Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

03/07/2017: "Dieren als propagandamiddel: “Geen nieuw poesje voor Wilders”"

Als het geen kinderen zijn die door de dictator op de arm worden genomen om zich het imago van knuffeltiran aan te meten, dan zijn het wel dieren. En zo kwam het dat antifascisten een bezoek van Wilders aan een dierenasiel in Zaandam moesten zien te verhinderen. En dat lukte.

hondenkattendictators3 (175k image)

Ik was al van plan om een protestbord te maken voor de demonstratie met de tekst: “Hitler hield ook van dieren” of “Hitler had ook een hond”. Het mooie van dieren is dat ze niet oordelen. Een dier weet niet wat voor een racistische fascistische tiran en moordenaar je bent. En dus zijn dieren goed te gebruiken om je van je meest lieve kant te laten zien.

klik op 'meer'


Volgens het asiel zou er sprake zijn van een werkbezoek. Dat kan zijn. Propaganda maken is namelijk het werk van Wilders. In dit geval om zijn imago van dierenvriend te cultiveren. Dat Wilders helemaal niet zo'n dierenvriend is, zocht Dhjana uit. De lijst met dieronvriendelijke stemrondes in de Tweede Kamer is behoorlijk lang, ziehier.

Van Wilders kun je verwachten dat hij zulke verkiezingsstunts uithaalt maar dat Dierenzorg zich hiervoor liet lenen is dieptriest. Medewerkers van Dierenzorg mochten niet eens over politiek praten tijdens het bezoek. Een regelrechte gag order. Kop dicht houden. En: “Dierenzorg wil zich niet vereenzelvigen in de Social Media met de PVV of met welk andere politieke partij of politiek standpunt dan ook.” Hoe zit dat? Je laat die man komen, openlijk en wel, maar je wilt je niet vereenzelvigen? Ofwel, je steunt hem in zijn campagne, maar...
Dat valt niet uit te leggen. En natuurlijk komt er juist wel protest! Natuurlijk roepen we op de campagne van haatzaaier Wilders niet te steunen. Of nee! Hij kwam misschien wel een poesje uitzoeken! Aaaah... Tuurlijk, meneer zoekt uitgerekend in Zaandam een poesje uit. Nee dus. Kletspraat voor de bühne. Lekker zielig want poes Lola is dood. Heel verdrietig ja. Sentimentenpolitiek.

De liefde voor een enkele kat of hond zegt niets over de mens die het beestje aait als die mens intussen massa's mensen de dood in jaagt, of dood in wil jagen. Het zegt niets over de mens die vluchtelingen vooral geen asiel wil geven maar wel een poesje uit het asiel wil halen. Tja, poesjes spreken je niet tegen, he? Poesjes hebben niet een geloofsovertuiging die de jouwe niet is. Poesjes spinnen op je schoot want die weten niet wat voor een criminele rechts-extremist je bent.
Voor de poesjes en honden in het asiel had het inderdaad niet uitgemaakt. Maar voor al die vluchtelingen, voor al die migranten, voor al die mensen die vanwege hun migratie-achtergrond voortdurend worden beschimpt en belasterd, bedreigd en door de smeris achtervolgd, opgepakt en vermoord, voor hen maakt het wel uit of mensen op een racist stemmen omdat ie zo goed voor de camera een kat kan aaien. Je zal er maar werken als moslima met een hoofddoek. Komt ineens de man van de 'kopvoddentax' binnen.

Nu er een hoop verontwaardiging tentoon wordt gespreid over het gecancelde bezoek van Wilders en Wilders met de bekende omkering komt dat “de antifascisten de fascisten zijn” - eentje die we wel kennen van de NVU en meer van dat soort neo-nazi fanclubs - haast de media zich om dat te citeren. Is dat erg? Ja en nee. Het is erg omdat het een leugen is. Maar we weten wie het zegt. Het is niet erg omdat het onverbloemd duidelijk mag zijn dat we de fascisten graag de holen weer inschoppen vanwaaruit ze gekropen zijn. Laat iedereen maar weten dat we niet akkoord gaan met propaganda van fascisten. Dat je boze e-mails krijgt en slechte recensies als je daaraan meewerkt. Dat er herrie op je stoep komt van een demonstratie.

