Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

Afspraken over actie’s op Wereld Sociaal Forum in Caracas

Op het op 29 januari beëindigde Wereld Sociaal Forum (WSF) in Caracas (Venezuela) zijn verschillende afspraken gemaakt over te voeren acties in de nabije toekomst.
WSFCaracasjongerenkamp343822 (40k image)
Vertrouwde kleuren wapperen op het jongerenkamp
Op 18 maart zullen wereldwijd weer protesten klinken tegen de derde verjaardag van de oorlog in Irak.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 31/01/2006 om: 21:33u [link]

Infoshop start met nieuws podcast

Onze Amerikaanse vrienden van Infoshop hebben gisteren hun eerste nieuwsuitzending gemaakt.
Infoshoppodcast (8k image)
Het eerste programma duurt veertig minuten en bevat naast nieuwsberichten ook het eerste deel van een interview met Jon Bekken, redacteur van de Industrial Worker.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 31/01/2006 om: 21:07u [link]

Nee mevrouw, wij spreken niet de zelfde taal

Een genre dat inmiddels van de televisieschermen verdwenen is - de Amerikaanse rechtszitting waarbij de verdachte in de loop van het strafproces zo ongeveer onschuldig blijkt en advocaat en verdachte halen al opgelucht adem. En dan zegt de verdachte in zijn of haar opluchting nog iets waaruit blijkt dat hij of zij wel schuldig is.
Verdonk zegt hieronder dat bijvoorbeeld twee Surinaamse vriendinnen op straat gerust in hun eigen taal mogen praten.
opschool (8k image)
Klik op meer


=Cornelis Prul= op: 31/01/2006 om: 12:21u [link]

FunX luistert naar je en zeikt je vervolgens af

Het bestaat nu een paar jaar: FunX. Deze "stadszender van de publieke omroep" is een samenwerking tussen de NOS, BNN en de lokale omroepen van de vier grote steden. Het is naar eigen zeggen "de eerste zender die naar jou luistert". Nu vraag ik me af hoe ze dat precies aanpakken, ik denk dat meer luisteraars naar hen luisteren dan andersom. En maar goed ook, zo ondervond ik, want als je reageert op de uitzending, wordt je glashard afgemaakt door ze.
Funx_indepers (34k image)
Klik op meer

=Peter Barton= op: 31/01/2006 om: 00:53u [link]

Gérard Jean-Juste vrijgelaten

Gérard Jean-Juste, priester uit een arme wijk van Port-au-Prince, medestander van de afgezette en ontvoerde president Aristide is vandaag 30 januari vrijgelaten.

gerjeanjus1 (27k image)
Jean-Juste in betere dagen
Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 30/01/2006 om: 21:09u [link]

Zo, uw aandacht hebben we al

Op last van de regering van het arbeidersparadijs China krijgt men tegenwoordig melding dat bepaalde zoekresultaten verboden zijn als men gebruik maakt van www.google.cn
Wel een beetje dom natuurlijk van dit regime, nietwaar? En zelfs in China kan men andere zoekmachines van Google raadplegen - het gaat alleen om Google.cn

google (13k image)

Klik op meer


=Cornelis Prul= op: 30/01/2006 om: 14:24u [link]

Op reis met de tijdmachine naar Nederland

Er is veel waarvan je diep, diep misselijk kunt worden, denkend aan Nederland - misschien is het altijd al zo erg geweest als in de tijd toen Slauerhoff ("In Nederland wil ik niet wonen") de neiging had zomaar zo'n glad burgertiepje een mep te verkopen.

Van de site waar men zich beroepshalve bezig houdt met het inburgergebeuren:
"Op 19 februari 2006 werd aan minister Verdonk, tijdens de conferentie voor aanbieders te Den Haag, het nieuwe boekje over het examen in het nieuwe inburgeringsstelsel aangeboden."

tijdmachine (17k image)
(nu - voor iedereen aantrekkelijk - te vinden in de ramsj)

De software waarmee deze bijdrage aangemaakt wordt genereert zelf de aangegeven datum waarop dit geschreven wordt, maar ik leg het maar even vast, want het wordt gearchiveerd: 30 januari 2006.
Klik op meer=Cornelis Prul= op: 30/01/2006 om: 13:23u [link]

Radicaal militant tussen de boeken

De FBI heeft zich al een paar jaar geleden beklaagd over radicale militante bibliothecarissen. Die weigeren medewerking te verlenen aan het DDR-achtige cultuurtje van gluren en verklikken dat het Bushregime wil instellen. Volgens Noam Chomsky in dit radiointerview een teken van hoop voor de toekomst van de VS. En de Vereniging van Amerikaanse Bibliothecarissen heeft deze oproerige button gemaakt. Als gediplomeerd bibliothecaris in het dagelijks leven dankt uw verslaggever u voor uw aandacht.
radicalbutton (47k image)

=Cornelis Prul= op: 29/01/2006 om: 23:39u [link]

Het wondertje van internet

Ze zijn flauw, seksistisch - je zou ze racistisch kunnen noemen zelfs - grappen over blondines.
Maar deze is echt leuk.
Kennis van het Engels strekt tot aanbeveling.

blondie (8k image)
Blondie met een blonde pruik in heur hand
Tot straks.... Vergeet De Vrije niet...

=Cornelis Prul= op: 29/01/2006 om: 21:28u [link]

De rekolonisatie van Haïti - een doorlopend schandaal

Afgelopen woensdag heeft een VN-legereenheid het St.Catherine-ziekenhuis aangevallen in de Cit� Soleil, Port-au-Prince, Haïti. Artsen en verpleegkundigen waren met de beperkte middelen die ze hadden bezig slachtoffers van eerdere schietpartijen van de VN-bezettingsmacht te redden. "Zomaar" een episode uit het rampenverhaal van Haïti, dat door de Internationale Gemeenschap op zijn plaats als VS-neokolonie wordt gehouden na de staatsgreep van 2004.

marguerite (7k image)
Banner van Marguerite Laurent's website - klik op meer

=Cornelis Prul= op: 29/01/2006 om: 20:40u [link]

Zwarte vlaggen in Nepal

Van links tot rechts wordt iedere mogelijke beweging in Nepal vermalen tussen de monarchie enerzijds en de oprukkende maoisten anderzijds. Ironischerwijze heeft China bemiddeling tussen alle partijen aangeboden. De vooruitzichten zijn somber.

anfsu12 (28k image)
De beste benadering van een rood-zwart-combinatie die vooralsnog te vinden was; het symboliseert zeker niet het anarchisme; de zwarte vlag - meer hierover hieronder - betekent vermoedelijk: dood aan deze of gene...
Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 29/01/2006 om: 12:29u [link]

