Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

OM wijst aangifte tegen Nederlandse schending humanitair oorlogsrecht af

Alsof hem de gifbeker werd toegediend, zo snel heeft het OM de ingediende aangifte, tegen de Nederlandse militaire en politiek-ambtelijke top wegens hun verantwoordelijkheid voor ernstige schendingen van het humanitair oorlogsrecht in Afghanistan meteen weer uitgespuwd!
VrouweJustitia004 (25k image)
Deze aangifte was ingediend door een tweetal advocaten, mr. M.J.F. Stelling en mr.N.M.P. Steijnen, gespecialiseerd in het internationaal humanitair recht.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 31/01/2008 om: 23:42u [link]

Starten in solidariteit: Zélf betaald werk creëren

Voor het vinden van een betaalde baan dien je gemeentelijke instanties te bezoeken die onderdeel uitmaken van het kapitalistische systeem.
FranzSeiwertSolidarity (8k image)
Franz Seiwert Solidarity
Dit proces gaat veelal gepaard met strenge regels, resulterend in dwang en sancties.
Klik op meer.


=J.B. Arend= op: 31/01/2008 om: 23:21u [link]

Tentoonstelling rond dienstweigeraars uit Hitler-Duitsland

Van 17 februari t/m eind maart a.s. is er in het museum ‘De Bewogen Jaren’ in Hooge Mierde een indrukwekkende tentoonstelling te zien van foto’s en brieven van dienstweigeraars en deserteurs uit de tijd van Hitler-Duitsland.
AntiKriegsMuseum01 (20k image)
Het eerste Duitse anti-oorlogsmuseum van de door de nazi's vermoorde Ernst Friedrich
De opening van de tentoonstelling met de titel 'Onderdrukking en bevrijding' zal plaatsvinden op zondag 17 februari.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 31/01/2008 om: 23:04u [link]

De jaren van de reevooluutsie

De voorraad zal niet lang strekken: uw dienstwillige dienaar liep vanmiddag op de Oudegracht in Utrecht zekere boekwinkel binnen (ja, die) en vond een partijtje exemplaren van dit blad van toen het op A3-formaat in schrijfmachineletter voor een gulden gedrukt en wel te koop was. De kooplieden vroegen vijftig eurocent per exemplaar. Acht verschillende Vrijes. Een vondst om opgewonden van te raken.

devrije3 (13k image)

Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 31/01/2008 om: 00:14u [link]

Het begint al verdacht op genocide te lijken

Regelmatige bulletins: zoveel Taliban gedood. Je krijgt ze nooit te zien, af en toe lekt door dat er enkele tientallen kinderen of vrouwen onder die Taliban zaten. Daar weet de propagandamachine ook raad mee: die lafbekken gebruiken de mensen als schild, in plaats van zich gewillig door onze jongens te laten afschieten. Alleen: als dat zo is, schieten onze jongens en meisjes dus bewust op kinderen en vrouwen. Afghanistan dagelijks onder vuur namens de Noordatlantische Verdragsorganisatie (proef die woorden), van Nederlandse zijde à raison van een kwart miljoen euro per dag (misschien helpt de herinnering aan de portemonnee beter dan het vermelden van de doden).

damadola (13k image)
Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 30/01/2008 om: 23:29u [link]

Nieuwe vertaling van vergeten geschrift van anarcho-esperantist Paul Berthelot

Een van onze lezers was zo aardig ons te attenderen op een nieuwe Nederlandse vertaling van een vergeten geschrift van de anarcho-esperantist Paul Berthelot, genaamd ‘L’Evangile de l’Heure’.
PaulB001 (22k image)
Het als ‘Het Evangelie van het uur U’ vertaalde werk staat op de site van 'Thomas Evangelie' dat opgedragen is aan 'Verboden, vergeten, verketterde, verminkte en doodgezwegen Boeken en Geschriften'.
Klik op meer.


