Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

Simon Bontekoning: hoe vluchtelingen tot slaaf kunnen worden gemaakt

Simon Bontekoning, voormalig beleidsadviseur vreemdelingenzaken bij de gemeente Amsterdam, heeft de oplossing voor het probleem van dakloze afgewezen vluchtelingen: dwangarbeid, in ruil voor “basaal onderdak”.

we-are-here-24-7.500px (90k image)

Nog geen moment in de asielprocedure hebben vluchtelingen mógen werken, maar nu móet het wat Bontekoning betreft. Hij noemt het: “een wederdienst”.Het probleem is namelijk dat het er naar lijkt uit te zien dat de Neederlandse staat binnenkort onderdak móet verschaffen aan afgewezen vluchtelingen. Bontekoning schrijft: “In plaats van niets te doen in opvangcentra zouden ze zich moeten verplichten tot het verrichten van werk om bij te dragen aan de kosten die voor hen worden gemaakt. (…) Dat kan hen stimuleren uiteindelijk toch terug te keren. (…) En de ontvangende samenleving ziet dat
ze niet alleen de hand ophouden, maar bijdragen aan hun eigen levensonderhoud en werken aan hun toekomst.”

klik op 'meer'

=Joke Kaviaar= op: 28/01/2015 om: 13:12u [link]

25 januari, Amsterdam, picket line "Voor vrijheid van beweging en het recht op bestaan: Stop DT&V! Stop deportaties!"

Voor vrijheid van beweging en het recht op bestaan: Stop DT&V! Stop deportaties!
Zondag 25 januari, 15 uur: demonstratieve picketline voor De Nieuwe Liefde, Amsterdam, Da Costakade 102.

For freedom of movement and the right to exist: Stop DT&V! Stop deportations!
Sunday, January 25, 15 hrs: demonstrative picketline in front of De Nieuwe Liefde, Amsterdam, Da Costakade 102.
(More English below)

flyer-25-januari (132k image)

facebook event: https://www.facebook.com/events/631581986969503/

klik op 'meer'

=Joke Kaviaar= op: 22/01/2015 om: 19:04u [link]

In Memoriam Peter Pontiac (1951-2015)

Pontiac.i (132k image)
Op 20 januari overleed ‘underground’-tekenaar Peter Pontiac (63). Bij een breed publiek werd hij bekend door zijn graphic novel ‘Kraut’ (2000), een getekende zoektocht naar het verleden en de spoorloze verdwijning van zijn vader.

Klik op meer


=Thom= op: 21/01/2015 om: 16:36u [link]

Holland's got talent: So you think you can deport

Tegenwoordig wordt overal een gameshow, spel, of wedstrijd van gemaakt. Een vakjury beoordeelt dan het gebodene. Meestal gaat dat over één of andere vorm van kunst of entertainment, zang, dans, performance, noem maar op. Draaiende stoelen, grappenmakende juryleden, applaudisserend publiek. Vertrouwde ingrediënten intussen. Kom, laten we dat ook eens doen met de praktijk van deportaties!

dt&v1 (103k image)

Zullen zo de organisatoren van het Rosa Parks café in Amsterdam geredeneerd hebben toen ze 'De Nooduitgang van Nederland' verzonnen? 'De Nooduitgang van Nederland' is een bijeenkomst in de Grote Zaal van De Nieuwe Liefde in Amsterdam op zondag 25 januari aanstaande, waarin de vraag wordt gesteld:

“Hoe effectief is dit terugkeerbeleid, als er nog zoveel vluchtelingen in de illegaliteit belanden? Hoe zou het verbeterd kunnen worden?” (…) “Vijf experts mogen hun idee voor verbetering van het terugkeerbeleid 'pitchen' tegenover een jury bestaande uit ambtenaren van de DT&V, te weten Karen Temmink, coördinerend en specialistisch adviseur op het hoofdkantoor in Den Haag en Peter de Koster, afdelingsmanager Voorbereiden Vertrek in Hoofddorp”.

'Ideeën voor verbetering van het terugkeerbeleid' + 'jury DT&V' = legitimatie deportatiepolitiek.

klik op 'meer'

=Joke Kaviaar= op: 17/01/2015 om: 17:30u [link]

Wij zijn niet Charlie. Wij zijn verzet!

De ene terreur is de andere niet. Dat blijkt uit het feit dat de ene terreur tot zorgvuldig georkestreerde massahysterie en massademonstraties leidt en dat de andere terreur decennialang achtereen kan worden uitgeoefend zonder dat daar ook maar een haan naar kraait.

freedom-of-speech-the-right-way500px (265k image)

Ik heb het over de terreur van staten, de meest wijdverbreide en vooral ook legale terreur, diens imperialistische oorlogen en inmenging in conflictgebieden ten behoeve van economische belangen, niet ten behoeve van mensenrechten zoals nogal eens wordt voorgewend. De terreur van staten, ook herkenbaar in het moordende EU grensbeleid dat de voor die oorlogen vluchtende mensen op de Middellandse Zee en elders in Europa de dood in jaagt. Ja, er is ook, hetgeen ons uitentreure wordt ingewreven, de illegale terreur, voorgewend als de enige en eenzijdige terreur, zonder enig individueel onderscheid genoemd: “Dé Moslim terreur”. Terroristen zijn het. Hoe wagen ze het de oorlog naar Parijs te brengen!

klik op 'meer'

=Joke Kaviaar= op: 15/01/2015 om: 02:05u [link]

Bericht uit de VS-goelag: Eric McDavid vrijgelaten

De voor zogenaamde plannen gearresteerde en veroordeelde anarchistische milieuactivist Eric McDavid is donderdag vrijgelaten waarbij de tijd die hij heeft gezeten (bijna negen jaar) wordt geacht de gepaste strafmaat te zijn.

eric_blue_flannel_2 (2202k image)
Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 14/01/2015 om: 02:01u [link]


Powered by Greymatter