Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

04/04/2017: "DE AS 197 IS VERSCHENEN"

DeAS.197 (61k image)

De persen draaien; het woord wordt verspreid. Drukwerk!

Klik op meer.


De geschiedenis van het anarchisme is onlosmakelijk verbonden met die van het gedrukte anarchistische woord. Anarchisten hebben altijd kranten, tijdschriften, brochures, pamfletten en affiches gebruikt om hun ideeën te verspreiden, commentaar te leveren, het kapitalisme aan te vallen, enz. Maar hoeveel nut hebben gedrukte anarchistische media nog in dit digitale tijdperk? Wel, meer dan menigeen denkt. En het is dat wat in het nieuwe nummer van de AS uit de doeken wordt gedaan aan de hand van enkele historische en hedendaagse voorbeelden. Daarnaast treft men in dit nummer een aantal boekbesprekingen aan die tot artikel zijn uitgegroeid, zoals een over de Franse striptekenaar Tardi en een over archiefstukken uit de nalatenschap van de Franse situationist Guy Debord. Een en ander wordt aangevuld met de gebruikelijke rubrieken.

DE AS 197, voorjaar 2017, thema ‘De drukpers blijft!’, 60 blz., prijs 6,50 euro. Bestellen? Zie: http://www.tijdschrift-de-as.nl

5 Reacties


Hopelijk gaat de redactie wel door met de publikatie van de oude nummers als pdf? Drukpersen zijn best leuk maar zoeken in stapels oude teksten gaat heus makkelijker op de computer. Meenemen van een pak anarcho teksten gaat ook makkelijker in je rugzak als je ze verpakt in een ereader.

zei: Anarkus op 09/04/2017 om: 09:37u

Anarkus, ik heb uw reactie doorgegeven aan de redactie van de AS. Salut, Thom

zei: Thom op 11/04/2017 om: 21:33u

De AS 197, en met name het inleidende artikel, is een pleidooi voor het behoud van anarchistisch drukwerk en dus ook van De AS. Nergens in dit nummer wordt voorgesteld dat mogelijk gestopt zou worden met het gratis digitaal ter beschikking stellen van oude nummers van De AS, zoals Anarkos in de eerste zin van zijn reactie lijkt te menen. Sinds enkele jaren staan alle voorgaande nummers integraal op onze website. Er is geen reden om daarmee te stoppen. Er is ook niets op tegen om teksten op je ereader mee te nemen in je rugzak. Een papieren versie van een tijdschrift staat dat niet in de weg en andersom ook niet.

zei: Martin Smit, redactielid De AS op 11/04/2017 om: 21:54u

De AS 195 en 196 zijn nochtans niet beschikbaar (op papier uitverkocht en als pdf niet te downloaden)

zei: Anarkos op 02/05/2017 om: 08:17u

Pomtidom

zei: Arnold J. van der Kluft op 03/05/2017 om: 19:11u


Powered by Greymatter