Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

Anarchisten tegen de Muur actief in Rafat

Enige tientallen Israëlische Anarchisten tegen de Muur en internationale activisten steunden op 25 februari 200 bewoners van Rafat en Dir Balut voor een stille demonstratie tegen de bouw van de apartheidsmuur die Israël in de bezette gebieden aanlegt.
Rafat250205 (16k image)
Confrontatie tussen bewoners en soldaten
De twee dorpen raken hierdoor 70% van hun grondgebied kwijt waardoor tal van boeren geen bron van inkomsten meer hebben.
Klik op meer!

=J.B. Arend= op: 28/02/2005 om: 16:23u [link]

Demonstratie tegen bouw deportatiecentrum Gradisca (Italië)

In het Italiaanse Gradisca is op 26 februari door zo’n 2500 mensen gedemonstreerd tegen de bouw van een deportatiekamp voor vluchtelingen, die gedwongen worden terug te keren naar hun land van herkomst.
Gradisca260205a (18k image)
Oproerpolitie grijpt in als prikkeldraad wordt ontrold
In deze demonstratie was een groep van zo’n 250 anarchisten aanwezig die grotendeels uit de regio afkomstig was.

=J.B. Arend= op: 28/02/2005 om: 15:37u [link]

Blokkade voornaamste actiemiddel van Dissent! tijdens G8

Blokkades zullen het voornaamste actiemiddel vormen waarmee Dissent! de G8 top in Schotland wil verstoren en stoppen.
dissent (7k image)
Dat blijkt uit een persverklaring van de organisatie die op 26 en 27 februari een internationale bijeenkomst belegde in het Duitse Tuebingen waar deelnemers uit 23 landen (waaronder Nederland en België) plannen maakten om zich tegen de top de verzetten.

=J.B. Arend= op: 28/02/2005 om: 13:04u [link]

Duitse anarchopunks verkopen eigen merk bier

Het kon niet uitblijven in bierland nummer één: Duitse anarchopunks verkopen sinds mei 2004 hun eigen bier onder de naam Pogorausch.
titel-style-logo (23k image)
Deze afbeelding staat op het etiket
Enkele punkers op leeftijd uit München, pogo-anarchisten van de
APPD, liepen al enige jaren rond met het idee de punkbeweging een eigen biermerk te bezorgen. Nadat ze contact hadden gelegd met een kleine familiebrouwerij slaagden ze daarin. De brouwerij diepte een oud middeleeuws recept op en ging voor de punks aan de slag.

=J.B. Arend= op: 26/02/2005 om: 16:05u [link]

Schotse regering krijgt antiterreur bevoegdheden voor G8

De Schotse regering heeft op 24 februari van de Engelse premier Blair antiterrorisme bevoegdheden gekregen om het verkeer tijdens de G8 te reguleren. Eerder had het Schotse parlement al ingestemd met deze maatregel.
logo2 (16k image)
Dat betekent dat vanwege ‘veiligheidsmaatregelen’ wegen kunnen worden afgesloten. Normaal gesproken behoren antiterreur maatregelen en veiligheidskwesties tot de bevoegdheden van de Engelse regering. De Schotse regering heeft laten weten gebruik te maken van dit machtsmiddel als hiermee een terroristische dreiging kan worden voorkomen of verkleind.

=J.B. Arend= op: 26/02/2005 om: 13:25u [link]

Een anarchist als burgemeester in Lake Worth?

De anarchistisch ingestelde activist Panagioti E. Tsolkas is een van de kandidaten voor het burgermeesterschap in Lake Worth, een kuststad met 35.000 inwoners in Florida (VS). De verkiezingen worden op 8 maart gehouden.
whtfinal (207k image)
De issues waar de burgemeester in spé zich mee bezighoudt
Afgelopen week is hij met zijn campagne gestart, maar veel kans wordt hem niet toegedicht.
Klik op meer!
Update 12 maart '05

=J.B. Arend= op: 26/02/2005 om: 00:08u [link]

FBI belastert anarchisten

In zijn jaarlijkse toespraak voor de Amerikaanse Senaatscommissie voor veiligheid heeft de directeur van de FBI, Robert S. Mueller in het kader van binnenlands terrorisme ook anarchisten beschuldigd.
febmattis (10k image)
Ameriaanse generaal James Mattis, die recentelijk beweerde dat het “fun” is om op Irakezen te schieten en dat de oorlog “a real hoot” betreft, gefotografeerd in Fallujah in April 2004. Daar werden tenminste 1000 ongewapende burgers genadeloos afgeslacht door het Amerikaanse leger. De staat is altijd de grootste terrorist
Deze criminalisering wordt verwoord in algemene termen in de zin van dat anarchisten en andere groepen als dierenbevrijders en milieuactivisten voort zouden gaan met het gebruik van geweld en het ontplooien van criminele activiteiten.
Klik op meer!