Protesten tegen Wereld Economisch Forum (WEF) in Zwitserland

Gisteren (28 januari) vonden zowel in Davos als in Basel demonstraties plaats tegen de jaarlijkse bijeenkomst van het Wereld Economisch Forum (WEF) in Zwitserland.
wef.demo1 (32k image)
De demonstratie in Basel
In Chur hingen vier activisten in bergbeklimmeruitrusting uit protest tegen de jaarlijkse bijeenkomst van topondernemers en wereldleiders een groot spandoek over het spoor.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 29/01/2006 om: 09:50u [link]

New Orleans wordt witte stad

Sociologisch onderzoek van de Brown Universiteit, Providence, Rhode Island wijst uit dat de "gekleurde" bevolking van New Orleans veel zwaarder getroffen is dor orkaan Katrina dan de witte, en dat het waarschijnlijk is dat 80% van de gekleurden niet terug zal komen in deze stad.

neworlam (53k image)

Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 29/01/2006 om: 01:28u [link]

Op zoek naar het Inburgeringsexamen - deel 2

Over deze inburgeringstest, ontleend aan het weblog van SP-senatrix Anja Meulenbelt, zegt degene die de echte toets opstelt, een zekere Visser, dat hij niet klopt. Over de echte toets zegt Visser: "De inburgeraar moet weten hoe hij aan betaald werk komt, hoe hij een woning vindt en dat diploma's belangrijk zijn."

Ach so!
Als u de vragenlijst heeft van deze "echte" toets: uw dienstwillige dienaar houdt zich aanbevolen.

terras (12k image)

Voor Meulenbelts toets: klik op meer

=Cornelis Prul= op: 28/01/2006 om: 23:47u [link]

Op zoek naar het Inburgeringsexamen - deel 1

In het volle besef dat De Vrije gelezen zal worden door mensen die het Nederlands machtig zijn over de gehele wereld, leg ik u hierbij de Inburgeringstoets voor Nederland van ZOZ voor. Dit heeft niets te maken met het alleraardigste en tamelijk geestverwante blad van Omslag.
vaalserberg (19k image)
Op de grens: het hoogtepunt van Nederland

Doe de toets, keer terug en klik dan op meer.

=Cornelis Prul= op: 28/01/2006 om: 22:20u [link]

Een gezellig festival


Je moet er wat voor over hebben om journalist te zijn bij media die vaak het stempel 'alternatief' krijgt. Kreeg ik gisteren nog een mailtje van het hoofdkantoor dat ik verslag moest doen van 'het festival van wereldontbeteraars', iets waarvan ik nog nooit gehoord had, vandaag ben ik noodgedwongen al in dienst van het festival 2.Dh5, waar ik eveneens nog nooit van gehoord had.

Klik op meer

=Peter Barton= op: 28/01/2006 om: 18:55u [link]

Informant in zaak van Auburn-arrestaties VS verder ontmaskerd

Nader onderzoek door de vrienden van de drie in Auburn (VS) gearresteerde milieuactivisten wijst uit dat de naam van de informant van de FBI inderdaad de reeds eerder genoemde ‘Anna’ is.
Anna (12k image)
De bewuste Anna
Volgens de FBI was zij in twaalf afzonderlijke zaken actief om informatie over de anarchistische beweging in de VS te verzamelen.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 28/01/2006 om: 16:02u [link]

Wilde stakingen in Vietnam breiden zich uit

De wilde stakingen in buitenlandse bedrijven in Vietnam breiden zich als een olievlek uit. Ze slaan nu ook over naar plaatselijke ondernemingen.
Vietnamnike (35k image)
Nike had eind jaren '90 in Vietnam via bedrijven uit Singapore en Zuid-Korea 30.000 arbeiders in dienst

Premier Phan Van Khai blunderde bij een eerste poging de onrust te beteugelen; de toegezegde verhoging van het minimumloon werd twee maanden uitgesteld.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 28/01/2006 om: 13:43u [link]

Hoe Israel zijn streken thuis krijgt

Hamas heeft de verkiezingen in de Palestijnse Gebieden gewonnen, niet geheel onverwacht. Een ramp? Ja, behoorlijk natuurlijk - maar het is tevens het sluitstuk van de oorlog van "het westen", waar Israel onmiskenbaar bij hoort, tegen het Arabisch nationalisme. Zie wat je ervoor in de plaats krijgt.

yassin (3k image)
Ahmed Yassin, oprichter van Hamas
Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 27/01/2006 om: 13:48u [link]

Bezetting Centrale Plein Guatemala

Het centrale plein van Guatemala Stad wordt sinds gisteren bezetgehouden door demonstrerende boeren en Indianen.

guatemala (44k image)
Een foto van de bezetting is vooralsnog niet ter beschikking
Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 26/01/2006 om: 23:33u [link]

Wereld Sociaal Forum van start gegaan in Caracas (Venezuela)

Dinsdag is in Caracas (Venezuela) de zesde editie van het Wereld Sociaal Forum (WSF) van start gegaan met een demonstratie die vooral een anti-oorlogskarakter droeg.
WSFCaracas18650 (22k image)
De anti-oorlogsdemonstratie
Al ontbraken de steunbetuigingen aan de Venezolaanse president Hugo Ch�vez evenmin.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 26/01/2006 om: 23:06u [link]

"Als ik er niet op kan dansen...

...hoef ik jouw revolutie niet" - Emma Goldman

Voor de ongeduldigen van gisteravond/vanochtend vroeg [Nederlandse tijd]: muziek die als intermezzo tijdens de verbouwing van een tweede verhaal over het WSF in Bamako, dat bijna gelijk was aan het vorige, had kunnen klinken.
We zijn nu in Latijns-Amerikaanse sferen - dus:
Voltaire Pier van de Chocolate Boys. Maandagavond vier keer in mijn radioprogramma gedraaid, net ontdekt.
Valt niets aan toe te voegen. Alleen op kantoor beluisteren als je er kunt dansen...

attheclubfl (10k image)
Voltaire-Pier.mp3 (600k file)
Een nieuwe dimensie in Multimedium De Vrije...

Nagekomen bericht 19 april 2006: ik, CPl, heb nu de vinylversie in handen. Het blijft een souldansvloerkraker, maar de uitvoerenden komen uit België... Vandaar die chocolade?

