Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

Een wet is een wet en een cel is een cel is een...

De Neederlandse staat heeft ten behoeve van vluchtelingen geen geld voor pillen over, wel voor cellen. Vanaf 1 januari 2014 moeten ongedocumenteerden voor elk recept dat bij de apotheek wordt opgehaald vijf euro betalen. Het credo van Teeven luidt: “De overheid is niet verplicht om uitgeprocedeerde asielzoekers van eten, kleding en onderdak te voorzien.” Nog even, en vluchtelingen sterven massaal op straat aan de gevolgen van griep en verkoudheid.

no-more-prison (64k image)

Het maakt allemaal deel uit van de opjaagpolitiek, bedoeld om mensen te dwingen niet meer in dit land rond te lopen. Of dat nu wordt bereikt door hun dood op straat of in een cel of door deportatie, dat maakt niet uit. Voor het bereiken van het eerste doel zijn de zaken nu op en top medisch niet-geregeld. Voor het tweede doel wordt een nieuw wetsvoorstel in stelling gebracht. Een wet, ingegeven door alle kritiek die Teeven over zich heen kreeg na de dood van de Russische vluchteling Dolmatov in de grensgevangenis van Rotterdam. Het regime in de grensgevangenissen zou niet meer hetzelfde regime zijn als dat in 'gewone' gevangenissen en huizen van bewaring, zo stelde Teeven, het zou uit de penitentiaire beginselen wet worden gehaald.

klik op 'meer'


=Joke Kaviaar= op: 28/01/2014 om: 00:35u [link]

OVER DICHTERS EN ANARCHISME

AS.185 (60k image)
Poëzie en anarchisme hebben veel met elkaar. Moeiteloos werden tien bekende namen van dichters genoemd die ook iets met het anarchisme hebben. Dat was tijdens de redactievergadering waarin het poëzienummer 185 werd voorbereid. Een aantal van hen is benaderd, anderen meldden zich spontaan. Hoe het verder verliep?

Klik op meer.


=Thom= op: 22/01/2014 om: 10:14u [link]

Geen man, geen vrouw, geen cent voor de cel!

Wraak, straf, vergelding, dat-zal-ze-leren, genoegdoening, leed toevoegen. De samenleving wil het want dat is ons nu eenmaal zo aangeleerd. Het is ook netjes wettelijk georganiseerd. Orde, regels, dat-hebben-we-nu-eenmaal-zo-afgesproken en dat-mag-nu-eenmaal-niet. Overzichtelijk, eenvoudig en niet zo moeilijk om je aan te houden, toch? O ja, wie betaalt de rekening?

money_well_spent-300 (32k image)

klik op 'meer'

=Joke Kaviaar= op: 20/01/2014 om: 21:54u [link]

2Dh5 Festival dit jaar in Den Haag

Het eerste weekend van februari vindt in Den Haag (Van Mierisstraat 226, Den Haag) de 9e editie van het 2.Dh5-festival plaats.
2DH5logo2014 (13k image)
Het festival is een jaarlijkse samenscholing van activisten en wereldversleutelaars waar ervaring en kennis op een laagdrempelige manier wordt gedeeld en verder ontwikkeld.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 15/01/2014 om: 22:11u [link]

AGN gaat voor Free Jock Palfreeman

De Anarchistische Groep Nijmegen heeft onderstaand affiche gemaakt om de zaak van de Australiër Jock Palfreeman te bepleiten die in Bulgarije vastzit vanwege een gewelddadige aanvaring met een groep rechtsextremisten.
FreeJockPalfreeman3 (54k image)
Het affiche moet in een rol gaan spelen in een Europese campagne voor vrijlating van Palfreeman.
Klik op meer.


=J.B. Arend= op: 14/01/2014 om: 22:26u [link]

'Anarchisme en revolutie'; Lezing en debat met Gabriel Kuhn in Het Fort van Sjakoo

Donderdagavond 23 januari 2014 organiseren de Vrije Bond Amsterdam en Boekhandel Het Fort van Sjakoo een debatavond rondom het thema 'Anarchisme en revolutie'.

=ABC Amsterdam= op: 14/01/2014 om: 20:34u [link]

Politie: slachtoffers, helden, echte boeven

Wanneer je iets zegt over racisme, ben je een zeurpiet en zoek je de slachtofferrol. Wanneer je iets zegt over politiegeweld, heb je het aan jezelf te danken en zoek je de slachtofferrol. Wanneer je een discriminerende meppende smeris bent, heb je altijd gelijk en sta je in je recht.

protecting-serving (168k image)

klik op 'meer'

=Joke Kaviaar= op: 01/01/2014 om: 13:24u [link]


Powered by Greymatter