=J.B. Arend= op: 29/01/2008 om: 22:00u [link]

Protesten tegen Wereld Economisch Forum in Zwitserland

In verschillende Zwitserse steden is op zaterdag 26 januari gedemonstreerd tegen de bijeenkomst van het Wereld Economisch Forum (WEF) dat jaarlijks in Davos wordt gehouden.
WEF56795 (18k image)
Spandoek van anarchisten in Bern aan de kop van de demonstratie
Behalve in Davos zelf gingen mensen de straat op in Basel en Bern waar de grootste demonstratie plaatsvond met zo'n 1000 deelnemers. In Zurich werd op vrijdag actie gevoerd.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 27/01/2008 om: 22:53u [link]

De Dorpsstraat in Lunteren

Hij doet aan ontwikkelingshulp, heet het - daarvoor heeft hij de Naober Stichting, te Lunteren. En cultureel is hij ook, of zou het gelovig zijn? Hij is organist, onder andere in de abdij van Westminster. Voormalig stafchef Henk van den Breemen. In het internationale nieuws.

gezlligewinkelstraat (71k image)
Gezellige straat om atoomaanvallen voor te bereiden

Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 23/01/2008 om: 23:08u [link]

Griekse anarchisten vallen banken aan in Athene

Twee jaar na de arrestatie van Giannis Dimitrakis die bij een bankoverval werd opgepakt, hebben anarchisten in Athene uit solidariteit tegelijkertijd drie banken in het centrum van de stad onder handen genomen.
greece_solidarity (20k image)
Vooral de ruiten van de banken moesten het ontgelden.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 21/01/2008 om: 23:01u [link]

Wie redt de walvissen?

Nadat eerder Sea Shepherd claimde dat door hun acties de Japanse walvisvloot al dagenlang geen walvis had gevangen, eiste vandaag Greenpeace dezelfde eer op.
het-fabrieksschip-de-nisshin-m-2 (43k image)
Het varend slachthuis van de japanse walvisjacht
Wat blijkt? Terwijl Sea Shepherd achter de walvisjagers aanzit, volgt Greenpeace het verwerkingsschip waar de walvissen worden geslacht. Van samenwerking is geen sprake, ze kunnen elkaars bloed wel drinken, bij wijze van spreken!
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 21/01/2008 om: 22:42u [link]

Heruitgave Spektakelmaatschappij eindelijk verschenen

Het heeft inderdaad lang geduurd, maar het is nu eindelijk zover: de uitgave De spektakelmaatschappij, geschreven door Guy Debord, is weer volop leverbaar.
debord (30k image)
Dit boek verscheen voor het eerst in 1967 als theoretisch geschrift van de Situationistische Internationale, aan de vooravond van de troebelen van mei 1968, waarin deze organisatie na tien jaar van niet aflatende agitatie en compromisloze kritiek een verregaande invloed had.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 21/01/2008 om: 22:15u [link]

Benefietavond in Amsterdam voor anarchistische gevangene

Op zaterdag 9 februari 2008 vindt een benefietavond plaats voor de Portugese libertair gevangene, Antonio Ferreira de Jesus, in de MKZ, Eerste Schinkelstraat 14-16, Amsterdam.
antonioferreira (12k image)
Antonio Ferreira de Jesus
Vanaf 18.00 uur is er eten en om 19.30 uur zal een spreker uit Lissabon vertellen over Antonio's jarenlange strijd tegen gevangenissen, alsmede over de anarchistische beweging in Portugal met historische en meer recente filmbeelden.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 20/01/2008 om: 16:04u [link]

Waarom is de Koran zo'n slecht boek.

Krijgt Wilders nu toch gelijk, huiver en bekijk onderstaand filmpje en oordeel zelf.=G.Bolus= op: 19/01/2008 om: 15:53u [link]

Japanse walvisjagers laten gegijzelde bemanningsleden Sea Shepherd vrij

De twee door de Japanse walivisjagers gevangen genomen bemanningsleden van Sea Shepherd zijn vanochtend vroeg overgedragen aan een Australisch douaneschip.
SeaShPottsy_Giles_4 (17k image)
Giles Lane en Benjamin Potts na hun vrijlating
Na ruim zeven uur keerde het tweetal terug op het Sea Shepherd schip Steve Irwin.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 18/01/2008 om: 21:02u [link]

