Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

Het anarchistische spook werkt nog steeds

Een van de vele dramatische rechtszaken tegen activisten in de VS in de 'Green scare' categorie speelt zich momenteel af en is grotendeels 'live' te volgen op Indymedia Portland.
BrinanaWaters001 (7k image)
Briana Waters
Het gaat om de zaak tegen Briana Waters.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 29/02/2008 om: 22:02u [link]

Vonnis tegen Jeff Luers verlaagd

Jeff Luers, oorspronkelijk tot bijna 23 jaar gevangenisstraf veroordeeld, verwacht nu eind volgend jaar thuis te zijn. Het Hof van Beroep in Lane County, Oregon, verklaarde zijn veroordeling illegaal en nu heeft de rechter deze verlaagd tot tien jaar - nog steeds knap veel voor het in brand steken van drie vrachtwagens, evengoed.

Jeff11 (120k image)

Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 28/02/2008 om: 22:36u [link]

Discussieavond: bajesstrijd in Belgie - 1 maart Amsterdam

finalcompl2 (148k image)
Zaterdag 1 maart komen enkele kameraden uit België vanuit hun ervaringen een discussie inleiden over de strijd tegen de gevangenis.
Klik op meer

=AGA= op: 26/02/2008 om: 12:11u [link]

Antifascistische demonstratie tegen NSV in Gent

Onder het motto "Ik wil jou voor Vlaanderen" gaat de extreem rechtse studentenvereniging NSV op donderdag 6 maart betogen door de straten van Gent.
Gent50119 (23k image)
Deze vereniging is de kweekvijver voor het Vlaams Belang en tevens onderdeel van het Vlaamse netwerk van neo nazi's. Vanuit Nederland vertrekt er een bus naar deze demonstratie.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 22/02/2008 om: 22:44u [link]

Levenslang geëist tegen Marcel T.

De 39-jarige Marcel T. heeft vandaag in de Arnhemse rechtbank een levenslange celstraf tegen zich horen eisen voor de moord op Louis Sévèke.
MarcelTrechtszaalArnhem (15k image)
Zijn advocaat Bénédicte Ficq vraagt zich of hij de moord werkelijk heeft gepleegd. Aan zijn motief wordt ook door de officier van justitie getwijfeld.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 22/02/2008 om: 22:28u [link]

Vijftigste verjaardag van een symbool

Het lijkt alsof het er altijd geweest is... en toch zegt men dat het op 21 februari vijftig is geworden...

peacesign50 (6k image)

Het ban-de-bomteken of breder gezien: het vredesteken.
Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 22/02/2008 om: 01:52u [link]

Een impulsieve handeling van... een overtuigd anarchist?

Overtuigd anarchist, zo noemt Marcel T. zich bij de terechtzitting vanwege de moord op Louis Sévèke. Uit het verslag, ontleend aan nu.nl, kunnen we concluderen dat hij wel met moordplannen rondliep, en hiervoor een dubbelloops geweer had aangeschaft, maar dat de moord zelf impulsief uitgevoerd is: plotseling zag hij Louis Sévèke op straat lopen. Toen greep hij zijn kans.

bloemenvanwelderen (60k image)

De bittere retorische vraag is: "iets doen tegen het kapitalistisch systeem", doe je dat door banken te beroven en mensen op wie je kwaad bent neer te schieten?

Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 21/02/2008 om: 14:49u [link]AltBoekenbeurs1 (9k image)
AltBoekenbeurs2 (27k image)
ZATERDAG 8 maart 2008 van 10.00 tot 20.00u
De Centrale, Kraankindersstraat 2, 9000 Gent
GRATIS INKOM
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 18/02/2008 om: 21:13u [link]

Deportaties… Een hele klus!

