Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

Oorlogsretoriek tegen vluchtelingen... nog steeds 'vrijheid van meningsuiting'?

Een rapportage van Dijkhoff onder het motto 'transparantie' leidde afgelopen week weer tot verhevigde pershetze tegen vluchtelingen. Regelrechte oorlogsretoriek. De cijfers over zelfmoordpogingen en zelfmoorden waren daarin bijzaak. Die heb ik dus zelf maar even opgezocht: 369 'zelfdestructieve acties' en 2 zelfmoorden. De media vinden het belangrijker de Goebbelse oorlogsretoriek tegen vluchtelingen hoog te houden. Ongeveer zo hoog als de rechterarm.

oorlogsretoriek- (99k image)

klik op 'meer'

=Joke Kaviaar= op: 31/01/2016 om: 17:00u [link]

Handjeklap met genocidestaat Turkije: de gestrekte rechterarm van Neederland

De 'vluchtelingenstroom' moet worden gestopt, want de Schengenzone moet gered. De economie zou er namelijk wel eens onder kunnen lijden als al die binnengrenzen dichtgaan. De transportbedrijven en toeristen klagen al over lange wachttijden. Het leed is niet te overzien...

machineXV_entering_eurocity_klein (172k image)

Maar geen nood, Samsom en Rutte zijn met een masterplan gekomen. Volgens dit criminele duo, dat tijdens het voorzitterschap van de Europese Commissie Neederland op de kaart wil zetten als redder van Fort Europa, is Turkije binnenkort een veilig land waarheen je vluchtelingen mag deporteren. Aldus presenteerden zij deze week het 'plan Samsom' om vluchtelingen die de oversteek van Turkije naar Griekenland met gevaar voor eigen leven hebben gewaagd te 'belonen' met een direct retour "per kerende veerboot".

klik op 'meer'

=Joke Kaviaar= op: 30/01/2016 om: 15:40u [link]

Op weg naar een dictatuur, of...

De hetze tegen vluchtelingen neem elke dag groteskere vormen aan. Politieke stemmingmakerij en mediahetze gaan hand in hand met gewelddadig 'verzet' tegen de komst van opvang. 'Verzet' waarvan Wilders zich tot nu toe niet van wilde distantiëren. 'Jullie kunnen allemaal het ram-bam krijgen!' riep hij.

machineXV_entering_eurocity_klein (172k image)

PVV kamerlid Fritsma werd afgelopen week gedwongen om alsnog, met veel pijn en moeite afstand te nemen van de agressie in Heesch. Dat betekent echter allerminst een ommekeer in de niet aflatende stroom van haatzaaierij, intimidatie en geweld.

klik op 'meer'

=Joke Kaviaar= op: 21/01/2016 om: 14:49u [link]

Opsluiting is geen opvang: wie beschermt het kind van een vluchteling?

Als het aan de Neederlandse overheid ligt, blijft de gezinsgevangenis voor vluchtelingen op Kamp Zeist het beste bewaarde publieke geheim van de polder. Want "de 'gesloten gezinsvoorziening' (GGV) Ýs geen gevangenis". De nationale media papegaaien de politiek kritiekloos na.

Het is nog niet anders geweest sinds 1 oktober 2014, toen met de ingebruikname van de nu nog tijdelijke gezinsgevangenis de campagne ertegen begon. Er waren verschillende demonstraties, de muur van Kamp Zeist werd bezet in november 2014 en gedurende voorjaar/zomer 2015 zijn tweemaal gaten in de omheining van Kamp Zeist geknipt, en daarmee in de hekken van een van de grenzen van Fort Europa.

girl-school (262k image)

Met het bekend worden van het voor de bouw van de permanente gezinsgevangenis verantwoordelijke bouwbedrijf De Vries en Verburg uit Stolwijk raakte de campagne vanaf augustus 2015 in een stroomversnelling. Er is maandenlang onophoudelijk actie gevoerd tegen de bouw en de bouwer van deze gevangenis. Steeds werd duidelijk gemaakt dat het gaat om een gevangenis, in gebruik genomen voor het opsluiten en deporteren van gezinnen en kinderen en 'ex-AMA's' (Alleenstaande Minderjarige Asielzoekers die de leeftijd van 18 zijn gepasseerd).

klik op 'meer'

=Joke Kaviaar= op: 03/01/2016 om: 19:11u [link]


Powered by Greymatter