de avond, weer andere steken de handen uit de mouwen door te koken, op te bouwen of de wc's schoon te houden. De Pinksterlanddagen is alcohol vrij, zo blijft iedereen aanspreekbaar op zijn of haar gedrag en houden we de sfeer goed.

Wij bouwen aan een andere politiek, waarin iedereen een eigen stem heeft aan een samenleving zonder autoriteit. Wij zijn op zoek naar mensen die dit wereldbeeld met ons delen en er aan bij dragen. Ga in gesprek met de ongeveer 500 bezoekers van het festival en stap op het podium van de PL.

Mensen die een bijdrage willen leveren melden zich op: pinksterlanddagen@hotmail.com

www.pinksterlanddagen.org


Pinksterlanddagen; an anarchist festival 22-25th of may 2015.

The Pinksterlanddagen (PL) offers a stage to passionate people with an anarchist story from the 22th until the 25th of may 2015. The preparation group invites them to come and give a workshop, do a lecture or to perform. All contributions together will create a lively program that will encourage people to think and to act.

The Pinksterlanddagen is a political festival in which a big part of the anarchist/activist movement of the Netherlands is represented. The PL also tries to reach out over the borders and to invite international guests. Topics that are often discussed are feminism, migration, labour struggle, anti militarism, environmental movement, animal rights and the history of anarchism. Beside the 30 workshops/lectures/discussions there's a full time program for kids, book market, and cultural program (music, fire shows, movies, etc). The program is up-to-date and therefore different every year. This year we are looking into the so called 'participation society'. This is what politicians call the life after the cuts. They cut down on many social benefits and are trying to sell that as if we are on the brink of a new society, one in which we can shape our own future. In reality it means that people with money can afford for example care for the elderly, whereas people without money will have to turn to their family, euh we mean participants. As anarchists we like participation, but not in the way the government sees it. During this PL we'd like to talk about this a bit more.

The way the PL practically works fits to her ideology; everbody shares a responsibility in running the festival. Some arrange the general planning, others give a workshop, some people cook, build everything up or keep the place clean. The PL is organized on an alcohol free anarchist camping. We respect their ways and benefit from it since we find it keeps the general atmosphere better.

We are working towards a different kind of world, a society without authority in which everybody has a voice. We are looking for people who share this view and would like to participate to that world. Come to the PL and talk to the 500 visitors of the festival. Step on the stage of the Pinksterlanddagen.

People who want to participate can email us: pinksterlanddagen@hotmail.com

www.pinksterlanddagen.org

=AGA= op: 16/02/2015 om: 04:42u [link]

Wie radicaliseert er mee?

Als het aan Ivo The Oppressor Opstelten ligt, komt er een wet die “mensen die de nationale veiligheid bedreigen” een meldplicht oplegt. Er is dan nog geen bewijs voor concrete snode plannen, zelfs nog niet eens een vermoeden daarvan. In dat laatste voorziet namelijk al de terrorismewetgeving.

Invallen, arrestaties, het kan al als je buurman 112 belt en vertelt dat je een grapje maakte over een aanslag. En dan moet je vooral niet ook nog eens iemand zijn die enkele malen per dag naar het oosten gaat zitten bidden. In het verlengde hiervan kun je straks dus preventief het bevel krijgen je geregeld te melden, zodat de staat weet waar je bent. Volgende stap is de invoering van de chip in de nek, maar dat is voor nu nog een voorspelling van ondergetekende.

Volgens het wetsvoorstel, ingegeven door Sybrand Buma van het CDA, moet het gaan om mensen die “geradicaliseerd” zijn. Er wordt dan in beginsel gesproken over mogelijke aspirant “Syriëgangers”. Let wel, dit gaat niet over “Israëlgangers” die Palestijnen helpen uitmoorden of over soldaten van een of andere andere Westerse mogendheid die ergens ver van ons bed met drones burgers platbombarderen om economische belangen veilig te stellen. Het gaat ook niet over wapenproducenten die onder leiding van Hennis 22 februari as. naar Abu Dahbi gaan, naar de grootste wapenbeurs in het Midden-Oosten, IDEX. Nee, over hen gaat het allemaal niet. Ze bedreigen menig mens' veiligheid maar gaan ten alle tijde vrijuit.

vip-attenders-idex-klein (236k image)

klik op 'meer'=Joke Kaviaar= op: 07/02/2015 om: 16:16u [link]

ANARCHISME IN NEDERLAND

Voorkant.Anar.Provo (96k image)
Het onlangs uitgekomen Franstalige boek van de hand van Thom Holterman, omvat vijf portretten van Nederlandse anarchisten. Dit betreffen: Ferdinand Domela Nieuwenhuis, de man van ‘Christen tot anarchist’, Arthur Lehning, de fameuze Bakoenin-kenner, Bart de Ligt, de libertaire antimilitarist en voorloper van de vredeswetenschap, Clara Wichmann, de libertaire jurist, feministe van het eerste uur en Anton Constandse, libertair, vrijdenker. Aan de hand van hen komen libertaire stromingen aanbod, naast libertaire praktijken, vormen van directe actie en aanzetten tot theorievorming.

Klik op meer.


=Thom= op: 07/02/2015 om: 09:43u [link]


Powered by Greymatter