Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

Palestijnse Gebieden verkeren in economische wurggreep

De financiële drooglegging van de Palestijnse gebieden door Israël, de Europese Unie en de Verenigde Staten eist een zware tol.
free_palestine_stamp (52k image)
Het voorbije jaar steeg de extreme armoede onder de Palestijnen met 64 procent. Zes op de tien Palestijnen zijn nu werkloos.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 31/01/2007 om: 21:39u [link]

Vijf minuten het licht uit op 1 februari?

Zelden een mailtje zo vaak ontvangen: de oproep om op 1 februari van 19.55 tot 20.00 uur alle licht uit te doen als actie tegen klimaatverandering. Het gaat er niet alleen om die dag gedurende vijf minuten energie te besparen, maar om de aandacht van de burgers, de media en de politieke besluitvormers te vestigen op de energieverspilling en op de noodzaak om dringend iets te ondernemen: Gun de planeet 5 minuten rust!
Lampie (5k image)
Welnu dat lijkt prima te gaan lukken. Inmiddels dreigt de stroom uit te vallen als gevolg van de respons die de actie oproept.

Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 31/01/2007 om: 20:59u [link]

Omdat mijn wieg daar stond

De Nederlandse medeplichtigheid aan oorlogsmisdaden in Irak en Afghanistan krijgt een extra staartje. De Nederlander van Iraakse afkomst Wesam al-D. is zaterdag 27 januari zonder plichtplegingen uitgeleverd aan de Verenigde Staten, waar hij beschuldigd wordt van terrorisme. Hij zou het leven van Amerikaanse militairen in zijn geboortestad Falloedja in gevaar hebben gebracht. De vraag blijft: wat doen die VS-militairen daar, waarom zijn ze daar?

wittevlag (16k image)

Antwoord bijvoorbeeld: een jongen doodschieten die met een witte doek zwaaide ten teken van overgave - Falloedja, 2004

Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 29/01/2007 om: 20:52u [link]

Anarchisme in China?

Het is iets waarvan we alleen kunnen vermoeden dat het er is. Het anarchisme in China houdt altijd abrupt op in 1949 in de overzichten, met de overwinning van de maoïsten. Woodcock en Marshall bijvoorbeeld wijzen op het anarchistische gehalte van het taoïstische oergeschrift de Daodejing, toegeschreven aan Laozi. Het taoïsme wordt in het algemeen anarchistische trekjes toegeschreven. Ook deze eigen godsdienst (of hoe noem je het?) van China moet ondergronds voortleven.

daodejing (16k image)
De science-fictionschrijfser Urula LeGuin heeft een prettige bewerking van de Daodejing als anarchistisch geschrift op haar naam. Aanbevolen.
Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 28/01/2007 om: 23:10u [link]

Grote Broer weet wat goed is voor u

We zullen het maar als een compliment beschouwen: onze correspondent in Oost-Azië laat weten dat de aanzwellende massa Chinezen die het Nederlands machtig zijn heden de toegang tot anarchistisch mulitmedium De Vrije is ontzegd... We zijn niet de enigen.

160px-MaoZedong (7k image)

=Cornelis Prul= op: 28/01/2007 om: 22:06u [link]

A long walk to DC

Beelden van demonstraties in de Verenigde Staten, gisteren 27 januari. Bij het Capitool, waar driehonderd demonstranten de trappen opwilden en door de politie werden tegengehouden. Anarchisten (altijd dezelfden..)

j27_024 (39k image)
Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 28/01/2007 om: 02:08u [link]

Acties tegen Wereld Economisch Forum (WEF) in Zwitserland

Tussen de duizend en tweeduizend mensen hebben zaterdagmiddag 27 januari in het winterse Basel gedemonstreerd tegen het Wereld Economisch Forum (WEF) dat van 24 tot en met 28 januari in het land wordt gehouden.
WEFDavos07 (25k image)
Protestactie in Davos tegen de Mexicaanse persident
Ook in Davos zelf waar het WEF plaatsvindt, werd gedemonstreerd. Daar namen zo’n 150 mensen deel aan een protesttocht waarbij net als in Basel kou en sneeuw werden getrotseerd.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 27/01/2007 om: 19:45u [link]

Een waarachtig volksvriend heeft nog een gaatje in zijn agenda

Noem eens enkele van uw sterke punten. Ehhh...

