Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

Picketline bij Spaans Consulaat vanwege dode migranten

De groepen 'We Are Here', Vrije migratie en vestiging voor iedereen en overal! en het No Border Netwerk organiseren donderdag 27 februari 2014 vanaf 16.00 uur een picketline voor het Spaanse Consulaat aan de Frederiksplein 34 in Amsterdam.
Melilla (24k image)
Dit wegens de dood van een tweetal migranten aan de Spaans-Marokkaanse grens
Klik op meer.


=J.B. Arend= op: 25/02/2014 om: 21:02u [link]

Boekpresentatie 'Bloed en barricaden' van Dennis Bos‏ in Fort van Sjakoo

Op 18 maart a.s. wordt in boekhandel Fort van Sjakoo in Amsterdam het nieuwe boek van Dennis Bos, getiteld 'Bloed en Barricaden' gepresenteerd.
Bloed_en_Barricaden_Dennis_Bos (27k image)
Het boek handelt over de Parijse Commune.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 25/02/2014 om: 20:42u [link]

Op pad met Playmobil naar Syrische vluchtelingkampen

Wieger van boekhandel Rosa uit Groningen is samen met vriendin Margriet bezig met een project om Playmobil in te zamelen voor Syrische kinderen in vluchtelingenkampen in Turkije.De actie begint goed op gang te komen! Lokaal wordt het initiatief door diverse bedrijfjes ondersteund. Het weekblad de Groninger Gezinsbode en de lokale Oog TV gaven al aandacht aan diti\ initiatief.
Klik op meer.=J.B. Arend= op: 25/02/2014 om: 19:40u [link]

MICHAEL BAKOENIN 200 JAAR

Bakoe.Zw.Wit (32k image)
Dit jaar is het 200 jaar geleden dat Michael Bakoenin (1814-1876) werd geboren. De Franse anarchistische beweging laat dit niet ongemerkt voorbij gaan. Zo verzorgt Agnès Pavlowsky voor het Franse weekblad Le Monde libertaire enkele korte artikelen over leven en denken van Bakoenin.

=Thom= op: 19/02/2014 om: 14:53u [link]

ONTMASKERING VAN EEN ANTI-ANARCHIST

OmslagPar (44k image)
Het moet in de jaren 1980 zijn geweest, dat een oud-redacteur van de AS tijdens een redactievergadering enthousiast vertelde over het postmodernisme. Er zou een Nederlandstalige bundel over dat onderwerp in voorbereiding zijn. Een concept van een artikel voor die bundel kregen we uitgedeeld. Na lezing ervan weet ik me te herinneren, dat het onderwerp me op geen enkele wijze aansprak. Wat was de reden ervoor?

Klik op meer.


=Thom= op: 16/02/2014 om: 15:28u [link]

Voorbereidingen Pinksterlanddagen 2014 begonnen!!

Pinksterlanddagen; 81 keer een anarchistisch podium.

De Pinksterlanddagen (PL) biedt van 7 tot en met 9 juni 2014 een podium aan bevlogen mensen met een anarchistisch verhaal. De PL is al 81 jaar een staalkaart van de Nederlandse anarchistische beweging. Daarbij wordt ook over de grenzen gekeken en zijn er elk jaar een paar internationale gasten. Onderwerpen die vaak op het programma staan zijn: vrouwenstrijd, migratie, arbeid en macht, anti-militarisme, milieu- en dierenrechtenstrijd en de historie van de anarchistische beweging. Naast de ongeveer 30 workshops is er een programma voor kinderen, een uitgebreide boekenmarkt en een cultuurprogramma met muziek, theater en film. Het programma is actueel en is daardoor elk jaar anders.

=AGA= op: 14/02/2014 om: 17:16u [link]

Met de groeten van Fred de vluchtelingenjager Teeven

9 januari 2014: Al uren stonden vluchtelingen en sympathisanten van We Are Here voor de Rode Hoed in Amsterdam te demonstreren. Binnen zat Fred de vluchtelingenjager Teeven zijn beleid te verkopen aan luisteraars die er bijna tien euro voor hadden betaald om live naar dit orakel te mogen luisteren.

rode-hoed-teeven-moordenaar (200k image)

Het was tekenend voor de situatie die het beleid van Teeven en zijn voorgangers heeft doen ontstaan: Teeven zat er binnen warmpjes bij met zijn gorilla's in pak met oortje, met al die keurige mensen die aandachtig luisterden en de vluchtelingenjager netjes lieten uitspreken, wat hij ook zei. Slechts een enkeling waagde het om er keer op keer doorheen te roepen, maar bleef daarin de enige in een zaal vol zogenaamd kritische mensen. De demonstrerende vluchtelingen stonden buiten: in kou en regen. Hun geluid drong daarbinnen niet door, hun stemmen waren er niet verstaanbaar. Feitelijk bestonden zij daarbinnen andermaal niet, al ging het wel over hen, maar dan alleen in termen van getallen en wetten, van detentie en deportatie, van 'terugkeer' en 'terugkeer' en 'terugkeer'...

klik op 'meer'

=Joke Kaviaar= op: 11/02/2014 om: 05:03u [link]

Cercle Noire brengt tekstenbundel Lawine uit

Onlangs heeft Cercle Noir, een klein en informeel anarchistisch collectief, een publicatie met radicale politieke teksten gepubliceerd onder de titel Lawine.
lawinefrontcover (33k image)
De publicatie is een verzamelbundel die teksten bevat uit allerlei internationale, anarchistische hoeken: over de huidige crisis en de wereldwijd om zich heen grijpende opstanden en grootschalige rellen maar ook een analyse over de wanhopige strijd tegen fabriekssluitingen in Frankrijk en de conflicten rondom Occupy Oakland of de studentenbezettingen in Californie in 2009.
Klik op meer.


=J.B. Arend= op: 08/02/2014 om: 23:14u [link]

Anarchistische dichtersmiddag in Amsterdam

Naar aanleiding van het nummer van De AS 185 over Dichters & Anarchisme organiseert Jan Bervoets op 8 februari a.s. een dichtersmiddag in Amsterdam.
De_AS_185 (60k image)
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 01/02/2014 om: 16:18u [link]

Een avond met Gabriel Kuhn over Anarchisme en Revolutie

De anarchistische publicist Gabriel Kuhn gaf op 23 januari een inleiding over de anarchistische bewegingen en hun ideeën over revolutie in de Amsterdamse boekwinkel Het Fort van Sjakoo.
Gabriel_Kuhn (33k image)
Daarna werd er door de met dertig mensen goed gevulde winkel - in het Engels- fervent over gediscussieerd.
Klik op meer voor het verslag van Kees Stad.

=J.B. Arend= op: 01/02/2014 om: 16:04u [link]


Powered by Greymatter