=J.B. Arend= op: 25/02/2005 om: 14:15u [link]

Antifa’s en anarcho’s voorkomen Horst Wesselherdenking in Berlijn

Op 23 februari hebben zo’n 200 antifascisten en anarchisten voor het Berlijnse kerkhof waar Horst Wessel ligt begraven, in de sneeuw gedemonstreerd om te voorkomen dat nazi’s de 75-ste sterfdag van deze SA-sturmbahnführer zouden herdenken.
Berlijn230205HWab (15k image)
Hoewel verschillende nazigroepen reeds sinds december 2004 in geheel Duitsland voor deze herdenking hadden gemobiliseerd, lieten zij zich niet zien rond het kerkhof.
Klik op meer!

=J.B. Arend= op: 25/02/2005 om: 00:06u [link]

Politie censureert spandoeken bij anti-Bush demonstratie in Mainz

Tijdens de anti-Bush demonstratie in Mainz (Duitsland) op 23 februari heeft de massaal aanwezige politie (10.000) spandoeken gecensureerd.
Mainz230205a (20k image)
Het betrof doeken waarop Bush als terrorist en oorlogshitser werd neergezet of afgebeeld. Als gevolg van hiervan vertoonden tal van spandoeken gaten of waren overgeschilderd. De politie van Mainz had van te voren aangekondigd in te zullen grijpen indien er sprake zou zijn van laster of belediging.

=J.B. Arend= op: 24/02/2005 om: 23:21u [link]

Haagse Actie voor Azië bedankt gulle gevers!

De Haagse Actie voor Azië die werd opgezet om Evert Jan van Hoek in staat te stellen noodhulp te verlenen in het door de tsunami getroffen dorp Hikkaduwa op Sri Lanka heeft zo’n 12.000 euro opgebracht.
Hikkaduwanaderamp (31k image)
Hikkaduwa na de ramp
Gebleken is dat door de oproepen en de berichtgeving op De Vrije en Indymedia vele tientallen mensen uit het hele land samen enkele duizenden euro’s hebben overgemaakt naar de rekening van Evert-Jan. Iedereen heel hartelijk dank hiervoor!
Klik op meer!

=J.B. Arend= op: 23/02/2005 om: 22:38u [link]

Kerncentrale Borssele kent 320 ongelukken sinds 1980

Nu de discussie rond kernenergie is opgelaaid kan het geen kwaad even te beseffen dat de centrale 320 geregistreerde ongelukken heeft gekend sinds in 1980 werd besloten deze te registeren.
Zonnetjevoorkant (17k image)
Behalve het verontachtzamen van de gevaren, worden ook klimaatveranderingen opnieuw als argument opgevoerd. Onzin, zo bleek al eerder.
Klik op meer!

=J.B. Arend= op: 23/02/2005 om: 21:37u [link]

Russische anarchisten protesteren tegen dienstplicht

In Moskou hebben 50 anarchisten van Autonome Actie, studenten, dienstweigeraars en hun familie op 13 februari een protestdemonstratie
gehouden tegen het voornemen van de regering om de vrijstelling voor het vervullen van de militaire dienstplicht in te perken.
MoskouAA1302051 (49k image)
Demonstratie tegen dienstplicht
Het motto van de demonstratie was “Militaire dienstplicht, school van alle misdaad’! Een andere leus was: “Wie houdt er zoveel van het moederland dat hij graag ’s morgens een toilet graaft in het zomerhuisje van de generaal”.

=J.B. Arend= op: 23/02/2005 om: 15:38u [link]

Alternatieve Boekenmarkt in Gent

Op 19 maart vindt in Gent alweer de vijfde internationale, Alternatieve Boekenmarkt plaats.
front (25k image)
De plek waar je kritische en tegendraadse publicaties vindt, die je moeilijk of helemaal niet in de commerciële boekhandel tegenkomt. Er zijn echter veel kleinere uitgevers en distributeurs die een afwijkende stem durven laten horen. Op de alternatieve boekenbeurs zijn ze allemaal aanwezig.
Klik op meer!