"Verregaande specialistische kennis om innovatieve processen te introduceren en kostenreductie en kwaliteitsverbetering te realiseren bij de verwerking van pluimvee, pluimveevlees en andere grondstoffen
Expertise op het gebied van: kwaliteit, hygiëne, (voedsel)veiligheid, mechanisering, automatisering, informatisering van pluimveeverwerkingsprocessen en convenience food-productieprocessen."

Food01 (18k image)
O juist ja.
Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 27/01/2007 om: 00:40u [link]

Tweede Sea Shepherd schip vernoemd naar Robert Hunter

Het tweede Sea Shepherd schip dat deze winter ten strijde trekt tegen de Japanse walvisvaders in de Antarctische wateren is vernoemd naar de vorig jaar overleden Canadees Robert Hunter, mede-oprichter van Greenpeace.
SeaSheperd20060628balnavada1 (22k image)
Zijn dood voorkwam helaas de komst van kapitein Paul Watson, de andere oprichter van Greenpeace naar de Pinksterlanddagen. Watson bewerkt inmiddels de Australische publieke opinie om Japan aan te klagen.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 26/01/2007 om: 21:28u [link]

Acties tegen Wereld Economisch Forum (WEF) in Zwitserland

In Zwitserland hebben deze week al enkele acties plaatsgevonden tegen het jaarlijkse Wereld Economisch Forum (WEF) dat 24 tot en met 28 januari plaatsvindt in Davos.
WEF45749 (24k image)
Morgen hebben radicale groepen opgeroepen in Davos zelf weer acties te voeren nadat dit jaren door politierepressie onmogelijk bleek.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 26/01/2007 om: 19:17u [link]

Partij Voor Gematigde Vooruitgang

In de Wiener Zeitung heeft de Oostenrijkse journalist Walter Klier het verhaal opgerakeld van de politieke partij die de vermaarde schrijver Jaroslav Hasek ('De Brave Soldaat Schwejk') ooit heeft opgericht: de "Partij voor Gematigde Vooruitgang Binnen het Kader van de Wet".
hasek1 (13k image)
Jaroslav Hasek (1883-1923)
Hasek (biografie: ) die in 1904 deelnemer geworden was van de Tsjechische anarchistische beweging, richtte de Partij in 1911 samen met vrienden op in een herberg met de klinkende naam 'De Koeienstal'.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 25/01/2007 om: 22:26u [link]

Welke vrijheid staat uw partij voor?

De Partij voor de Vrijheid heeft haar eerste eigen prachtmotie aanvaard gekregen door een Kamermeerderheid van vreemde signatuur. Gelukkig, zou ik haast zeggen, deden twee van de beoogde coalitiepartijen niet mee.

Pelicanbay (19k image)
Pelican Bay, Californië - een panoptische gevangenis, waar iedere gevangene optimaal in de gaten gehouden kan worden - ga maar na wat dit kost
Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 24/01/2007 om: 22:31u [link]

Geen debat tussen RAF en Stasi in Duitsland

In Duitsland zou gisteravond in Berlijn een discussie plaatsvinden tussen voormalige RAF-lid Inge Viett en ex-Stasi officier Horst Franz die sinds 1985 de baas was van de antiterrorismeafdeling van het Ministerie van Veiligheid.
IngeViett (17k image)
Inge Viett in haar jongere jaren
Zoals bekend bood de voormalige DDR onderdak aan verschillende RAF-leden waaronder Viett. Zij trok zich echter terug omdat het organiserende dagblad (en voormalig DDR partij-orgaan) Neues Deutschland haar een „RAF-Aussteigerin“ had genoemd.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 24/01/2007 om: 22:10u [link]

Conservativiteit als schoolvak

Iemand die afwijkt is abnormaal, moslims zijn onmenselijk en Christelijke normen en waarden zijn belangrijk voor ons. Propaganda van Nieuw-Rechts? Was het maar zo. Het is kort samengevat wat twee hoofdstukken van het maatschappij-lesboek Zapp voorschotelen aan leerlingen van het vierde VMBO-jaar. Conservativiteit als uitganspunt van de lessen maatschappijleer.