=Cornelis Prul= op: 26/01/2006 om: 10:00u [link]

Bevolking Nigerdelta op de vlucht

Gisteren heeft een militie bij een overval op een oliepompstation in Port Harcourt, Nigeria, acht politiemannen doodgeschoten.

ijaw (13k image)

Klik op meer


=Cornelis Prul= op: 25/01/2006 om: 22:49u [link]

Organisatoren noemen Afrikaans Wereld Sociaal Forum succes

Organisatoren en deelnemers zijn enthousiast over het eerste Wereld Sociaal Forum op Afrikaanse bodem dat op 23 januari in Bamako (Mali) eindigde.
WSFAfrika558 (33k image)
Een van de demonstraties tijdens het WSF in Afrika
Eindelijk was er voldoende tijd voor Afrikaanse thema's en aandachtspunten.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 25/01/2006 om: 22:18u [link]

Vier anarchisten in Italië gearresteerd voor pikken van olympische vlam

Afgelopen maandag zijn in Italië vier anarchisten gearresteerd voor een poging de fakkel met de olympisch vlam te pikken van de atlete Eleonora Berlanda.
ItalieBERLA5 (22k image)
Het gevecht om de olympische vlam in volle gang
Het voorval speelde zich af in de Noorditaliaanse stad Trento waar de stoet met de olympische vlam doorheen trok op weg naar Turijn waar in februari de olympische winterspelen worden gehouden.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 25/01/2006 om: 21:57u [link]

Gemeente laat krakers met rust

Het was al zo'n geknoei met wie de krakers zouden aanklagen: de gemeente, eigenaar van de op 10 december gekraakte stadsvilla in Kampen (Zwolle), of bouwbedrijf Hubag, die het pand weliswaar van de gemeente huurde, maar er niets mee deed. Vandaag is er duidelijkheid gekomen: helemaal niemand gaat een rechtzaak tegen ze aanspannen.

Klik op meer

=Peter Barton= op: 25/01/2006 om: 19:29u [link]

Er is geen lek, en het is er maar een

De AIVD-lekzaak blijft vermakelijk. En het belangrijkste resultaat van deze berichten is: hoe kan men deze Boven Ons Gestelden ooit nog serieus nemen?

spyvspy (4k image)
Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 25/01/2006 om: 15:45u [link]

Chinese arbeiders leveren drie dagen slag met politie

Arbeiders in de Chinese stad Chengdu die protesteerden tegen de voorgenomen verkoop van hun fabriek hebben drie dagen slag geleverd met de politie.
chengdu11 (29k image)
Mao staat nog altijd prominent op het centrale stadsplein in Chengdu
Enkele arbeiders zijn gewond geraakt, van wie één ernstig.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 24/01/2006 om: 23:16u [link]

WISE voert actie tegen kernenergie in Den Haag

Vanochtend vroeg tussen 8.30 en 9.30 uur hebben een handvol activisten onder de vlag van WISE bezoekers van het Clingendael-seminar in Den Haag over de toekomst van kernenergie in Europa ‘radioactief‘ eten aangeboden.
AKB33769 (24k image)
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 24/01/2006 om: 21:55u [link]

Parlement van Papua bestormd

Een groep van 200 demonstranten heeft gisteren het door de Indonesische regering geïnstalleerde parlement van Papua (West-Nieuw-Guinea/Papua Barat) bestormd en bezet gehouden.
theys-met-hoed-klein (34k image)
De door het regime zelf aangewezen voorzitter Theys Eluay is voor de zekerheid toch maar vantevoren vermoord in 2001
Klik op meer.

=Cornelis Prul= op: 24/01/2006 om: 16:13u [link]

Alles piekfijn in orde bij de AIVD - de raket ging per ongeluk af

Zet de chips en de glazen voor een goed drankje klaar - of leg voor mijn part een lijntje om in de sfeer te blijven...
Let op mensen, we gaan in extenso De Telegraaf - jawel - citeren.
O ja, de erven BVD laten bij voorbaat weten dat er geen lek is en dat het onzin is te beweren dat de onderwereld agenten van politie en inlichtingendienst runde, in plaats van omgekeerd. Er is geen reden voor ongerustheid en er is aangifte gedaan vanwege "een lek". En welke club zou die "anarchistische actiegroep" nou weer zijn?
aivd (5k image)
Het adres van de AIVD staat nogal duidelijk op het net

Klik op meer, duiding komt later apart
(als ik klaar ben met het rollen van het lachen).

=Cornelis Prul= op: 23/01/2006 om: 00:16u [link]

Protestacties in Zwitserland tegen Wereld Economisch Forum (WEF)

Gisteren hebben in meer dan tien plaatsen in Zwitserland protestacties plaatsgevonden tegen het Wereld Economisch Forum (WEF) dat van 25 – 28 januari wordt gehouden in Davos.
WEFBern37747 (42k image)
Kop van de demonstratie in Bern
Onder het motto ‘Het WEF is overal – wij ook!’ vonden demonstraties, straattheater, en ironische acties plaats tegen de heerschappij van het geld, waarbij consumeren meer telt dan een mensenleven.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 22/01/2006 om: 11:51u [link]

Liberaal als een...

aal (27k image)
... zei Multatuli al. Op een bijeenkomst van de Volkspartij voor Vrijheid en Democratie - uiteraard in fascistenstad des lands nr. 1 (dit heeft u mij niet zien schrijven, wel?) - zei minister Verdonk (Vreemdelingenzaken en Integratie) vanmiddag dat zij een code voor heel Nederland wil waarin gedragsregels voor burgers staan. "Uitgangspunten moeten de Nederlandse waarden en normen zijn zoals het spreken van de Nederlandse taal op straat, niet discrimineren en gelijkheid tussen man en vrouw."

Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 22/01/2006 om: 00:39u [link]

De dollar is wel een atoombom waard

Saddam Hoessein was zo onvoorzichtig in 2000 de olie van Irak te gaan verhandelen in euro's. De bezetting van Irak en de roof van de olievelden daar en het snelle terugschakelen naar de dollar zijn natuurlijk bijkomstigheden - het ging om massavernietigingswapens of het vestigen van een bloeiende democratie in Irak, dat weet iedereen.
olieveldiran (5k image)

Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 21/01/2006 om: 13:13u [link]

Martelingen in Argentinië aan de orde van de dag

In Argentinië vinden nog steeds op aanzienlijke schaal martelingen plaats door politie, douane en andere staatsinstellingen.
F.A.Rodriguez (10k image)
F.A. Rodríguez werd een uur lang onder handen genomen
Onderzoek in het Latijn-Amerikaans land wijst uit dat het gaat om 1900 gevallen van mensenrechtenschendingen.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 21/01/2006 om: 09:49u [link]

Sea Shepherd staakt jacht walvisvloot door brandstofgebrek

Het Sea Shepherd-schip Farley Mowat was afgelopen week gedwongen de Zuidelijke Oceaan te verlaten en de maandenlange jacht op de Japanse walvisvloot te staken.
media_060108_1_3_sscs_crew_facing_oriental_bluebird_stern (16k image)
Sea Shepherd achtervolgt bevoorradingsschip Oriental Bluebird
“Wij zijn teleurgesteld dat wij moeten vertrekken, maar wij hebben geen keus aangezien wij niet voldoende brandstof hebben om te blijven. Wij hebben teveel brandstof verbruikt en hebben nu nog net genoeg om de dichtstbijzijnde haven te bereiken”, aldus kapitein Paul Watson.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 21/01/2006 om: 09:38u [link]

Manieren om te reageren

Voor wie nog illusies had na de onenigheid tussen onder andere Frankrijk enerzijds en de Verenigde Staten anderzijds over de invasie in Irak heeft de Franse president duidelijkheid geboden.

ilelongue (3k image)
Kernwapenbasis Ile Longue in Bretagne
Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 21/01/2006 om: 00:49u [link]

Mehdi vrijgelaten na beëindigen hongerstaking

De Iraanse vluchteling Medhi heeft vandaag zijn hongerstaking na 56 dagen beëindigd nadat hij een gesprek met de IND heeft gehad.
Mehdi3 (14k image)
Mehdi
Dat meldt het Platform Red Mehdi.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 20/01/2006 om: 23:05u [link]

Jacht op wilde paarden

De aanklachten tegen milieu-activisten in de westelijke Verenigde Staten lopen waarschijnlijk vooruit op een verdere jacht op activisten die meer in de pas lopen, maar wier boodschap het regime onwelgevallig is. Het milieu-activisme wordt als belangrijkste "binnenlandse" vorm van terrorisme aangemerkt.

wildepaarden1 (11k image)
Wilde paarden, zoals "verwerkt" in het slachthuis dat Jonathan Paul - zelf brandweerman - in brand zou hebben gestoken
Aanvulling 22 januari
Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 20/01/2006 om: 22:57u [link]

FBI zet heksenjacht voort op activisten in VS

De FBI zet haar heksenjacht op activisten in de VS voort. Afgelopen week werden opnieuw twee milieuactivisten gearresteerd.
JonathanPaulenzus (20k image)
Jonathan Paul en zijn zus Caroline
Jonathan Paul, 39, uit Ashland en Suzanne Nicole "India" Savoie, 28, uit Appelgate werden ingerekend voor hun vermeende betrokkenheid bij brandstichting bij de kantoren van houtproducent Swanson in Glendale, OR. Het gaat om een actie in 2001 die door het Earth Liberation Front werd geclaimd.
Klik op meer

=J.B. Arend= op: 20/01/2006 om: 22:33u [link]

Azerbeidzjan stelt eis aan de Internationale Gemeenschap

Als het woord "Internationale Gemeenschap" valt, dan weet je dat de bombardementen in aantocht zijn.
Terwijl de Internationale Gemeenschap op het punt staat Iran met kernbommen er van te weerhouden kernenergie te ontwikkelen laat de post-stalinistische monarchie Azerbeidzjan van zich horen.

dadivank (94k image)
Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 20/01/2006 om: 13:47u [link]

Gedecentraliseerd WSF van start

Het Wereld Sociaal Forum is dit jaar over drie continenten verspreid (Davos kan ook nog bezoek verwachten eind van de maand).

bamako (62k image)
Bamako, Mali
Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 20/01/2006 om: 02:09u [link]

Leger veroorzaakt kettingbotsing


Woensdagavond 18 januari was er een kettingbotsing op de A28 bij Assen. Mist en gladheid waren de oorzaak, zo werd eerst gesteld. Maar vanmorgen werd ineens een onderzoek ingesteld naar een andere mogelijkheid: een oefening van het leger zou de boosdoener zijn.

Klik op meer

=Peter Barton= op: 19/01/2006 om: 15:22u [link]

Overwegingen bij een spuitje

Dat de gouvernator geen gratie zou verlenen aan de 76-jarige Clarence Ray Allen, doof, zo goed als blind, hij had een hartkwaal en was diabeet en niet meer in staat te lopen, stond bij voorbaat al vast. Dat de mogelijkheid tot gratie voor moord door de staat in feite een vodje papier is was al volkomen duidelijk nadat Tookie Williams doodgespoten was.
rayallen (13k image)
Een foto van Clarence Ray Allen die iets meer over hem zegt - nog bij redelijke gezondheid genomen....
Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 18/01/2006 om: 23:14u [link]

Wilde stakingen in Vietnam dwingen verhoging minimumlonen af

Ruim tien wilde stakingen waarbij 40.000 arbeiders waren betrokken, hebben in Vietnam tot verhogingen van de minimumlonen geleid.
nikefactory (30k image)
Fabriek van Nike in Ho Chi Minh Stad
De verhogingen bedragen dankzij de acties in de exportzones van Ho Chi Minh Stad, het voormalige Saigon, zo'n 40%.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 18/01/2006 om: 23:03u [link]

Waarom bulldozers?

De volgende fase van het herstel van New Orleans gaat in. De eerste drie fases bestonden uit - we hebben het eerder gemeld - bewaking. (Gisteren had de BBC een documentaire waarin goed te zien viel wat dit inhield: op een stoeltje kijken naar de puinhopen).

9th_ward_cg_free_clinic_ (16k image)
Common Ground heeft vorige week opnieuw een kliniek die gratis hulp verleent geopend
Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 18/01/2006 om: 11:42u [link]

Het 2.Dh5-festival in Utrecht komt er aan!

Van 27-29 januari 2006 wordt het 2.Dh5-festival gehouden, een festival over strategieën, methoden en technieken die een rol (kunnen) spelen bij politieke activiteiten.
2DH (13k image)
Het festival zal plaatsvinden in Utrecht en zal bestaan uit verschillende praktische workshops, presentaties, discussies en cultuur.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 17/01/2006 om: 20:45u [link]

Zes op een cel - iemand moet er aan verdienen

In de gevangenis van Lelystad wordt men nu met zijn zessen op een cel opgesloten. Een idee dat al meteen opkwam toen de "twee op een cel" nog moest worden ingevoerd. Zo'n idee wordt natuurlijk uitgedacht en uitgewerkt door een particulier bedrijf dat uit de subsidietrog van Den Haag moet meevreten. Dat is in dit geval zekere Van de Geijn partners.
Van dit prachtbedrijf: "Voor het project Lelystad is niet gekozen voor stapsgewijze verbetering van bestaande bewaring, maar voor een goeddoordacht, vernieuwend concept met gebruikmaking van hedendaagse technologie."
jofel (28k image)
Foto van het team van Van de Geijn; hun gezichten zijn evenwel allemaal erg wit
Klik op meer.