Sea Shepherd bemanningsleden blijven gegijzeld op Japanse walvisjager

Een dag nadat de Sea Shepherd bemanningsleden Giles Lane uit Engeland en Benjamin Potts uit Australie na afloop van een actie door Japanse walvisvaarders werden gepakt, wordt het tweetal nog steeds gegijzeld op het schip de Yushin Maru 2.
SeaShepherd001 (18k image)
De walvisjagers gaven te kennen dat de gegijzelden vrij gelaten zouden worden indien Sea Shepherd de walvisjacht niet meer zou hinderen.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 16/01/2008 om: 23:04u [link]

Anarchistische Groep Den Haag opgericht

Tijdens de anarchistische bijeenkomst die gisteravond in de Piratenbar van De Vloek in Scheveningen plaatsvond, is de Anarchistische Groep Den Haag opgericht.
FAU22 (11k image)
Het gros vand de twintig aanwezigen gaf aan wel te voelen voor een meer georganiseerd optreden der anarchisten in de hofstad.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 16/01/2008 om: 22:39u [link]

Gemeente Den Haag trekt rechtszaak tegen De Vloek in

De gemeente Den Haag heeft vandaag het kort geding ingetrokken dat zij tegen kraakpand De Vloek in Scheveningen had aangespannen. De zaak zou morgen dienen.
PeterBosDeVloek (30k image)
Peter Bos van De Vloek had er afgelopen zaterdag bij de demonstratie alle vertrouwen in
De gemeente liet in een persbericht weten dat zij 'eerst helderheid over de exacte juridische status van de gebruikers' wil. De toenmalig projectleider van de Dienst Stedelijke Ontwikkeling heeft de krakers immers in 2003 schriftelijk toestemming gegeven er een culturele broedplaats te vestigen.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 16/01/2008 om: 20:57u [link]

Michael Bakoenin (1814-1876)

OOK JONG GEWEEST
Angaut (8k image)
Net als met andere grote persoonlijkheden heeft Bakoenin mensen aangetrokken en afgestoten. De een vindt hem de grootste politiek filosoof van de 19de eeuw. De ander noemt hem een apocalyptische mysticus. Is dat tot heden zo gebleven?
Klik op meer.

=Thom= op: 16/01/2008 om: 11:51u [link]

Organisatie Pinksterlanddagen 2008 van start gegaan

De organisatie van de Pinksterlanddagen, het jaarlijks anarchistisch festival dat traditiegetrouw in Appelscha plaatsvindt, is van start gegaan. De eerste bijeenkomsten van de landelijke voorbereidingsgroep zijn inmiddels achter de rug.
EntreePL2007 (42k image)
Entree van de Pinksterlanddagen 2007
De landdagen vinden dit jaar plaats van vrijdag 9 tot en met maandag 12 mei op kampeerterrein ‘tot Vrijheidsbezinning’, de vaste thuisbasis van de dagen. Het is dit jaar 75 jaar geleden dat het terrein werd aangekocht.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 13/01/2008 om: 21:56u [link]

Haagse piraten demonstreren voor behoud van De Vloek

Zo’n 300 mensen namen vanmiddag in het centrum van Den Haag deel aan de demonstratie voor het behoud van het kraakpand De Vloek in Scheveningen dat moet wijken voor de opslag van boten (hoe onbenullig kan een reden voor ontruiming zijn).
VloekVerzamelenGroteKerk (38k image)
De demonstratie verzamelt zich bij de Grote Kerk
De demonstratie vond deels plaats in piratenstijl met kleine zwarte doodskopvlaggetjes die verstrekt werden en een in piratenpak gestoken woordvoerder Peter Bos die liet weten dat het pand niet wenst te wijken voor het grootkapitaal in de stad.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 12/01/2008 om: 22:22u [link]

Projectontwikkelaar stapt uit dierproefcentrum Venray

Acties van dierenactivisten hebben ervoor gezorgd dat projectontwikkelaar Van der Looij per direct is gestopt met de aanleg van het bedrijfsterrein Science Link in Venray. Science Link profileert zich als een groot high techcentrum voor biotechnologiebedrijven maar blijkt grotendeels een dierproefcentrum te zijn.
flyer009 (28k image)
Volgens Van der Looy Projektmanagement nam de kritische houding van bepaalde dierenrechtengroepen 'dreigende en onacceptabele vormen' aan. Of het omstreden project nu voortgezet kan worden, is maar zeer de vraag.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 08/01/2008 om: 22:54u [link]