Klik op meer

=Peter Barton= op: 24/01/2007 om: 11:51u [link]

Griekse autoriteiten beraden zich over aanhoudend geweld van anarchisten

Griekse ordehandhavers zijn op maandag 22 januari bijeengekomen naar aanleiding van het aanhoudend geweld van anarchistische zijde in de twee grootste steden van het land namelijk Athene en Thessaloniki.
Griekenland002 (20k image)
Affiche voor de vrijlating van de hongerstakende anarchisten
Bijna dagelijks voert de beweging acties uit met brandbommen, veelal ten gunste van de vrijlating van twee anarchisten die al geruime tijd in hongerstaking zijn.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 23/01/2007 om: 22:56u [link]

Bewoners kraken buurtcentrum in New Orleans

De bezetting van het vorige week gekraakte buurtcentrum van het grootste sociale woningbouwcomplex in de wijk St. Bernard in New Orleans is de tweede week ingegaan.
the_crowd_marches_into_st._bernard (19k image)
Actievoerders trekken het complex binnen
Het gebouw werd gekraakt op Martin Luther King Jr. Day (15 januari) toen honderden voormalige bewoners door de omheining van het complex heenbraken.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 23/01/2007 om: 21:44u [link]

Fuck You tegen politie zeggen is geen belediging

De politierechter in Lelystad heeft vandaag bepaald dat het uitschelden van de politie met de term 'Fuck you' niet beledigend is voor een ambtenaar in functie.
IAmWithStupid (16k image)
De 30-jarige S.J. uit Almere die dit vorig jaar op 6 november tegen de politie zei, werd vrijgesproken.
Klik op meer.


=J.B. Arend= op: 22/01/2007 om: 22:51u [link]

Wat hebben ze toch met honden?

Het invasieleger in Irak bestaat voor een flink, nooit expliciet genoemd deel uit de dogs of war, zoals huurlingen heten sinds het boek van Frederick Forsyth over deze types. (De uitdrukking is van Shakespeare). En hier zien we wat de koloniale militairen met honden uithalen tegenover mensen uit het bezette land.

abu_ghraib_recrop1102 (47k image)
Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 21/01/2007 om: 13:54u [link]

De anarchistische beweging in Oaxaca (Mexico) staat weer op!

In het Mexicaanse Oaxaca woedde het afgelopen jaar een volksopstand dat door geweld werd gesmoord.
Oaxaca006 (30k image)
Hieronder een interview met een anarchist die nauw bij de gebeurtenissen betrokken is.
Klik op meer voor het interview.

=J.B. Arend= op: 20/01/2007 om: 01:22u [link]

Weemoed, afkeer en interesse

Het verhaal over de overval op het onafhankelijke-mediacentrum in Genua bracht bij uw dienstwillige dienaar een zekere weemoed naar boven. Het is nog kort geleden maar toch ook alweer zolang. Indymedia - gemengde gevoelens wat mij betreft.

zazou (74k image)

Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 19/01/2007 om: 18:50u [link]

Bedrijfsleven loopt niet warm voor mensenrechten

Van Irak tot Nigeria negeren grote bedrijven de mensenrechten, waardoor een cultuur van misbruik en straffeloosheid ontstaat die moeilijk te veranderen is.
HumanRights (28k image)
Mensenrechten vinden maar langzaam hun weg in het bedrijfsleven, concludeerden de deelnemers uit diverse landen op het congres van de Zuid-Afrikaanse Foundation for Human Rights in Johannesburg van 16 en 17 januari.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 18/01/2007 om: 23:39u [link]

Cruciaal bewijsmateriaal verdoezeld in Genua G8 rechtszaak rond Diaz-school

Gisteren op woensdag 17 januari is gebleken dat belangrijk bewijsmateriaal in het proces tegen de agenten die zich zwaar hebben misdragen bij de overval op de Diaz-school door de politie is ‘zoek geraakt’.
Italie360291 (20k image)
Het bewijsmateriaal betreft twee brandbommen die gevonden zouden zijn tijdens de politie-inval in de school en ook door de politie als aanleiding voor de inval werd opgevoerd. Later werd duidelijk dat de politie zelf de bommen in de school had geplaatst.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 18/01/2007 om: 23:23u [link]

Onrust duurt voort in Griekenland

Indymedia Griekenland meldt vijftienduizend demonstranten in Athene bij de bezette universiteit. De Atheense politie hield het op twintig. Dat zijn wel zeer uiteenlopende cijfers. Eerlijk gezegd neem ik in het algemeen noch Indymedia noch de politie serieus. Oordeelt u zelf maar, voorzover mogelijk.
De foto laat een brandende barricade zien - en het is niet overdreven druk op straat. Wat vaststaat is dat de prefectuur van Iraklion, Kreta, dinsdag 16 januari door zo'n vijftig anarchisten bezet is gehouden - ook de overheid gaf toe dat het een vreedzame actie betrof. Ambtenaren werden niet gehinderd in hun werkzaamheden.

hgetimgora.2 (48k image)
De protesten houden verband met de hongerstaking van drie gevangenzittende anarchisten, waarover wij eerder bericht hebben.