=J.B. Arend= op: 22/02/2005 om: 21:19u [link]

VS bereiden aanval voor op Iran in juni

Voormalig UNSCOM wapeninspecteur Scott Ritter deelde afgelopen vrijdag tijdens een lezing in Washington mee dat de VS een aanval op Iran aan het voorbereiden zijn die in juni uitgevoerd moet worden. Ook stelde hij dat de verkiezingen in Irak door de Amerikanen zijn voorgekookt.
torturedtodeath (15k image)
Legerspecialist Sabrina Harman poseert boven het lichaam van Manadel al-Jamadi, die dood werd gemarteld door ondervragers van de CIA in Abu Ghraib (November 2003). Hij overleed nadat de Amerikenen zijn ribben braken, zijn handen op zijn rug bonden en hem vervolgens ophingen. Zij noemden het ‘de Palestijnse positie’, aangezien het vaak door Israël wordt gebruikt.
Ritter sprak op een avond van Amerikaanse anti-oorlogsgroepen die gewijd was aan Irak en de buitenlandse politiek van de VS.
Klik op meer!

=J.B. Arend= op: 22/02/2005 om: 11:11u [link]

Anarchisten tegen de Muur in actie in Bil'in

Anarchisten tegen de Muur in Israël hebben op 20 en 21 februari samen met internationale activisten wederom Palestijnse bewoners ondersteund in hun strijd tegen de muur van apartheid.
P2200009.sized (21k image)
De demonstratie verlaat het dorp
Dit keer vond er een demonstratie plaats in Bil’in, waarbij opmerkelijk genoeg met stenen werd gegooid, tot dusver niet bepaald gebruikelijk bij dergelijke acties, al waren het de jonge jongens die zich hier mee bezig hielden.
Klik op meer!

=J.B. Arend= op: 21/02/2005 om: 21:15u [link]

National Conference on Organized Resistance in VS

Zo’n 1500 tot 2000 mensen namen op 6 en 7 februari j.l. deel aan de jaarlijkse Nationale Conferentie over Georganiseerd Verzet op de universiteit in Washington DC in de VS.
NCOR0205a (32k image)
Monami Maulik in het panel over het organiseren van immigranten
De deelnemers aan deze achtste editie kwamen uit het gehele land, waren over het algemeen jong en anarchistisch georiënteerd. Zij volgden honderden workshops over de meest uiteenlopende onderwerpen. Ieder jaar neemt de diversiteit in het aanbod van workshops toe.

=J.B. Arend= op: 21/02/2005 om: 19:50u [link]

Anarcha-feministisch festival in Boston

La Rivolta! is de naam van het anarcha-feministisch festival dat op 5 & 6 maart in Boston (VS) wordt gehouden om internationale vrouwendag (8 maart) te vieren.
La_Rivoltabanner6 (11k image)
Er zullen verschillende workshops gehouden worden en er vindt een anarcho-punkavond plaats met bands waarin vrouwen een prominente rol vervullen.
Klik op meer!

=J.B. Arend= op: 21/02/2005 om: 19:41u [link]

Anti-bont demonstratie in Hannover

In Nederland blijft het bedrijf vooralsnog buiten schot maar in het Noord-Duitse Hannover was Peek & Cloppenburg vandaag het doelwit van een anti-bont actie. Zo'n 100 mensen demonstreerden bij de modezaak, die als één van de weinig grote kledingbedrijven nog steeds bont verkoopt.
Hannover0205 (17k image)
Eén van de vele spandoeken tijdens de anti-bont demonstratie
Daarna volgde een twee uur demonstratieve tocht door de stad waarbij een pelshandelaar en andere dieronvriendelijke zaken werden aangedaan. Voor de winkels werden redevoeringen gehouden en gescandeerd. De tocht verliep zonder problemen.

=J.B. Arend= op: 20/02/2005 om: 22:26u [link]

Internationale Bijeenkomst voor radicaal verzet tegen G8 top

De opmerkzame lezer zal gezien hebben dat vandaag het logo van Dissent! aan de links van De Vrije is toegevoegd. Dat is gebeurt op verzoek van één van onze lezers, maar ook omdat we de komende maanden het radicale verzet tegen de G8 top in Schotland zullen trachten te ondersteunen met berichtgeving.
wolfeyes (12k image)
Komend weekend wordt een belangrijk moment voor dat radicale verzet tegen de top. Dan vindt in Duitsland de eerste internationale bijeenkomst plaats van Dissent!
Klik op meer voor hun uitgebreide door De Vrije vertaalde persverklaring!

