Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

01/14/2015: "Bericht uit de VS-goelag: Eric McDavid vrijgelaten"

De voor zogenaamde plannen gearresteerde en veroordeelde anarchistische milieuactivist Eric McDavid is donderdag vrijgelaten waarbij de tijd die hij heeft gezeten (bijna negen jaar) wordt geacht de gepaste strafmaat te zijn.

eric_blue_flannel_2 (2202k image)
Klik op meer

Donderdag 8 januari heeft rechter Morrison C. England een gecombineerd verzoek van advocaten en het departement van justitie toegewezen en de vrijlating van Eric McDavid gelast. Hij was oorspronkelijk tot twintig jaar veroordeeld, dit is nu ingekort tot de periode waarin hij opgesloten heeft gezeten - vanaf 13 januari 2006. De reden voor de toewijzing is dat de regering bij het proces documenten heeft achtergehouden voor de verdediging. McDavid was veroordeeld voor het maken van plannen voor "de vernietiging van eigendommen", dit is nu omgezet in "samenzwering". De regering heeft geëist dat McDavid afziet van aanspraken op schadevergoeding.

Bij het proces heeft McDavid gezegd dat hij en zijn twee medeverdachten verlinkt waren door een overijverige FBI-agente, "Anna" genaamd. De verdediging hield vol dat plannen voor tegen goederen gericht "geweld" van haar afkomstig waren en dat zij razend en tierend er op aandrong dit door te zetten. Bij het proces heeft "Anna" toegegeven dat de FBI haar had geïnstrureerd Erics verliefdheid op haar te gebruiken om aan te sporen tot actie. Bij het proces hield zij vol dat er van zijn kant "slechts interesse" was geweest, geen openlijke verliefdheid.
In november 2014 doken zowaar liefdesbrieven en emails op die de FBI wilde gebruiken voor "onderzoek naar McDavid's psychische gesteldheid". Deze waren bij het proces achtergehouden.
Dat "Anna" dus heeft gelogen blijft verder buiten beschouwing.

Sinds 11 september 2001 is het vrijwel standaardprocedure om in linkse of islamitische organisaties te infiltreren en te provoceren.
(De vraag is of deze praktijk toen pas echt is ingezet).


Powered by Greymatter