=Cornelis Prul= op: 18/01/2007 om: 00:50u [link]

Walvisjagers niet welkom in Australie

Japanse schepen die op walvissen jagen in de Antarctische Oceaan mogen niet aanmeren in Australische havens.
media_070109_FM_departs_Melbourne_port (50k image)
Sea Sheperd schip Farley Mowat bij vertrek in Melbourne
Dat heeft de Australische milieuminister Ian Campbell beslist.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 17/01/2007 om: 23:08u [link]

Nieuw jongerencentrum gekraakt in Kopenhagen

Afgelopen zaterdag is in Kopenhagen een grote demonstratie die zich uitsprak voor meer jongerencentra uitgemond in een kraakactie van een nieuw groot pand in het noordwesten van de Deense hoofdstad.
640x426-_MG_2720 (24k image)
Het nieuwe pand
In dit industriepand gelegen aan de Dortheavej 63 en op een half uur loopafstand van het met ontruiming bedreigde Ungdomhuset, zal een nieuw jongerencentrum herrijzen.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 17/01/2007 om: 22:54u [link]

Dierenbevrijdingsactie Nieuw Zeeland leidt tot walging over bio-industrie

Een kippenhouder in South Auckland in Nieuw Zeeland zal waarschijnlijk worden vervolgd nadat het Dierenbevrijdingsfront zijn bio-industrie heeft gefilmd en gefotografeerd.
chickens_130107_232 (8k image)
Het materiaal is dusdanig shockerend dat in het land verontwaardigd is gereageerd op de omstandigheden waarin de kippen moeten leven.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 15/01/2007 om: 22:49u [link]

Stand-up philosophy van Laura van Dolron in Walden Revisited

Op 21 december ging in Theater Gasthuis te Amsterdam de nieuwste voorstelling van Laura van Dolron in première.
walden2 (84k image)
Walden Revisited is een humoristische performance waarin stevige filosofische noten worden gekraakt. Over de noodzaak om jezelf te verheffen, over de spanning tussen elite en onderklasse en over de doordringende kracht van het kapitalisme.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 15/01/2007 om: 22:14u [link]

Organisatie Pinksterlanddagen 2007 van start gegaan

De organisatie van de Pinksterlanddagen, het jaarlijks anarchistisch festival dat traditiegetrouw in Appelscha plaatsvindt, is van start gegaan. Op 16 december vond in Utrecht de eerste bijeenkomst plaats van de landelijke voorbereidingsgroep.
PL2005047 (26k image)
Eten bij Rampenplan in 2005
De landdagen vinden dit jaar plaats van vrijdag 25 tot en met maandag 28 mei op kampeerterrein ‘tot Vrijheidsbezinning’, de vaste thuisbasis van de dagen.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 14/01/2007 om: 16:52u [link]

Griekse politie overvalt anarchistische demonstratie van motorrijders

De Griekse politie heeft gisteren op zaterdag 13 januari een anarchistische demonstratie van motorrijders aangevallen die hun solidariteit betuigden met de drie geestverwanten die op 6 mei j.l. tijdens het Europees Sociaal Forum in Athene werden gearresteerd.
Athene41785 (28k image)
De Polytechnische Universiteit in Athene is thans door anarchisten bezet
De demonstratie werd aangevallen door een speciale eenheid van de politie die met motoren is uitgerust. De demonstranten kwamen terug van het Nikea-ziekenhuis waar ze een solidariteitsbijeenkomst hielden voor twee van de gevangen gehouden anarchisten die in hongerstaking zijn, namelijk Tarasio Zadorozni and Gerasimos Kiriakopulos.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 14/01/2007 om: 15:23u [link]

Israelische grenspolitie schiet met rubberkogels op demonstranten Bilin

De Israelische grenspolitie heeft de wekelijkse geweldloze demonstratie in het Palestijnse dorp Bil'in beschoten met rubberkogels en traangas.
Bilin12012007 (20k image)
Palestijnse demonstrant met foto van de neergeschoten nieuwsfotograaf Fadi Al-Arouri
De aanval op de ruim honderd demonstranten vond plaats na afloop van de wekelijkse tocht naar de afscheidingswerken terwijl de deelnemers al op de terugweg waren naar het dorp.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 14/01/2007 om: 14:34u [link]

Nederlands Blok vriendje van Wilders

Kijken we er echt van op?