=J.B. Arend= op: 20/02/2005 om: 17:25u [link]

Anarchisten tegen de Muur in actie in Kufr Kadum

De Israëlische Anarchisten tegen de Muur hebben op 19 februari actie gevoerd met de bewoners van het Palestijnse dorp Kufr Kadum en internationale activisten. Doel van de actie was te ageren tegen de afsluiting van de enige toegangsweg naar het dorp waar 4200 mensen wonen.
Qadum190205b (24k image)
Activisten en Israëlisch leger staan tegenover elkaar
Die toegangsweg wordt afgesloten door kolonisten van de nederzetting Kdunim die precies aan weerszijden van deze weg is gebouwd. Hun optreden wordt gesteund door het Israëlisch leger. Alleen dure taxi’s komen er doorheen maar dit is uiteraard voor de Palestijnen niet te betalen. Overigens verkeert de weg in zeer slechte staat, zoals voor veel wegen geldt waarover de Palestijnen zich dienen te begeven.
Klik op meer!

=J.B. Arend= op: 20/02/2005 om: 11:19u [link]

McLibel-duo wint na jaren rechtszaak tegen McDonald’s

Helen Steel en David Morris uit Engeland hebben na vijftien jaar procederen uiteindelijk gewonnen van fastfoodketen McDonald’s. Het als McLibel-duo bekend geworden tweetal werd in eerder instantie veroordeeld tot het betalen van 40.000 pond schadevergoeding aan McDonald‘s wegens smaad (libel).
McLibelTShirt (16k image)
T-shirt gedragen daags na uitspraak bij actie in Nottingham
Het Europees Hof voor de Rechten van de Mens bepaalde echter op 15 februari dat Steel en Morris geen eerlijk proces hebben gehad. Ze hadden juridische bijstand moeten krijgen van de Britse autoriteiten.
Klik op meer!

=J.B. Arend= op: 19/02/2005 om: 12:35u [link]

Vught stemt in met deportatiecentrum

Met ruime meerderheid van stemmen heeft de gemeenteraad van het Brabantse Vught op 17 februari ingestemd met de komst van een deportatiecentrum voor uitgeprocedeerde vluchtelingen. Alleen de partij Vught Samen Anders (VSA), waarin PvdA en GroenLinks samenwerken, en D'66 stemden tegen.
protest-vught_350 (19k image)
Demonstranten tijdens de raadsvergadering in Vught
Tijdens de raadsvergadering demonsdtreerden zo'n 350 mensen, waaronder anarchisten, tegen de komst van het deportatiecentrum, ook wel vertrekcentrum genoemd.
Klik op meer!


=J.B. Arend= op: 19/02/2005 om: 09:47u [link]

Griekse anarchist vrijgelaten

Polykarpos Georgiadis, de Griekse anarchist die reeds tien maanden in voorarrest verbleef op verdenking van brandstichting, is vrijgelaten! Tijdens zijn rechtszaak die plaatsvond op 16 februari in Serres werd hij veroordeeld tot drie jaar voorwaardelijk. De Officier van Justitie had maar liefst veertien jaar tegen hem geëist.
Bewijsmateriaal (20k image)
Keurig uitgestald bewijsmateriaal tegen de verdachte
Tientallen anarchisten uit steden als Thessaloniki en Volos waren reeds de dag voor de zaak tegen Georgiadis naar Serres gekomen om ’s nachts een solidariteitsmars door de stad te houden waar vele oude bekenden elkaar weer zagen.
Klik op meer!

=J.B. Arend= op: 18/02/2005 om: 23:20u [link]

G8-activisten worden reeds in de gaten gehouden!

G8-activisten worden in Engeland en andere Europese landen reeds in de gaten gehouden door infiltranten. Dit meldt politiechef John Vine aan het dagblad The Scotsman die belast is met de coördinatie van de grootste ‘veiligheids’operatie in de Schotse geschiedenis.
AntiG8Affiche (23k image)
Eén van de vele affiches tegen de G8 top
Vine klapt verder uit de school klapt door te vertellen dat momenteel op het hoogste niveau ‘veiligheidsmaatregelen’ rond de G8 top in Schotland besproken worden waaronder het beperken van de toegang tot Schotland.

=J.B. Arend= op: 17/02/2005 om: 23:58u [link]

FAU in actie tegen ontslagen bij Berlijns callcenter

De anarcho-syndicalistische FAU voert in Berlijn actie tegen het ontslag van 500 medewerkers van callcenter MCS in Berlijn. Ook is er sprake van achterstand bij de betaling van lonen. FAU100205 (18k image)
De FAU in actie bij Deutsche Telecom (10 februari 05)
Het callcenter werkt in opdracht van Deutsche Telecom. Vandaar dat op 10 februari actie werd gevoerd bij dit bedrijf in Berlijn. Een verhaal over moderne arbeidsverhoudingen waarin van zekerheid geen sprake is!
Klik op meer voor beelden!