“Een echt moeilijk jaar” belooft het te worden, 2008. Met deze woorden introduceerde Albayrak het klaren van “een hele klus”, namelijk het deporteren van mensen zonder papieren die “niet in aanmerking komen” voor het “Generaal Pardon”.
StopDeportations (14k image)
Oh ja, en natuurlijk al die andere “illegalen”, waar al sinds vorig jaar het jachtseizoen permanent voor is geopend. Overigens is er helemaal geen sprake geweest van een pardon.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 18/02/2008 om: 21:02u [link]

Een foto die boekdelen spreekt

Afgezien van het feit dat het eerste woord Engels is, dus niet Albanees laat staan Servisch, valt meteen op bij deze lettering waar de nieuwste Europese staat voor staat. Things go better with Ko-kosova! En ja, heroïnesmokkel en wie weet ook cokesmokkel is een lokale specialiteit.

freekosova (8k image)

Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 17/02/2008 om: 16:37u [link]

Vredeswandeltocht op Paasmaandag

Op 15 februari 2003, gisteren precies vijf jaar geleden, liepen 80.000 mensen door de straten van Amsterdam uit protest tegen de dreigende Irak-oorlog.
weblogo9 (2k image)
Om de gevolgen van de oorlog tegen Irak niet te laten lopen, organiseert het Platform tegen de 'Nieuwe Oorlog' op Paasmaandag 24 maart 2008, ruim vijf jaar na het begin van de oorlog, een ruim tien kilometer lange vredeswandeltocht van Delft naar Den Haag.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 16/02/2008 om: 17:02u [link]

Marcel T. is gek noch gestoord

Vandaag werd bekend dat onderzoek van het Pieter Baan Centrum heeft uitgewezen dat Marcel T. die de moord op Louis Sévèke heeft bekend, volledig toerekeningsvatbaar was op het moment van zijn fatale daad.
MarcelT08 (29k image)
Ook zou hij niet lijden aan een vorm van autisme, het aspergersyndroom, zoals zijn advocaat eerder suggereerde. Volgende week donderdag en vrijdag moet hij voor de rechter verschijnen.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 15/02/2008 om: 22:35u [link]

Interview met Mumia Abu-Jamal

De zwarte journalist en ex-Black Pantheractivist Mumia Abu-Jamal (53) schreef boeken, columns en radiocommentaren en zit al 26 jaar in de Amerikaanse dodencel.
Mumia02 (16k image)
In een zeldzaam interview met IPS-correspondente Adrianne Appel en radiojournalist John Grebe vertelt hij wat hem als publicist blijft inspireren.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 15/02/2008 om: 20:56u [link]

Rechts lullen, rechts doen, vervolg

sarkos2 (19k image)

Klik op meer

=Thom= op: 13/02/2008 om: 11:55u [link]

Migranten en anarchisten vechten tegen ontruiming krottenkamp in Griekenland

Een gezamenlijke demonstratie van (illegale) migranten en anarchisten hebben de sloop van een krottenkamp in het Griekse Patras voorlopig stop gezet.
Patrasphoto1243 (29k image)
Anarchisten en migranten demonstreren gezamenlijk
De autoriteiten waren overgegaan tot de sloop van het krottenkamp waar meer dan duizend immigranten uit vooral Afghanistan en Koerdistan hun toevlucht hebben gezocht na aankomst in deze havenstad.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 12/02/2008 om: 22:28u [link]

Rechts lullen, rechts doen

Sar01 (20k image)
Waarom stemmen mensen op partijen die belangen dienen, die aan die van hen zijn tegengesteld?
Klik op meer.

=Thom= op: 11/02/2008 om: 22:29u [link]

Demonstratie tegen de NAVO-veiligheidsconferentie in München rustig verlopen

In München hebben zaterdag 9 oktober zo’n 7000 mensen gedemonstreerd tegen de jaarlijkse veiligheidsconferentie van de NAVO in de hoofdstad van Beieren.
MunchenIMG_5124 (23k image)
Gezamenlijk de veiligheid van de heersenden aanvallen
In tegenstelling tot voorgaande jaren hield de politie zich afzijdig van provocaties en het gebruik van buitensporig geweld.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 11/02/2008 om: 21:56u [link]

De comeback van Anja Hermans

Anarchist Black Cross Antwerpen heeft een verklaring verspreid waarin kanttekeningen worden geplaatst bij het hernieuwde optreden van Anja Hermans in de Vlaamse actiebeweging. Hermans werd jaren geleden gepakt bij dierenrechtenacties en werkte samen met de autoriteiten met alle kwalijke gevolgen van dien.
AnjaHermans (8k image)
Anja Hermans
De tekst werd naar eigen zeggen op alle Indymedia's gecensureerd en afgedaan als fascistische provocatie.
Klik op meer voor de verklaring.