knotwilg1 (8k image)
(Het verband tussen de illustratie en het onderwerp is dat we De Vrije niet gaan bezoedelen met bijvoorbeeld een afbeelding van een van de hieronder genoemden - geen dus.)
Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 13/01/2007 om: 23:39u [link]

Anarchisten en anderen in Athene

Gisterochtend vroeg (12 januari) werd er een kleine raket afgevuurd op de ambassade van de Verenigde Staten in Athene. De schade was gering, er werd niemand gewond. De actie is opgeëist door een in het algemeen marxistisch genoemde groep Revolutionaire Strijd (maar de persbureaus en het Pentagon hebben het geheel in de stijl waar Thom hieronder op zinspeelt over een anarchistische actie).
Zolang de heersende dynastie in Griekenland, republiek of niet, Karamanlis of Papandreou heet (afwisselend) zal ook niet vergeten worden dat met steun van de Verenigde Staten Griekenland tussen 1967 en 1974 is geregeerd door een militaire dictatuur.

vsambathene (77k image)

Smerissen bij de ambassade; die nacht waren anarchisten wel actief elders in Athene.
Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 13/01/2007 om: 23:23u [link]

Anarchisme en Geweld

Anarchisme en fysiek geweld, aangewend om het anarchisme te vestigen, zijn moeilijk met elkaar te rijmen. Geweld is veelal een factor waarmee overheersing wordt uitgedrukt. Dat is tegenstrijdig aan het anarchistische gedachtegoed.
img119[1] (8k image)
Toch wordt vaak, door tegenstanders van het anarchisme, het verband tussen beide gelegd. Met welke doel?
Klik op meer.

=Thom= op: 12/01/2007 om: 20:35u [link]

Meldpunt Misbruik Identificatieplicht boos over lobby rond Burger Service Nummer

Het Meldpunt Misbruik Identificatieplicht heeft in een brief aan de Eerste Kamer zijn boosheid en verontrusting kenbaar gemaakt over de gang van zaken rond het Burger Service Nummer (BSN).
IDNee009 (18k image)
Op 16 januari beslist de Eerste Kamer Commissie over de verdere procedure qua behandeling van het BSN voorstel. Er is een sterke lobby gaande van grote organisaties om invoering van het BSN af te dwingen.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 12/01/2007 om: 01:26u [link]

Antifascistische strijd en de fascistische terreur in Rusland

De Anarchistische Groep Amsterdam organiseert op zaterdag 20 januari een informatiebijeenkomst over de antifascistische strijd en de fascistische terreur in Rusland.
AGA20012007 (28k image)
Op deze bijeenkomst komt een spreekster uit Rusland vertellen over de huidige situatie in Rusland. Zij is zelf actief in de anarchistische en antifascistische beweging.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 12/01/2007 om: 01:06u [link]

Het archief van DeVrije.

Een oplettende lezer merkte op dat het archief van DeVrije niet meer bereikbaar is. Dat is helaas ten dele waar. De pagina's die de maandelijkse indexen geven worden door een corrupt bestand niet meer opgebouwd. Maar alle berichten (entry's) worden nog steeds gegenereerd en in archief gezet (klik maar op button 'archief') en ook de zoekfunctie werkt nog steeds. Dus er is gelukkig niets verloren. Ik hoop dat ik na de verhuizing van DeVrije dit corrupte bestand kan repareren maar dat is afwachten. In de tussentijd kun je dus niet zien wat er per maand op DeVrije is verschenen maar het archief is wel degelijk aanwezig.

=G.Bolus= op: 11/01/2007 om: 10:20u [link]

Internationale steun voor ontslagen Poolse vakbondsactivisten

Poolse anarchisten zijn een internationale steunactie gestart voor drie vakbondsactivisten van de organisatie Arbeiders Initiatief die zijn ontslagen.
acinterpro (28k image)
Het schoonmaak- en beveiligingsbedrijf Impel-Tom in Zielona Gora heeft deze activisten van Arbeiders Initiatief ontslagen omdat ze in de rechtszaal luidruchtig en openlijk spraken over de illegale activiteit van hun werkgever tegenover hun vakbond.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 10/01/2007 om: 23:05u [link]

Jubileumconferentie Vereniging Basisinkomen over basisinkomen als houdbaar ideaal

De Vereniging Basisinkomen (VBI) organiseert ter ere van haar vijftienjarig bestaan op 19 januari 2007 een jubileumconferentie onder de titel 'Basisinkomen: een houdbaar ideaal'.
cartoonnietmeerverdienen (24k image)
De conferentie vindt plaats in de Lutherse kerk in Utrecht en is vrij toegankelijk.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 10/01/2007 om: 22:45u [link]