=Cornelis Prul= op: 17/01/2006 om: 18:49u [link]

Italiaanse anarchiste aangehouden in Amsterdam

Vanochtend is in Amsterdam een Italiaanse vrouw aangehouden die in eigen land is veroordeeld tot twee maal 30 jaar celstraf vanwege lidmaatschap van een terroristische organisatie, ontvoering en moord.
IgorMarini (8k image)
Openbaar aanklager Igor Marini
Het zou gaan om de anarchiste Rose Ann Scrocco die deel uitmaakte van een groep van tientallen anarchisten die in de jaren negentig opzettelijk vals is beschuldigd door openbaar aanklager Marini en in showprocessen zou zijn veroordeeld.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 16/01/2006 om: 23:39u [link]

Dorpelingen in China slaags met politie

Tientallen dorpelingen in Zuid-China zijn gewond geraakt door optreden van de politie met de wapenstok waarmee een blokkade van een snelweg werd beëindigd.
sanjiao_china_hk_203 (8k image)
Actievoerders uit het dorp Sanjiaoin de provincie Guangdong beklaagden zich op deze manier over de slechte prijs die ze hadden gekregen voor hun land waarop een weg moet worden aangelegd.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 16/01/2006 om: 20:48u [link]

In de vaanstand

In vele landen van de Europese Unie werd geheel of gedeeltelijk gestaakt door havenarbeiders vandaag. In Amsterdam en Rotterdam ging het werk enkele uren plat. In havens elders, zoals in Frankrijk, Spanje en België, werd in het geheel niet gewerkt.

antwerpen (15k image)
Antwerpen, vandaag
Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 16/01/2006 om: 20:29u [link]

Condoomsleutelhangers leiden tot controverse in VS

Rechtse christelijke groepen in de VS maken zich boos over de verkoop van condoomsleutelhangers waarop ondermeer Michelangelo's Sixtijnse Kapel zo gewijzigd is dat God Adam een condoom aanreikt.
Michaelanglo-keychain (9k image)
De gewraakte sleutelhanger
De sleutelhangers die het gebruik van condooms moeten stimuleren, zijn afkomstig van Planned Parenthood of Connecticut, een keurige Amerikaanse organisatie voor gezinsplanning.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 15/01/2006 om: 22:37u [link]

Dansparade in Bern tegen Wereld Economisch Forum (WEF)

Enige honderden mensen hebben gisteren in het Zwitserse Bern deelgenomen aan de Dansparade, een protestactie die zich keert tegen het Wereld Economisch Forum (WEF).
BernTanzparade (13k image)
Het WEF dat jaarlijks in Davos wordt gehouden, vindt dit jaar plaats van 25 tot 29 januari.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 15/01/2006 om: 11:28u [link]

Omslag organiseert informatiedag coöperaties Longo Mai

Omslag organiseert op zaterdag 18 maart 2006 een informatiedag over de coöperaties van Longo Mai.
lm-lesmagnans (15k image)
In Les Magnans heeft de coöperatie een vakantieoord Les Saisons
De dag vindt plaats bij Omslag aan de Hoogstraat 301a in Eindhoven en duurt van 12:00-17:00 uur. Wie wil kan na afloop blijven mee-eten.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 14/01/2006 om: 23:58u [link]

Manifestatie voor Iraanse vluchteling Mehdi in Den Haag

De Fabel van de illegaal roept iedereen op om deel te nemen aan een manifestatie voor de hongerstakende Iraanse vluchteling Mehdi Hooshyar.
ophanging-iran-1 (27k image)
De rechtspraktijk in Iran...
De actie vindt plaats op dinsdag 17 januari 2006, bij de Tweede Kamer op het Plein in Den Haag, hoek Korte Vijverberg, van 12:00 tot 16:00 uur.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 13/01/2006 om: 23:30u [link]

Politie is vooraf niet getipt over moord Louis Sévèke

Familie en vrienden hebben vandaag tegengesproken dat de Nijmeegse politie van te voren op de hoogte zou zijn gesteld dat Louis Sévèke gevaar zou lopen.
HarmJacobs (9k image)
Harm Jacobs gaat er voor!
Idols-finalist Harm Jacobs werd vandaag in De Gelderlander opgevoerd alwaar hij laat weten dat de politie kort voor de moordaanslag op de Nijmeegse actievoerder anoniem was getipt.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 13/01/2006 om: 23:08u [link]

Pie Postema-Schipper overleden

Vandaag is in Groningen Pie Postema-Schippers gecremeerd. Ze werd 86 jaar.
Ascha604 (31k image)
Het anarchistisch terrein in Appelscha
Ze overleed op 7 januari in Groningen, waarschijnlijk in het ziekenhuis en was sinds 1998 weduwe van Jan Postema. Beiden woonachtig in Sappemeer waren hun gehele leven trouw aan het anarchisme/vrij-socialisme in de geest van Domela Nieuwenhuis.
Klik op meer

=J.B. Arend= op: 12/01/2006 om: 23:33u [link]

Actie “Gezinnen worden niet uit elkaar gerukt”

Op 9 februari 2004 heeft minister Verdonk de Tweede Kamer meerdere keren gezegd: “Uitgangspunt is dat ik gezinnen niet wil scheiden, laat dat duidelijk zijn.“
sbp-logo (6k image)
Eerder heeft Stichting Buitenlandse Partner een overzicht van de politieke ontwikkelingen omtrent dit onderwerp gepresenteerd. Daaruit blijkt dat er niet veel van die uitspraak klopt.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 12/01/2006 om: 22:12u [link]

Het eten staat klaar voor Mehdi

Het is een joodse traditie, het is een islamitische wijsheid - maar een tekst van die strekking uit de bijbel voor de christenen weet ik even niet: wie een mens redt, redt de hele mensheid.
Het kabinet-Balkenende en speciaal de ministers Donner en Verdonk zullen zich er zeker niet op beroepen als het om Mehdi Hooshyar gaat - en inderdaad, hij staat voor meer dan 26.000 mensen, hij staat in laatste instantie voor de mensheid.

hekschiphol (75k image)
Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 12/01/2006 om: 21:55u [link]

Drie maanden staking bij Gate Gourmet in Düsseldorf

Sinds 7 oktober 2005 zijn tachtig werknemers van Gate Gourmet op de luchthaven van Düsseldorf in staking.
ggmadrid (22k image)
Solidariteitsactie van de Spaanse CNT bij dochterbedrijf Air Cater in Madrid op 22 december
Ze vinden dat het 'nu wel genoeg is geweest' bij deze Amerikaanse cateraar en staken voor een loonsverhoging van 4,5 procent en tegen verslechteringen van de arbeidsvoorwaarden.
Klik op meer!