De voorzitter van Dierenzorg zegt nu bang te zijn geweest voor de veiligheid van dieren en mensen. Natuurlijk, als je daar bang voor bent nodig je bij uitstek een man uit die geen moer gedaan heeft voor dieren en die haatzaait tegen hele bevolkingsgroepen. Duidelijk. Heel begrijpelijk ook. Not. Als je als witte voorzitster van een dierenasiel in een land waar institutioneel racisme de standaard is banger bent voor wat stickers en wat boze e-mails dan voor fascistische terreur, dan wordt het tijd om de oogkleppen af te doen. Misschien zie je dan met wie je nu eigenlijk de handen staat te schudden en dat je handen nog schoner zijn na het schoonmaken van het hondenhok van een zieke misselijke hond met diarree dan na het handen schudden met een fascist.

Joke Kaviaar, 7 maart 2017

4 Reacties


alarm.ik ben de anarchistische regeering van deze wereld de spearpint regeering. ik heb de bijna volledige macht in haden om de aarde te redden en de STAAT af te schaffen.ik heb trump geplaatst als president hij is in hety geheim met mij. het redden van de wereldligt politiek erg gevoelig en ik wordt heel veel tegengewerkt.daarom ben ik opgeloten met een rookgordijn van psychiatrie terweijldit niet met mij aan de hand is. ik heb de militaire macht in deze wereld help mij en regeer met mij anarchisten voooruit met die zwarte vlag die al boven het wittehuis wash. dc wapperde vanwege mij!ik heb in pricipe onbeperkt geld in deze wereld voor mijn anarchistisch wereld redding doel. de anarchie werkelijk vestigen is en was een kastbaar doel anrchisten kom bij mij willie brand laan 20 ede ik kam uit wageningen informeer daar bij lazuur naar mij geloof allen mij en en die voor mij zijn laat u niet bedonderen over mij! post altijd via cycloon nymegen et me free to te anarchist rule of the world.free the word international alarm set me free. pete r jan koning wi anarchisten aan de macht!!!.!

zei: peter jan koning op 23/03/2017 om: 15:10u

spearpoint regeering Peter Jan Koning BRUNA in General Delevery WAGENINGEN THE NETHERLANDS

zei: PETER JAN KONING op 23/03/2017 om: 15:14u

GEACHTE VRIJE GRAAG SCHRIJF IK EEN COLUM OVER MIJN/ONZE ANARCHSITISCHE WERELD REGEERING DE SPEARPOINT GOVERNEMTN TE WAGENINGEN +VOCO VIND U DAT GOED? VIA DE POAST EN E-AMIL IS AL JAREN GEHACKED. KOM NAAR MIJ TOE OM DE COLUM TEKST OP TE NEMEN EN TE PUBLICEREN. IK HEB DE WERED MACHT IN HET GEHEIM! ANARCHISTEN AAN DE MACHT! IK HEB NOG ANARCHISTEN NODIG HET BETAALD MINIMUM 240.000 GOOGOL PER MINUUT. ER IS DOOR MIJ ONBEPERKT GELD SET ME FREE.

zei: PETER JAN KONING op 23/03/2017 om: 15:20u

HELPME ANTIE HACK AND INANY WAY TO HAVE THE ANARCHISTS RULE THE WORLD WITH ME TO ABOLISH THE STATE AHD TO RESQUE THE WORLD. WORK FOR ME AS A POLITICAL UNDERGROUND GOVERNMENT. ALLWANTED WARN THE ANARCHIST BLACK CROSS WITH THESE TEKST ALARM WE ARE WINNING IT ALL!!

zei: PETER JAN KONING op 23/03/2017 om: 15:24u


Powered by Greymatter