Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

07/07/2017: "DE AS 198 IS VERSCHENEN"

Voorkant.AS198 (78k image)
De Franse schrijver Octave Mirbeau (1854-1917) overleed honderd jaar geleden. In Frankrijk worden gebruikelijk rond zo’n moment de schijnwerpers op een culturele figuur gezet. Nu niet. Mirbeau vertolkt namelijk in zijn werk – verhalen, toneelstukken – anarchistische denkbeelden.

Klik op meer.

Het werk van Mirbeau is in vele talen vertaald, ook in het Nederlands. Redenen genoeg om een nummer van ‘de AS’ aan leven en werk van Mirbeau te besteden; met bijdragen van Martin Smit (‘Octave Mirbeau, literair anarchist’), Dick Gevers (‘Anarchistisch theater’) en een vertaling van het verhaal ‘De bonte koe’ van Mirbeau.

Tevens treft u de gebruikelijke rubrieken en boekbesprekingen aan, naast gedichten. De onderwerpen van de rubrieken zijn: ‘Links terug naar jaar nul’ (Thom Holterman); ‘Dirk Jan Struik, wiskundige en marxist’ (Igor Cornelissen); De autobandieten: filmfragmenten (Martin Smit).

DE AS 198, zomer 2017, thema ‘Octave Mirbeau, Literair Anarchist’, 44 blz., prijs 5 euro; het nummer bestellen? Zie: http://www.tijdschrift-de-as.nl


Powered by Greymatter