=J.B. Arend= op: 12/01/2006 om: 21:20u [link]

Mehdi op Zestienhoven

De Immigratie- en Naturalisatiedienst barst van de deskundigen op het gebied van landen waar vluchtelingen vandaankomen. De conclusie is altijd dat het verhaal van de vluchteling niet geloofwaardig is. Tenzij je doodgemarteld en verbrand bent, zoals een kameraad ooit nauwelijks grappend zei, dan mag je in Nederland blijven (het bleek profetisch). De roman Het achtenveertigste uur van Matsier licht ook een tipje van de sluier.

Mehdi Hooshyar zit inmiddels in een uitzetcentrum, meldt zijn steungroep.

zestienhoven (18k image)
Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 11/01/2006 om: 21:34u [link]

En de winnaars...

Omdat men bij justitie nu eenmaal niet al te slim is werd de affiche van Reisbureau Rita door het Openbaar Ministerie aangepakt. De suggestie van een concentratiekamp (de foto op de achtergrond) was lasterlijk. De foto - van het terrein van het uitzetcentrum Schiphol kort na de brand - heeft de Zilveren Camera voor binnenlands nieuws gewonnen.

achterhethek (27k image)
En erger voor justitie misschien nog...
Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 11/01/2006 om: 17:57u [link]

Goed-conservatieve activiteiten

Een klein berichtje buiten de Verenigde Staten: twee formele juridische aanklachten tegen Republikeins lobbyist Jack Abramoff, wiens zakenwereldje verstrengeld was/is met de fractievoorzitter van de Republikeinse Partij, Tom DeLay. Die is inmiddels afgetreden omdat hij zelf onder vuur ligt.
GHADRY (60k image)
Farid Ghadry
Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 11/01/2006 om: 12:20u [link]

Ontruiming Schinveld voltooid

Vanmiddag om 18.00 uur is de laatste activist die zich in een boomhut in de Schinveldse bossen had verschuild, opgepakt.
Schinveld33441 (32k image)
Boodschap voor de burgemeester van Onderbanken in het Schinveldse bos
In de loop van vandaag verlieten de meeste overgebleven actievoerders vrijwillig de boomhutten.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 10/01/2006 om: 23:50u [link]

Mehdi - uitgeprocedeerd dus illegaal

"Hij is nu eenmaal een uitgeprocedeerde asielzoeker en dus illegaal in Nederland." Een citaat van een medewerker van het ministerie van justitie naar aanleiding van de opname van Mehdi Hooshyar in de psychiatrische afdeling van de gevangenis te Scheveningen.

scheveningen (20k image)
Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 10/01/2006 om: 23:14u [link]

Weg met de politieperskaart!

Stel je eens even voor: ik ram jouw zoontje finaal in elkaar. Dat pik jij uiteraard niet, en je gaat naar mij toe om verhaal te halen. Echter, voordat ik jou uit wil leggen waarom ik jouw zoontje verrot heb geslagen, wil ik eerst even €50 van je zien.
Stom hè? Toch is dit een soortgelijke situatie als waar ik de afgelopen dagen in Schinveld tegen stuitte.

Klik op meer

=Peter Barton= op: 10/01/2006 om: 12:57u [link]

Met de economie gaat het goed in Kenia

Met de economie gaat het goed in Kenia, zo drukken deskundigen in het rijke deel van de wereld het uit. Dat er drie miljoen mensen dreigen te verhongeren door aanhoudende droogte staat geheel los van deze mededeling.
keniadroog (100k image)
Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 10/01/2006 om: 11:53u [link]

Kap Schinveldse Bos gaat door, acties gaan ook door

Vanmiddag 10 januari om 12 uur is er een demonstratie tegen de kap van het Schinveldse Bos, te beginnen voor het gemeentehuis.

boommin (4k image)
Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 10/01/2006 om: 11:08u [link]

Hongerstaker Mehdi gearresteerd

Den Haag. Vanmiddag om 12 uur was Mehdi in Den Haag bij het Ministerie van Justitie. Mehdi werd niet toegelaten tot het gebouw, ondanks het feit dat hij al 45 dagen in hongerstaking zat en het buiten erg koud was. In onze ogen was dat een behandeling gebaseerd op pure willekeur door een ministerie dat juist als taak heeft de rechtmatigheid te bevorderen.
mehdi1 (22k image)
Mehdi vandaag in Den Haag afgevoerd door politie
Een van de begeleiders van Mehdi mocht wel naar binnen om de documenten aan te reiken. Hij heeft ze overhandigd aan mevrouw mr. Jeannette F. van Leeuwen, chef Protocol. Bovendien heeft hij de situatie van Mehdi uitvoerig met haar besproken en aangegeven dat het Platform alle informatie vooraf ook al per post en mail hadden gestuurd. Verder heeft het Platform aangegeven dat Mehdi naar Den Haag was gekomen om te protesteren tegen de onrechtvaardige behandeling van zijn dossier.
Klik op meer !!

=AR= op: 09/01/2006 om: 22:17u [link]

Geen bomen maar bommen

De volgende keer als u het Nederlandse regime hoort meieren over humanitaire interventie (is er niet zoiets gaande over Aghanistan dezer dagen nog?) dan weten we wat hoe humanitair dit bewind zijn interventies voorbereidt. Het kappen van zes hectare bos met hoge natuurwaarde - om oefenvluchten van bombardementsvliegtuigen te vergemakkelijken.
De kap is in volle gang. Er zijn op dit ogenblik 23 actievoerenden gearresteerd in het Schinveldse Bos.

kapschin (6k image)

=Cornelis Prul= op: 09/01/2006 om: 12:17u [link]

Zwitserse geheime dienst en Britse generaal aan het woord

De geheime dienst van neutraal Zwitserland heeft diplomatieke "correspondentie" van Egypte afgeluisterd. Hieruit blijkt dat er zeker twintig mensen uit Irak en Afghanistan ter marteling zijn getransporteerd naar een VS-basis in Roemenië.