=J.B. Arend= op: 11/02/2008 om: 21:11u [link]

Tijd om het zwijgen te verbreken

Een toren van de Bijlmerbajes, compleet ingericht voor papierlozen en officieel tot niet-Nederland verklaard, en voorzien van afkoelruimten, ook wel het dak of Paviljoen Zes geheten - de isoleercellen op de bovenste verdieping. De verdiepingen hier vlak onder waren voor mensen die in de justitiële molen waren terechtgekomen en geen papieren bleken te hebben. De lagere verdiepingen waren voor de mensen (later alleen: mannen, daarvoor ook vrouwen en kinderen) die geacht werden nooit in Nederland geweest te zijn en niet toegelaten mochten worden: een Kameroense delegatie op weg naar een conferentie in Kiev enzovoort. De criteria op grond waarvan mensen daar terecht kwamen zijn hiermee wel geschetst. Wie er wat van afweet moest zwijgen, wat niet altijd werd volgehouden. Na de zoveelste moord-door-verwaarlozing op een opgesloten zogeheten illegaal wordt het tijd om het zwijgen te verbreken.


vreemdelingennov2005 (111k image)
Hek bij Schipholbajes na de brand, november 2005

Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 11/02/2008 om: 13:32u [link]

Strijdbare lawaaidemonstratie bij bajesboot Rotterdam

Zo'n zeventig actievoerders kwamen vandaag in Rotterdam hun ongenoegen uiten over de dood van de Algerijnse man Karim, die vorige week stierf op de bajesboot Bibby Stockholm. AAGUdemo (18k image)
Door veel lawaai te maken werd solidariteit betuigd met de illegalen die er gevangen worden gehouden. De politie hield zich rustig, er werden geen arrestaties verricht.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 10/02/2008 om: 22:12u [link]

Solidariteits lawaai demonstratie bij bajesboten Rotterdam

Zondag 10 februari wordt er bij de bajesboten in Rotterdam door de Anarchistische Anti-deportatie Groep Utrecht (AAGU) een lawaai demonstratie gehouden voor de illegale medemensen die daar gevangen zitten.
BBaankondiging-demo (18k image)
Aanleiding voor de actie is de dode die er vorige week te betreuren viel: zijn hartklachten werden met hoestsiroop bestreden!
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 08/02/2008 om: 22:09u [link]

In Memoriam Marco Bleeker

Op eerste kerstdag is Marco Bleeker overleden. Marco was een bekend gezicht in de anarchistische en krakerskringen van Utrecht en Amsterdam in de jaren 70 en 80.
MB001 (17k image)
Hij was een eigenzinnig lid van het Anarchistisch Kollektief Utrecht, met een voorkeur voor individuele actie.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 08/02/2008 om: 21:53u [link]

Zevende Alternatieve Boekenbeurs in Gent

Op 8 maart vindt in Gent de zevende editie van de Alternatieve Boekenbeurs plaats.
aboek08_185 (14k image)
Dè beurs voor kritische, tegendraadse publicaties, die je moeilijk tot helemaal niet in de commerciële boekhandel vindt.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 08/02/2008 om: 21:34u [link]

Nieuw anarchistisch forum Anarchist Black Cat

Sinds het begin van dit jaar is er een nieuw anarchistisch discussieforum, Anarchist Black Cat genaamd.
AblackCat (11k image)
Een thuis voor serieuze anarchistische discussies.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 06/02/2008 om: 21:43u [link]

Nationale identiteit en het verschil tussen Wij en Zij

vrijeNT (77k image)
Het idee ‘nationale identiteit’ wordt regelmatig politiek gebruikt om immigranten te stigmatiseren en om een kunstmatige scheiding te construeren tussen ‘wij’ en ‘zij’. Dat vindt in Nederland plaats zowel als elders in deze wereld.
Klik op meer.

=Thom= op: 04/02/2008 om: 20:41u [link]

Griekse fascisten gedekt door oproerpolitie bij confrontatie met anarchisten

Griekse fascisten die vandaag in het centrum van Athene demonstreerden, zijn slaags geraakt met anarchisten.
Athene03022007 (25k image)
Opmerkelijk was dat de met stokken bewapende fascisten zich ongehinderd konden ophouden in de linies van de oproerpolitie die de anarchisten te lijf ging.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 03/02/2008 om: 22:04u [link]


Powered by Greymatter