Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

Discussieavond Anarchistische Groep Nijmegen – Stick Together!

Op donderdag 1 maart organiseert de Anarchistische Groep Nijmegen (AGN) een open discussieavond in de Klinker (Grote Broek) in Nijmegen.
fish-small-eat-big1-300x154 (14k image)
We gaan het hebben over organiseren in groepen, samen actie voeren en het opbouwen van een radicale structuur.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 29/02/2012 om: 12:32u [link]

Survival International onthult ernstige mensenrechtenschendingen in Ethiopië

Survival International heeft onthutsende nieuwe feiten aan het licht gebracht die wijzen op ernstige schendingen van de mensenrechten van inheemse stammen in de Ethiopische Omo-vallei.
Karojongeren (13k image)
Twee jonge Karo bij de Omo-rivier in Ethiopië, onmisbaar voor hun cultuur

Deze feiten zijn alle gerelateerd aan de toenemende ontwikkeling door de regering van de uiterst winstgevende suikerplantages in dit gebied.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 29/02/2012 om: 12:25u [link]

Sticker Vrije Bond voor de schoonmaakstakers

De Vrije Bond heeft onderstaande sticker vervaardigd in een oplage van 1000 stuks om de stakers in de schoonmaakbranche te ondersteunen.
schoonmaaksticker1 (45k image)
De Bond meldt dat de stickers al gearriveerd zijn in Zaandam, Den Bosch, Nijmegen, Zaandam, Enschede, Arnhem en Amsterdam. Wil je ook stickers? Stuur dan een email naar: dit mailadres met het aantal stickers dat je wilt vergezeld van je naam en je postadres. De stickers worden dan zo spoedig mogelijk opgestuurd.

=J.B. Arend= op: 29/02/2012 om: 12:04u [link]

Activisten willen ontslag van advocaat-generaal bij parket Hoge Raad

Vorige week hebben anti-kernwapen activisten bij de procureur-generaal bij de Hoge Raad een klacht inge¬diend tegen een advocaat-generaal van het parket bij de Hoge Raad.
volkel0608-5 (34k image)
Foto van de actie op 6 augustus 2005

De activisten hebben aangedrongen op diens ontslag. Dit omdat de betrokken advocaat-generaal heeft gelogen in zijn advies aan de Hoge Raad over de strafzaak tegen de activisten, en opzettelijk is ingegaan tegen rechtsregels die geen uitzonderingen toestaan. Hij heeft zich zodoende ethisch en
juridisch corrupt getoond en dus ongeschikt voor welke open¬bare justitiële functie dan ook.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 29/02/2012 om: 11:56u [link]

Autoriteiten proberen punks te heropvoeden in Indonesië

De politie van de regio Atjeh heeft in december van het afgelopen jaar 65 jonge punks hardhandig opgepakt bij een benefietconcert onder het motto “Atjeh voor punk” in het Taman Budaya cultureel centrum in de regionale hoofdstad Banda Aceh, hen afgevoerd naar een politieacademie en hen hun hanenkammen afgeschoren.
AtjehOpgepaktePunksWordenNaarBuitenGeexcerceerd (16k image)

De autoriteiten hebben besloten hen te interneren in een `heropvoedings’kamp dat gesitueerd is in de regionale politieacademie. Een agent stelde: “We schenden hun rechten niet, we brengen ze slechts terug op het moreel rechte pad”.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 28/02/2012 om: 11:31u [link]

Adriaan Bontebal overleden

De Haagse schrijver en podiumdichter Adriaan Bontebal is op 11 februari j.l. op 59-jarige leeftijd overleden in zijn woonplaats Den Haag. Bontebal, die eigenlijk Aad van Rijn heette, was al geruime tijd ziek.
adriaanbontebal (17k image)
Klik op meer voor een in memoriam.

=J.B. Arend= op: 27/02/2012 om: 21:13u [link]

Open meeting voor internationale actiedag tegen kapitalisme 31 maart

Linkse organisaties en grassroots vakbonden uit verschillende landen in Europa hebben een actie-oproep gedaan. 31 maart komt men in heel Europa op de straat tegen de crisis en de bezuinigingsterreur en voor internationale solidariteit.
M31 (46k image)
Wij, een gelegenheidsgroep met mensen van Klasse!, Vrije Bond, Georganiseerde Weldaad, Kritische Studenten Nijmegen-Arnhem en ASB (onze groep bereid zich nog steeds uit), zijn in Nederland om tafel gaan zitten om daar bij aan te haken, en hopen dat velen met ons mee willen doen.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 27/02/2012 om: 20:58u [link]

Internationale anarchistische bijeenkomst in St. Imier (Zwitserland)

Van 8 tot 12 augustus 2012 zal in St-Imier (in het Juragebergte in Zwitserland) een internationale ontmoeting plaats vinden van anarchisten.
StImier (47k image)
Deze ‘Wereldwijde bijeenkomst van het Anarchisme’ is eigenlijk een herdenking van de eerste antiautoritaire Internationale die werd georganiseerd in 1872 als antwoord op de Internationale van Marx.

=J.B. Arend= op: 27/02/2012 om: 20:50u [link]

De jacht op anarchoextremisten is geopend

Het is maar dat u het weet...

leidschendam (4k image)

Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 23/02/2012 om: 21:15u [link]

Geen doodgevroren vluchtelingen a.u.b.

Wat is het toch een prachtig land, dit. Het is bedekt met een laag sneeuw. De zon gaat in vlammen onder. Buiten vriest het, binnen zet ik de kachel wat hoger. Bij nacht doet de volle maan de velden oplichten, blauw, mysterieus, alsof een eeuwige rust over ons allen is gekomen.

sparesomechange400px (16k image)

In de tuin verzamelen zich de volgende morgen merels, lijsters, mezen, roodborstjes en vinken. Ik maak een appeltje klein en strooi het met wat zaad in de tuin. Tevreden kijk ik naar het gefladder en het foerageren als ik aan de keukentafel mijn kop koffie drink. Een geluksgevoel maakt zich van me meester. Ik help de vogels de winter door. Vergeet even alle ellende. Welke ellende? Wel, die ellende die zich openbaart als ik een krant opensla, mijn e-mail lees. Weg zijn de geluksvogels!

klik op 'meer'

=Joke Kaviaar= op: 10/02/2012 om: 11:44u [link]

Haat, de self fulfilling prophecy

Schrikbarend! Roept de PVV over het 'integratierapport' van het sociaal en cultureel planbureau afgelopen week. Schrikbarend, dat vond ik ook...

money_wellspent (32k image)

Schrikbarend, hoe men er keer op keer in slaagt om de zgn. 'allochtonen' sneller, meer en harder te vervolgen omdat men ze meer in de gaten houdt, meer wantrouwt, en minder kansen geeft, en dan te zeggen dat het allemaal aan hen ligt dat zij voortdurend het mikpunt van repressie zijn. Schrikbarend ja, vind ik de eindeloze reeks racistische uitingen door politici van law&order links tot law&order rechts en hun zogenaamd onafhankelijk onderzoekers, en de voortdurende verdacht- en stemmingmakerij tegen die zogenaamde 'allochtonen' die het gevolg is van datzelfde racisme.

Het 'beleid' dat zich bezighoudt met 'integratie' en 'immigratie' is één grote self fulfilling prophecy!

klik op 'meer'

=Joke Kaviaar= op: 05/02/2012 om: 01:01u [link]


Powered by Greymatter