=J.B. Arend= op: 17/02/2005 om: 22:39u [link]

Anarcon 2005 in Melbourne

In het weekend van 26 en 27 februari vindt in Melbourne (Australië) de jaarlijkse Anarcon plaats op een prachtige lokatie. Gratis toegankelijk. Het is de vijfde keer dat deze anarchistische conferentie plaatsvindt.

Anarcon2005 (15k image)
Eén van de affiches van Anarcon 2005
Inmiddels zijn de programma-onderdelen bekend geworden. Ook zijn er twee leuke radiojingles gemaakt, eentje in Melbourne en eentje in Brisbane waar eerdere Anarcon's werden gehouden.

=J.B. Arend= op: 16/02/2005 om: 22:29u [link]

Poetin betaalt studenten om te demonstreren

De partij van Poetin heeft op 12 februari studenten 300 roebel betaald om in Moskou te demonstreren vóór het omstreden neoliberale hervormingsbeleid van de Russische regering. Schoolkinderen werden gedwongen aan deze demonstratie deel te nemen.
AutonomeActieRusland0205 (24k image)
Anarchisten van Autonome Actie uit Rusland
Dat melden Russische anarchisten van de organisatie Autonome Actie.
Klik op meer!

=J.B. Arend= op: 16/02/2005 om: 21:52u [link]

Progressieve anarchistische denktank

Barst jij ook van goeie ideeën en zoek je naar een forum om met geestverwanten een stevige boom op te zetten? Dan is er nu een plek waar je je ei kwijt kan! De Progressieve Anarchistische Denktank is een nieuw Engels webforum dat zich ten doel stelt om op een constructieve manier anarchisme en de beweging in dialoog met anderen te ontwikkelen.
marcha2 (9k image)
Het forum wenst nadrukkelijk afstand te nemen van destructieve opmerkingen en commentaren.

=J.B. Arend= op: 15/02/2005 om: 23:12u [link]

Politie belegert pand CNT in Parijs

Honderd tot tweehonderd politieagenten waarvan het merendeel in ME-outfit hebben zaterdag 12 februari getracht het gebouw van de anarcho-syndicalistische CNT in Parijs binnen te vallen tijdens een antifascistisch benefietconcert.
CNTFrankrijk (28k image)
Activisten van de CNT
Reden hiervoor was dat een vrouw toevallig in de buurt aanwezige politieagenten had ‘aangevallen’ of ‘beledigd’.
Klik op meer!

=J.B. Arend= op: 14/02/2005 om: 22:26u [link]

Oproep Anarchistendemonstratie tegen Uitzetcentrum Vught

De Vrije kreeg het verzoek om de oproep op Indymedia te steunen om als anarchisten op 17 februari te gaan demonstreren in Vught tegen de komst van een uitzetcentrum van vluchtelingen aldaar.
UitzetcentrumZestienhoven (9k image)
Beeld van het uitzetcentrum op vliegveld Zestienhoven (Rotterdam)
Natuurlijk steunen we zo'n oproep! Zo'n centrum is een mensonterende schandvlek in onze samenleving. De demonstratie start om 19.00 uur en vindt plaats tijdens de gemeenteraadsvergadering waar over de komst van zo'n centrum wordt beslist.
Klik op meer!

=J.B. Arend= op: 14/02/2005 om: 21:26u [link]

ZwartRood blok in anti-Navo demonstratie München

Inmiddels zijn er foto's beschikbaar van onze Duitse kameraden die deelnamen aan het ZwartRode blok in de demonstratie tegen de NAVO op zaterdag 12 februari.
Munchen120205ZwartRoodBlok (18k image)
De verbeelding aan de macht!
Hiertoe was opgeroepen door de anarchisten in München.
Klik op meer!


=J.B. Arend= op: 13/02/2005 om: 22:46u [link]

Kaarsen en witte rozen in Dresden

Zo'n 4000 -5000 nazi's demonstreerden vandaag in Dresden waar de doden werden herdacht die vielen door de geallieerde bombardementen. De bevolking van Dresden antwoordde met het ontsteken van duizenden kaarsen en het dragen van witte rozen.

Dresden0205a (18k image)
Beeld van hedenavond in Dresden
's Middags vond op initiatief van de vakbonden een tegendemonstratie plaats waar 5000 mensen aan deelnamen. Ook waren enkele honderden antifascistische betogers aanwezig om tegen de nazi's te ageren.
Klik op meer!