zwitserseafluister (38k image)
Afluisterapparatuur in Wallis
Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 09/01/2006 om: 11:04u [link]

Ontruiming Schinveldse Bos aan de gang

Terwijl wij dit schijven worden de activisten in het Schinveldse Bos langzamerhand allen opgepakt. De ME is inderdaad in het holst van de nacht begonnen met toeslaan. De komende PvdA-CDA-democratie in actie. We moeten er nog maar even op wijzen dat het individu dat burgemeester is aldaar (PvdA) het gemeenteraadsbesluit tegen de boskap door de CDA-gouverneur heeft laten nietigverklaren.
schinveld-swampy-in-tunnel (64k image)

=Cornelis Prul= op: 09/01/2006 om: 09:31u [link]

Carnaval en demonstratie in Schinveldse Bos

Duizend mensen uit Schinveld en omgeving hebben vanavond demonstratief adhesie betuigd aan de boombezetters. De demonstratie liep vooruit op de komende carnavalsviering.

boomred (48k image)
Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 08/01/2006 om: 23:53u [link]

Stadsbestuur New Orleans start sloop van Lower Ninth Ward

Afgelopen donderdag is het stadsbestuur van New Orleans begonnen met het platgooien van delen van de Lower Ninth Ward, een buurt die zwaar getroffen is door de orkaan Katrina.
cg9th (56k image)
Common Ground aan de slag in de Ninth Ward
Snel ingrijpen van bewoners, het People's Hurricane Fund en vrijwilligers van Common Ground leidde er toe dat het slopen die dag werd gestaakt.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 08/01/2006 om: 11:18u [link]

Media-aandacht voor Bil’in in Israël

De media in Israël hebben afgelopen week veel aandacht besteed aan het illegaal confisceren van landerijen van het Palestijnse dorp Bil’in op de Westbank ten behoeve van de nederzetting Modi'in Illit.
closedmilitaryzone (17k image)
Bil'in zoals te zien in de film 'Closed Military Zone'
De bouwwerkzaamheden in de nederzetting werden er zelfs een dag voor stopgezet. Ook het NOS-journaal wijdde een item aan het dorp en de dubbele moraal wat betreft de vredespolitiek in Israël. De Gaza-strook werd ontruimd, maar op de Westbank worden de nederzettingen gewoon verder uitgebreid.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 08/01/2006 om: 10:38u [link]

Familie en vrienden Louis Sévèke treden naar buiten

Vandaag zijn de familie en vrienden van de op 15 november vermoorde activist en onderzoeker Louis Sévèke voor het eerst na diens begrafenis naar buiten getreden.
louis5.preview (12k image)
Louis Sévèke
Ze publiceerden een verklaring, zijn een website over Louis gestart en werkten mee aan een achtergrondartikel dat vandaag in de Volkskrant verscheen.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 07/01/2006 om: 21:54u [link]

Knallende kurken bij vreemdelingenbajes Amsterdam Zuidoost met Oud & Nieuw

De Anarchistische Groep Amsterdam/De Vrije Bond organiseerde op oudejaarsavond een lawaai-actie bij de vreemdelingenbajes in Amsterdam uit solidariteit met de daar vastzittende mensen.
NieuweLloydlf (23k image)
Luchtfoto van het gevangeniscomplex
Zo'n 50 mensen deden aan de actie mee. Klik op meer voor het verslag van de actie.

=J.B. Arend= op: 07/01/2006 om: 16:52u [link]

Circusleed zoekt video/audio!

Beste Activisten,

Actiegroep CircusLeed zoekt naar materiaal van dierencircussen. Heb jij afgelopen jaar foto's gemaakt bij het circus van de dieren of gefilmd? Stuur het naar ons op: info@circusleed.nl

Ook zijn er momenteel heel wat circussen nog die er komende dagen nog staan. Op www.circusweb.nl vind je een agenda van waar circussen staan. We hopen dat jullie net als ons in de buurt even wilt fotograferen of filmen.

Voor de dieren!

Groet,

Actiegroep CircusLeed

=AR= op: 06/01/2006 om: 18:21u [link]

Hongerstaking politieke gevangenen in Hong Kong

Van de actievoerenden in Hong Kong rond de conferentie van de WTO begin december zitten nog veertien mensen vast. Twaalf van hen zijn inmiddels in hongerstaking gegaan.

koreaboeren-1 (21k image)
Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 06/01/2006 om: 12:53u [link]

Oezbekistan - bondgenoot in de oorlog tegen de terreur

Een prominent lid van de oppositionele Oezbeekse Zonneschijn Coalitie, Nadira Khidoyatova, is bij terugkomst uit Rusland afgelopen maand in Tasjkent gearresteerd op grond van "economische delicten". Zij is al eens eerder op deze gronden opgesloten en gemarteld met een miskraam tot gevolg. Eerder in december werd haar zwager Arif Aydin doodgeschoten.
nodiraKP (39k image)
Nadira Khidoyatova in persconferentie voor de Komsomoskaja Prawda
Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 06/01/2006 om: 10:50u [link]

Vier miljoen doden in Kongo

De ergste slachting sinds de Tweede Wereldoorlog. Zo kwalificeren onderzoekers van het medische tijdschrift The Lancet wat er aan de gang is in Kongo Kinsjasa (waarschijnlijk vindt u het niet erg als we de officiële naam niet gebruiken).

goudroof (16k image)
Er is goud te halen in Kongo
Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 06/01/2006 om: 09:58u [link]

Kinderpsycholoog in hongerstaking tot zorgverzekeraar CZ behandeling betaalt

Kinderpsycholoog Dirk-Jan van der Meer bevindt zich al bijna drie weken in hongerstaking omdat zorgverzekeraar CZ weigert de behandeling van één van zijn patiënten te vergoeden.
olive_tree_2 (179k image)
Het logo van de praktijk van Van der Meer
De in Duitsland gevestigde Nederlandse kinderpsycholoog behandelt samen met een Duitse kinderpsychiater de negenjarige Nederlandse jongen Nighael uit Vlissingen.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 05/01/2006 om: 23:50u [link]

Ontruiming Schinveldse bos vindt niet voor maandag plaats

Het door Groenfront! bezette bos in Schinveld dat moet wijken voor de AWACS-vliegtuigen van de NAVO wordt niet voor maandag ontruimd. Dat maakte Groenfront! vandaag op uit een gesprek met twee onderhandelaars van de politie.
schinveldg (23k image)
Beeld uit het bezette bos
De Limburgse gouverneur L. Frissen (commissaris van de koningin) heeft vandaag de unaniem door de gemeenteraad van Onderbanken (waar Schinveld onder valt) verworpen noodverordening over het bos bekrachtigd. Een deel van Schinveld is door de noodverordening sinds donderdagochtend weliswaar verboden terrein, maar daar trekt de bevolking zich tot dusver niets van aan. GroenFront! kan onverminderd op de steun van de bevolking rekenen.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 05/01/2006 om: 22:34u [link]

Deportatie Mehdi = doodstraf!

