Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

09/22/2016: "Politie infiltreert en provoceert in Britse vakbonden en actiegroepen"

Een uitgezonden smeris die vakbondsleden moest bespioneren heeft activisten de tip gegeven dat zij een brandbom moesten gooien naar een kringloopwinkel-voor-liefdadigheid (charity shop, een Brits fenomeen dat in Nederland onbekend is).

Spoorwegwerkersbond de RMT en linkse politieke groepen zijn ge´nfiltreerd door een man die de naam Carlo Neri gebruikte, tussen 2001 en 2006. Waarschijnlijk is hij nog steeds dienstdoend politieman.


carloneri (32k image)

Klik op meer

Ook deze mijnheer heeft seksuele betrekkingen aangeknoopt met vrouwelijke actievoerders (zie ook hier en hier). Hij maande anti-nazi-activisten een bom te gooien naar een charity shop waarvan hij beweerde dat die beheerd werd door een Italiaanse fascist.

Caroline Lucas, het Lagerhuislid voor de Groenen: ôHet is uiterst verontrustend te vernemen dat meer dan een ge´nfiltreerde politieman nu beschuldigd wordt van het oproepen tot gebruik van explosieven, vooral omdat we moeten aannemen dat niet een ter verantwoording is geroepen voor zijn handelingen en dat de handelingen die zij ondernamen werden goedgekeurd door hun superieuren."

In het geval van Bob Lambert, die brand gesticht heeft bij warenhuis Debenham, is een onderzoek ingesteld eerder dit jaar (politie onderzoekt politie...), waarvan niets meer vernomen is sindsdien.

Wij mogen veilig aannemen dat de linkse actiebeweging binnen Labour, Momentum, ook weer volop ge´nfiltreerd is. En ons afvragen of deze praktijk ook in Nederland aan de gang is (een FBI-woordvoerder zei desgevraagd dat dit in de VS "natuurlijk" niet gedaan wordt - ach ja, de zaak-Anna...)

Meer hierover bij de Morning Star.


Powered by Greymatter