Anarchistische bijeenkomst in Den Haag

Op initiatief van de jonge garde wordt op 15 januari in Water en Brood, ook wel bekend als El Lokal Pirata, te Den Haag een anarchistische bijeenkomst gehouden.
cnt (10k image)
De bijeenkomst beoogt een ontmoetingsavond te zijn om van gedachten te wisselen over anarchisme en welke rol het in Den Haag kan hebben.
Klik op meer voor de uitnodiging.


=J.B. Arend= op: 08/01/2008 om: 21:32u [link]

De kindervrienden van de Christenunie in actie

Elders wil men de naam van die stad nog wel als Tarin Kut schrijven, maar aangezien het in de Nederlandse bezettingszone ligt in Afghanistan, en "wij" een keurig volk zijn, wordt het Tarin Kowt, hoe je dat ook mag uitspreken.
Wat een quala is, of een Patria, waarom de woorden improvised explosive device en task force langskomen, het zijn de grootste vragen niet, ook al zijn het vragen.

kindervrienden (9k image)

Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 07/01/2008 om: 13:52u [link]

De wonderbouw der wereld nader verklaard

Sandra Roelofs, de echtgenote van de zogenaamd herkozen president van Georgië, waarschuwt voor chaos en - ha! - anarchie. Dat wil de oppositie. Die is het niet eens met de overwinning van haar echtgenoot.

Rose_Revolution_in_Georgia (52k image)

Pardon?

Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 07/01/2008 om: 11:58u [link]

Hongerstaking in Parijs tegen gm-mais

Sinds donderdag 3 januari zijn zestien mensen in hongerstaking in Parijs tegen de teelt van gentech-maïs in Frankrijk.

bovemaiskolf (34k image)

Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 06/01/2008 om: 01:36u [link]

Toekomst Sciencelink onzeker

Het project Sciencelink, wat gebouwd moest worden naast de A73 in Venray, is op glad ijs gekomen. VAN DER LOOY Projektmanagement BV besloot met onmiddelijke ingang zich terug te trekken van het project, zo lieten zij middels een persbericht weten.

De Anti Dierproeven Coalitie had de spotlights gezet op Sciencelink en startte in augustus afgelopen jaar een campagne in Venray tegen de bouw van het dierproefcentrum.

v410 (35k image)

Klik op meer.

=AR= op: 05/01/2008 om: 14:12u [link]

Martyn Everett houdt lezingen over kunst en anarchisme

De Engelse historicus en freelance-journalist Martyn Everett komt deze maand naar Nederland om voor het Genootschap Engeland - Nederland een vijftal lezingen te houden over “Kunst en de Anarchisten”.
FranzSeiwertChicago1877 (26k image)
Franz Seiwert is één van de kunstenaars die aan bod komt
In de lezingen verkent hij de relatie tussen leden van de artistieke avant-garde en de anarchistische beweging sinds de vriendschap tussen de kunstenaar Gustav Courbet en de anarchist Pierre-Joseph Proudhon.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 04/01/2008 om: 23:49u [link]

Den Haag wil De Vloek ontruimen voor botenstalling

Vrijplaats De Vloek in de Scheveningse haven moet op 17 januari voor de Haagse rechtbank verschijnen om zich te verdedigen tegen een bizarre ontruimingseis van de gemeente Den Haag, namelijk een botenstalling.
devloekblijft[1] (29k image)
De Vloek zit al meer dan vijf jaar aan de Hellingweg in de Scheveningse haven en heeft zich ontwikkeld tot één van de grootste sociaal-culturele vrijplaatsen van Nederland.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 04/01/2008 om: 21:15u [link]

Oproepkracht van het spektakel

massa

De oproepkracht vormt de smeerolie van een doldraaiende kapitalistische economie. Hij is inzetbaar wanneer een ander dat wil. Wat dominantie?!

Klik op meer.

=Thom= op: 02/01/2008 om: 20:34u [link]


Powered by Greymatter