=J.B. Arend= op: 13/02/2005 om: 22:13u [link]

Militaire beurs ITEC in de RAI in Amsterdam

Op 26, 27 en 28 april a.s. vindt in Amsterdam de jaarlijkse militaire beurs ITEC plaats.
itec11042000-1-klein (20k image)
Blokkade van de ITEC-beurs in 2000
De "International Training and Equipment Conference" richt zich met name op simulatie-apparatuur voor militaire toepassingen.
Klik op meer!

=J.B. Arend= op: 13/02/2005 om: 21:27u [link]

Nederlandse bus naar anti-kernwapenactie in België

Op 16 april a.s. organiseert het Belgische Forum voor Vredesactie opnieuw een grote anti-kernwapenactie.
bsxl_nl (9k image)
De campagne is dit jaar Bomspotting XL gedoopt en borduurt voort op de succesvolle acties van afgelopen jaren, waarbij duizenden mensen op geweldloze wijze burgerlijk ongehoorzaam werden en als burgerinspecteur militaire bases betraden en inspecteerden naar voorbereidingen van het gebruik van kernwapens.
Klik op meer!

=J.B. Arend= op: 13/02/2005 om: 21:16u [link]

Nazi-demonstratie in Dresden

Naar verwachting zullen op 13 februari zo’n 6000 nazi’s in Dresden demonstreren waar jaarlijks op deze dag de bombardementen worden herdacht die de geallieerden tijdens de Tweede Wereldoorlog op de stad uitvoerden.
plakat (13k image)
Vorig jaar verschenen er tot ontzetting van de plaatselijke bevolking 3000 nazi’s op deze herdenkingsdag.
Klik op meer!

=J.B. Arend= op: 13/02/2005 om: 00:16u [link]

Politie intimideert Anti-Navo demonstratie München

Zo’n 5000 tot 7000 mensen trotseerden vanmiddag (12 februari) in München de regen om te demonstreren tegen de veiligheidsconferentie van de NAVO (siko) die dit weekend in de hoofdstad van Beieren plaatsvond.
MunchenSlotmani120205 (23k image)
Ingreep van de poltie tijdens de slotmanifestatie
Als gewoonlijk trad de politie die ter plaatse bekend staat als rechtsradikaal, agressief en intimiderend op. Zo’n 4000 agenten waren dit weekend opgetrommeld.
Klik op meer!

=J.B. Arend= op: 12/02/2005 om: 23:00u [link]

'Veiligheidsmaatregelen' rond Schotse G8-top

Terwijl in het Schotse Glasgow dit weekend een bijeenkomst plaatsvindt om acties tegen de G8-top in juli voor te bereiden, wordt er steeds meer bekend over de 'veiligheidsmaatregelen' die getroffen worden om dit feestje van de machtigen der aarde ongestoord doorgang te laten vinden.
aaw (19k image)
Zo meldt de BBC dat de Schotse politie vier waterkanonnen in België heeft besteld.
Klik op meer!

=J.B. Arend= op: 12/02/2005 om: 16:06u [link]

Acties tegen Veiligheidsconferentie München

In München hebben op vrijdag 11 februari verschillende acties plaatsgevonden tegen de Veiligheidsconferentie van de NAVO (Siko) die daar dit weekend gehouden wordt.
Munchen110205 (15k image)
Aan de kop van de demonstratie
Zo’n 400 mensen namen deel aan de Jubeldemonstratie die op enige arrestaties na vredig verliep.
Klik op meer!

=J.B. Arend= op: 12/02/2005 om: 13:33u [link]

Nieuwe Engelse antifagroep weigert samenwerking met Searchlight

In het Engelse West Yorkshire is een nieuwe antifascistische groep gestart, 635 Groep genaamd. Ze gaan fascistische ideeën, activiteiten en organisaties bestrijden op basis van een antiautoritaire en niet-hiërarchistsche structuur.
AFA (9k image)
Opvallend is dat de groep niet wenst samen te werken met het bekende tijdschrift Searchlight!
Klik op meer!

=J.B. Arend= op: 11/02/2005 om: 17:26u [link]

Nieuwe folder van De Vrije Bond

De Vrije Bond presenteert morgen (12 februari) op het Precair Forum in Amsterdam haar nieuwe folder.
LogoVrijeBondkleur (10k image)
Klik op meer voor de tekst en wordt lid natuurlijk!

=J.B. Arend= op: 11/02/2005 om: 00:44u [link]

ZwartRoodblok in Anti-Navo demonstratie München

In München vindt zaterdag (12 februari) een grote demonstratie plaats tegen de jaarlijkse Navotop in de Beierse hoofdstad.
MunchenAntiNavo2005 (27k image)
De anarchisten in München roepen op voor een ZwartRoodblok in deze demonstratie.
Klik op meer!