Een jaar lang blokkade

Een persbericht van voorheen Voor Moeder Aarde, thans Friends of the Earth geheten (pourquoi pas, hein?), over de blokkade van Faslane vorige week. De actie maakt deel uit van een 1 jaar lang durende blokkade van de thuishaven van de Britse nucleaire duikboten.

woman (9k image)

Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 10/01/2007 om: 21:46u [link]

Geduld en de eigen media

Dit is het schema van een bijelkaargesoldeerd FM-zendertje. We hebben 1 keer getokkeld met zo'n print die verder ons supersubversieve radiostation in de lucht hield. Contact met iemand die pakweg vierhonderd meter verderop woonde en stomverbaasd was dat hij ons überhaupt binnenkreeg. Het antennesnoer was 1,5 m fietslichtdraad (de FM is de 3-meter-band, dus de helft van drie meter moest werken).

fmtrans2 (3k image)
Cornelis Prul, uw radioveteraan vertelt een verhaal voor in de open haard.

Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 10/01/2007 om: 00:43u [link]

Anarchisten blokkeren centrum Tel Aviv met prikkeldraad

Zo’n 20 anarchisten hebben vrijdagmiddag 29 december een van de hipste straten in het centrum van Tel Aviv geblokkeerd met prikkeldraad afkomstig van de Muur van Apartheid.
IsraelWire_0 (27k image)
Twee rollen prikkeldraad werden in de hoofdstad van Israël parallel aan elkaar uitgerold op dezelfde wijze zoals dat bij de Muur gebeurt. Daarbij werd een rood waarschuwingsbord geplaatst met de tekst: “Dodelijk Gevaar – Militaire Zone. Een ieder die het hek passeert of beschadigt riskeert zijn leven”.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 09/01/2007 om: 21:35u [link]

Sea Shepherd gestart met Operatie Leviathan ter bescherming walvissen

Op zaterdag 23 december is het vlaggenschip Farley Mowat van Sea Sheperd uit het Australische Melbourne vertrokken om een stokje te steken voor de Japanse walvisvaart van deze winter.
whales_home_FM_in_ice2 (16k image)
Het schip zal naar verwachting in de eerste week van januari aankomen in de Antarctische wateren waar de Japanners zo’n 1000 walvissen gaan slachten. De Farley Mowat zal worden gesteund door een nieuw schip, de Leviathan, en een helikopter die de walvisvaarders in een vroeg stadium in het vizier moet zien te krijgen.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 09/01/2007 om: 21:33u [link]

Hello! hello! it's good to be back (bis)!

...kom op, niet zeuren dat ik Gary Glitter citeer. In het onderstaande als u op meer hebt geklikt stond in de bronversie de oproep Jezus' wil te gehoorzamen. Dat bespaar ik u toch mooi! Ahem...

180px-Garyglittertopofthepops (10k image)

Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 09/01/2007 om: 20:28u [link]

DeVrije tijdelijk in de lappenmand

Onze hostingsprovider (Vevida) heeft zijn servers geupgrade. Door deze upgrade was het niet meer mogelijk DeVrije te voorzien van nieuwe artikelen.
Na vele malen telefonisch en schriftelijk contact bleek dat Vevida niet bij machte te zijn de problemen adequaat op te lossen. Ook bleek het zo te zijn dat Vevida ondanks smekende verzoeken van ondergetekende er zeer lang over te doen met beantwoorden van vragen.
lappenmand (11k image)
De uiteindelijke oplossing die Vevida aandroeg bleek zeer veel manuren werk in te houden en daarbij, gezien een eerder aangedragen oplossing, nog maar de vraag of het allemaal zou gaan werken.
Daarom hebben wij besloten om zo snel mogelijk van hostings provider te verhuizen en hebben we in de tussentijd DeVrije lokaal bij ondergetekende ondergebracht.
Helaas zijn wij daarbij onze RSS feed ondersteuning kwijt geraakt en zal DeVrije vanwege soms beperkte bandbreedte moeilijker bereikbaar zijn. O'ja en zorg dat je DeVrije onder je farvorieten als http://www.devrije.nl opslaat. Zo kom je altijd bij ons uit, ook na de op stapel staande verhuizing.

=G.Bolus= op: 09/01/2007 om: 16:07u [link]


Powered by Greymatter