Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

06/05/2015: "Anarchistische Groep Amsterdam presenteert Collectieve Dromen"

suenosuitsnee-klein-web (32k image)

De Anarchistische Groep Amsterdam presenteert zaterdag 13 juni de lancering van de benefietdvd van de documentaire 'Sueños collectivos' [Collectieve Dromen] over de collectivisaties in de Spaanse Burgeroorlog
van Manuel Gomez en Marco Potyomkin. Alle inkomsten van de verkoop van deze dvd komen ten goede van de Anarchistische Bibliotheek te Amsterdam . Op zaterdag 13 juni zal de film voor het eerst in Amsterdam vertoont worden, tevens bestaat er de mogelijkheid de dvd aan te schaffen voor de sympathieke prijs van € 5.00. De film is Spaans gesproken en Nederlands ondertiteld.


Gedurende de burgeroorlog in Spanje (1936-1939) vond er in veel dorpen in republikeins Spanje en in de meerderheid van de dorpen in het noordelijk deel van de provincie Aragón een collectivistische beweging plaats die gebaseerd was op solidariteit en wederzijdse hulp. Men collectiviseerde de grond en maakte een eind aan de uitbuiting van de mens door de mens. Men schafte het geld af door het onderling ruilen van producten. Men gaf vorm aan een gelijke verdeling conform de behoeftes van een ieder. Bevlogen, vastberaden, veelal ongeschoold, was men in staat om een nieuwe samenleving vorm te geven. De documentaire is opgebouwd uit archief-filmmateriaal en interviews met ooggetuigen/deelnemers uit die tijd en hedendaagse historici.

Benefiet-dvd voor de Anarchistische Bibliotheek van de AGA
Zaterdag 13 juni, 19.00 uur
(met soep & brood)
Entree: gratis
Theater Munganga, Schinkelhavenstraat 27-HS, Amsterdam-Zuid (vlak achter Vondelpark)
Te koop voor € 5,00 bij de AGA, de Vrije Bond &
boekhandel het Fort van Sjakoo (Jodenbreestraat 24, te Amsterdam)http://www.agamsterdam.org


Powered by Greymatter