=J.B. Arend= op: 10/02/2005 om: 21:45u [link]

Pamflet streetrave tegen ID-plicht

De organisatie van de streetrave die op zaterdag 12 februari in Arnhem wordt gehouden (start om 14.00 uur op het Willemsplein vlakbij het NS-station) stuurde ons de tekst van het pamflet dat zij aldaar gaan verspreiden.
112 (19k image)
Logo van een ander intiatief tegen de Identificatieplicht
Klik op meer voor de tekst van het pamflet!
Nu met update 13-2-05

=J.B. Arend= op: 09/02/2005 om: 22:18u [link]

Anarchistisch filmfestival in Newcastle

Van 11-13 februari vindt in het Engelse Newcastle het anarchistisch filmfestival ‘Projectile’ plaats. Er worden zeldzame en radikale films vertoond.
Projectilefestival (9k image)
Het programma is verder gevuld met muziek, cabaret en discussies, en biedt gelegenheid tot ontmoeting en uitwisseling van gelijkgestemden.
Klik op meer!
Met Update 16 februari

=J.B. Arend= op: 09/02/2005 om: 21:36u [link]

De hazen schieten terug

Sinds Kritisch Faunabeheer op de site http://www.jachthutten.nl de locaties van jachthutten publiceert is het aantal jachthutten dat platgebrand of afgebroken is sterk toegenomen. Maar liefst 15 hoogzitters en andere schuilplaatsen werden vernietigd. Je gaat uit wandelen en je neemt mee.. een trekzaag en een bijl. Kijk goed rond bij de bosranden die uitkijken op sappige weides en akkers.
Klik op meer!

=peterpolder= op: 08/02/2005 om: 18:45u [link]

Organisatie Pinksterlanddagen 2005 van start gegaan

De organisatie van de Pinksterlanddagen, het jaarlijks anarchistisch festival dat traditiegetrouw in Appelscha plaatsvindt, is van start gegaan. Op 5 februari vond in Utrecht de eerste bijeenkomst plaats van de landelijke voorbereidingsgroep. De landdagen vinden dit jaar plaats van vrijdag 13 tot en met maandag 16 mei op kampeerterrein ‘tot Vrijheidsbezinning’, de vaste thuisbasis van de dagen.
EntreePl2004 (22k image)
Welkomstpoort bij de PL 2004
De Pinksterlanddagen kennen een lange traditie die terug gaat naar 1927 toen voor het eerst anarchistische jongeren uit de noordelijke provincies deze bijeenkomst organiseerden. In 1933 werd het kampeerterrein in Appelscha door arbeiders aangekocht en het is op deze plek dat de dagen sindsdien plaatsvinden. Klik op meer!

=J.B. Arend= op: 07/02/2005 om: 16:41u [link]

Slotverklaring Braziliaanse anarchisten over WSF

De Braziliaanse anarchisten die betrokken waren bij het Wereld Sociaal Forum hebben opnieuw geconcludeerd dat dit Forum geen ruimte biedt voor oppositie tegen het kapitalistisch systeem, zo blijkt uit hun slotverklaring.
JournadasAnarquistas05 (7k image)
In plaats daarvan dienden de Anarchistische Dagen die zij analoog aan het Forum organiseerden, bij te dragen aan een alternatieve strijd die kan uitgroeien tot een werkelijke oppositie in de samenleving waarin we leven.
Klik op meer!

=J.B. Arend= op: 07/02/2005 om: 14:52u [link]

Canadees Instituut voor Anarchistische Studie viert feest!

Het in Quebec gevestigde Instituut voor Anarchistische Studie viert op 18 februari haar negenjarig bestaan in New York met een ‘Soapbox Social’. Naast de mogelijkheid om vanaf een zeepkist het publiek toe te spreken is de avond vooral bedoeld om fondsen te werven.
CliffordHarpertrumpet (9k image)
Het Instituut sponsort namelijk tal van publicisten om onderzoek te doen naar het anarchisme, waaronder in Derde Wereldlanden.
Klik op meer!

