Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

04/05/2015: "Help AK Press uit de brand!"

fire-oakland (190k image)
Amerikaanse uitgever en distributeur AK Press en drukkerij 1984 Printing getroffen door ernstige brand- en waterschade

In de vroege nacht van 21 maart brak er in een wooncomplex in Oakland (USA) een brand uit, die oversloeg naar een vlakbij staand bedrijfs-verzamelgebouw. Bij de brand vielen twee doden in een woning. In het bedrijfs-verzamelgebouw zijn o.a. de anarchistische uitgever en distributeur AK Press en de daaraan gelieerde drukkerij 1984 Printing gevestigd.
AK Press is opgericht als Amerikaanse aftakking van AK Press in Edinburgh en legt zich al ruim twintig jaar toe op het uitgeven van eigen boeken en het distribueren van materiaal van andere – met name anarchistische – uitgevers en groepen. Zij zijn zwaar getroffen door de brand. Er is veel rook- en waterschade, waardoor een deel van de voorraden niet meer verkoopbaar is en apparatuur beschadigd of onbruikbaar is geraakt. En tot overmaat van ramp heeft de gemeente Oakland het pand ook deels onbetreedbaar verklaard, totdat er bepaalde schade aan met name elektra is gerepareerd en de bouwstaat en brandveiligheid is goedgekeurd. Er is veel schade: minstens 150.000 dollar. Het Fort van Sjakoo zamelt geld in voor de getroffen uitgever/distributeur en de drukkerij. Het Fort heeft uit eigen middelen 1000 dollar beschikbaar gesteld.

We roepen iedereen op om gul te storten op de bankrekening van het Fort onder vermelding van “steun AK Press brandfonds”.
Bankrekening Stichting Het Fort van Sjakoo, te Amsterdam:
IBAN NL85INGB0003932616

Voor wie paypal heeft en rechtstreeks wil steunen, dat kan via:

https://www.gofundme.com/AKPressFire/donate

Voor meer informatie en updates zie:

http://www.akpress.org/

https://www.facebook.com/AKPress


Powered by Greymatter