Tussen Kerst en Oud en Nieuw heb ik vernomen dat een Iraanse politieke asielzoeker in Vlissingen, Medhi Hooshyar, een hongerstaking is begonnen. Inmiddels gaat de hongerstaking de tweede maand in.
mehdi (37k image)
Foto: Ruben Oreel
Het is vandaag precies 39 dagen geleden dat Mehdi Hooshyar stopte met eten. Na veertig dagen gaat een hongerstaker de terminale fase in. Vrienden zetten alles op alles om de Iraanse asielzoeker te redden.
Klik op meer !!

=AR= op: 04/01/2006 om: 11:26u [link]

Benefiet @ Huize Spoorloos

Zaterdag 7 januari benefiet voor Huize Spoorloos in Emmen, met: Alien Nation, Mr. Jones, Endemic, Seven Inch, huisband Vanish into space project, en een rapper: D-DawG. Aanvang 19:30, 3 euro toegang.
benefietspoorloos (256k image)
Klik op meer !!!

=AR= op: 04/01/2006 om: 11:22u [link]

Mensenrechtenorganisatie VS eist gerechtelijk onderzoek naar spionagepraktijken Bush

Gisteren verscheen in de New York Times een paginagrote advertentie van de mensenrechtenorganisatie American Civil Liberties Union (ACLU).
Acluad (14k image)
Een deel van de bewuste advertentie
Daarin wordt gepleit voor de instelling van een speciale commissie die moet onderzoeken of president Bush federale wetgeving heeft overtreden met het toestemmen in illegale spionagepraktijken onder de eigen bevolking.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 04/01/2006 om: 10:06u [link]

Biografie over Clara Wichmann verschenen

Onder de titel ‘Passie voor vrijheid’ verscheen reeds in november een biografie over de Nederlandse anarchiste Clara Wichmann (1885-1922).
passie_voor_vrijheid (12k image)
Omslag van het boek
Het te korte leven van deze juriste en filosofe was zo vol drama dat biografe Ellie Smolenaars besloot in geheel eigen stijl een boek aan haar te wijden dat leest als een docu-drama met dialogen en zeer dicht op de huid van de hoofdpersoon zit.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 03/01/2006 om: 13:51u [link]

Verander de politieke taal en laat alles verder zoals het is

Een typisch liberaal idee: politiek is debatteren. Iemand van het Amsterdams - eh - discussiecentrum De Balie stelt voor allerlei woorden af te schaffen en andere weer in te voeren, dan komt het vanzelf wel goed - met zijn carriëre onder andere. O heilige onnozelheid, om het maar niet in het Latijn te schrijven.
runroom (3k image)
Klik op meer.

=Cornelis Prul= op: 03/01/2006 om: 10:12u [link]

Tweemaal energie: goede Irakezen en slechte Russen

Kort voor het einde van het jaar heeft het Iraakse marionettenbewind op last van het IMF de benzineprijs vertwintigvoudigd.

kirkuk (29k image)
Kirkoek, nieuwjaarsdag
Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 02/01/2006 om: 10:21u [link]

Huisbezettingen in New Orleans als antwoord op sloopplannen

Het Common Ground Collectief heeft aangekondigd een pand in de wijk Ninth Ward in New Orleans te bezetten.
CMCIMG_6418 (17k image)
Het gemeentebestuur van de stad heeft namelijk aangekondigd om dit gebied te gaan platgooiden als antwoord op de schade die de orkaan Katrina er heeft veroorzaakt.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 02/01/2006 om: 09:18u [link]

Universiteit van Michigan (VS) weert Coca Cola

De universiteit van Michigan staakt de verkoop van Coca Cola op haar drie campussen vanwege beschuldigingen dat het bedrijf toestaat dat elders mensenrechten en het milieu worden geschonden.
CocaCola (30k image)
Boycot-affiche uit Colombia
Het weren van Coca Cola is op 1 januari ingegaan en betreft frisdrankautomaten, cafetaria’s en restaurants op het universiteitsterrein.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 02/01/2006 om: 08:12u [link]

EZLN-delegatie begint rondreis door Mexico

Vandaag op 1 januari, twaalf jaar na het begin van de opstand, begint de met hoge verwachtigingen omgeven rondreis van een delegatie van het Zapatistisch Leger voor nationale bevrijding (EZLN) door Mexico.
EZLN31_diciembre (44k image)
Bijeenkomst EZLN in La Garrucha op oudejaarsdag
Tot eind juni willen de thans onbewapende Zapatistas, waaronder hun subcommandant Marco, met honderden oppositionele organisaties komen tot de opbouw van een linkse buitenparlementaire alliantie in Mexico.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 01/01/2006 om: 21:47u [link]

Amsterdamse anarchisten dwingen Thais restaurant achterstallig loon te betalen

Een Thais restaurant in de omgeving van het Rembrandtplein heeft onlangs 1.200 euro achterstallig loon betaald aan een voormalig werknemer.
AGAheader (12k image)
Activisten van de Anarchistische Groep Amsterdam (AGA) hadden de eigenaar onder druk gezet om over de brug te komen. Jan Müter van Searchweb legt uit hoe dit in zijn werk is gegaan.
Klik op meer voor het verhaal van Dirk Kloosterboer.

=J.B. Arend= op: 01/01/2006 om: 20:06u [link]

Dit noemen ze een rustige nacht

In Franse (voor-)steden zijn in de nieuwjaarsnacht 425 auto's in de fik gestoken. Vergeleken met de 333 van vorig jaar valt dit reuze mee. Er waren 20.000 extra smerissen op de been in Frankrijk.
In Nederland zou de nacht "rustig" zijn verlopen. Dat er in Den Haag en Rotterdam elk meer dan honderd mensen zijn gearresteerd wijst er blijkbaar op dat het rustig was. Weten we weer waar de heersenden de meetlat voor rust leggen.

straatsburg31dec (12k image)
Straatsburg, een "risicostad", gisteravond

=Cornelis Prul= op: 01/01/2006 om: 16:27u [link]


Powered by Greymatter