=J.B. Arend= op: 07/02/2005 om: 14:06u [link]

Demonstratie voor vrijlating Griekse anarchist

In Athene vond vandaag (5 februari) een demonstratie plaats voor de vrijlating van de Griekse anarchist
Polykarpos Georgiadis die sinds 16 april 2004 vastzit op verdenking van tientallen brandstichtingen in Thessaloniki. Op 16 februari komt zijn zaak eindelijk voor en dat was de aanleiding voor zo'n 300 mensen om de straat op te gaan.
georg8 (21k image)
Demonstratie van Griekse anarchisten met een hondje voorop!
Vlak na zijn arrestatie werd Polykarpos aan de media gepresenteerd als een bommenlegger die op heterdaad was betrapt bij het in brandsteken van auto's van beveiligingsbedrijven.
Klik op meer!

=J.B. Arend= op: 06/02/2005 om: 00:47u [link]

Anarchie Tage in Zwitserland

Vandaag starten in het Zwitserse Winterthur de eerste 'Anarchietage' met lezingen, discussie, films en concerten.
WTATa (6k image)
De dagen starten vanavond met een lezing van de Duitser Darwin Dante over radikale arbeidstijdverkorting. Hij pleit voor een vijf urendag. Zijn optreden maakt deel uit van een heuse tour door Zwitserland. Meer informatie over deze campagne vind je hier.


=J.B. Arend= op: 05/02/2005 om: 13:55u [link]

Jonge anarchist in Israël vervolgd

De zestienjarige Matan Cohen die gearresteerd werd bij de laatste actie van Anarchisten tegen de Muur in Khallet Al-Dar bij Hebron moet zondag 6 februari voor de rechter verschijnen. Hij zou een poltieagent aangevallen hebben, maar zelfs de politiecommandant van het hoofdbureau van Hebron waar hij een nacht werd vastgehouden, meent dat dit onzin is.
hebron-1-2-05-reuters (26k image)
Matan Cohen is door soldaten tegen de grond gewerkt
Op zondag beslist de rechter of hij nog langer gearresteerd moet blijven.
Klik op meer!

=J.B. Arend= op: 04/02/2005 om: 14:38u [link]

Congres over georganiseerd verzet

Na de inauguratie van Bush op 20 januari is Washington opnieuw het toneel van activisten. Vandaag start de National Conference on Organized Resistance (NCOR). Het congres duurt tot 6 februari, vindt plaats op de universiteit van de stad en kent een waanzinnig programma!
NCOR0205 (9k image)
Het logo van de conferentie
Het is reeds de achtste keer dat de conferentie wordt gehouden, waaraan ook verschillende anarchisten meewerken. Vorig jaar waren er maar liefst 1500 deelnemers.
Klik op meer!

=J.B. Arend= op: 03/02/2005 om: 23:07u [link]

Straatfeest in Arnhem tegen ID-plicht

In Arnhem vindt op 12 februari een streetrave plaats tegen de identificatieplicht met als motto 'Laat je ID thuis'! Het feest start om 14.00 uur op het Willemsplein. Komt allen!
ReclaimTheStreets (17k image)
Inmiddels komen er steeds meer berichten dat de politie actievoerders onrechtmatig naar identificatie vraagt, zoals in het geval van de organisatie Respect voor Dieren. Het wordt tijd voor een proefproces om orde op zaken te stellen!

=J.B. Arend= op: 02/02/2005 om: 23:16u [link]

Anarchisten tegen Apartheidsmuur actief in Hebron

Het moedige verzet tegen de Apartheidsmuur die Israël in de bezette gebieden bouwt, gaat onverdroten door. Gisteren (1 februari) vond er een actie plaats in het dorp Khallet Al-Dar in de Hebronregio. Honderden Palestijnse bewoners voorkwamen samen met de Israëlische Anarchisten tegen de Muur en internationale activisten dat bulldozers voort konden gaan een illegale weg aan te leggen.
Hebron010205 (18k image)
Actievoeders brachtten bulldozers tot stilstand
Bovendien werd getracht 300 nieuwe olijfbomen aan te planten.

=J.B. Arend= op: 02/02/2005 om: 22:39u [link]

Schotse politie gebruikt omstreden munitie tijdens G8-top

De politie wordt tijdens de G8-top in Schotland uitgerust met omstreden munitie. Speciaal geselecteerde eenheden mogen met het oog op grootschalige rellen gebruik maken van een nieuw type plastic kogel. De kogel kan fatale wonden veroorzaken in hoofd en borststreek.
Miffi_swings_col (13k image)
De eenheden met de door mensenrechtengroepen bekritiseerde 'baton roud guns' zullen gestationeerd worden in zowel Gleneagles waar de top van de machtigste landen te wereld gehouden wordt als in Edinburgh waar naar verwachting veel actievoerders naar toe zullen trekken.
Klik hieronder op meer!


=J.B. Arend= op: 01/02/2005 om: 20:02u [link]


Powered by Greymatter