Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

10/04/2014: "Dansend door de stad 18 oktober 2014"

De Nederlandse dance scene is geboren in de underground. Op plekken die vrij waren van commercie en regelzucht. Die ruimte boden aan experiment zonder dat het winstgevend hoefde te zijn. Waar een nieuwe scene kon beginnen en door vrijwillige liefhebbers kon opbloeien.


[Leuk om San Proper met wie ik ooit in een zekere tent gedraaid heb hier te zien...]
Klik op meer

Deze vruchtbare underground is in Amsterdam aan de afgrond beland. Oude vrijplaatsen schuiven op naar de mainstream en krijgen te maken met verstikkende regeltjes.

Ondertussen is er met de ontruiming van De Valreep weer een vrijplaats om zeep geholpen om plaats te maken voor een aangeharkt stuk Amsterdam. Dit terwijl er nog steeds veel vastgoed leegstaat en vastgoedeigenaren er rustig op los kunnen speculeren.

Het is hoog tijd dat de underground haar vruchtbare grond terugclaimt. Dat er weer ruimte komt voor een wildgroei aan nieuwe subculturen. Dat er een alternatief komt voor de monocultuur van gereguleerde broedplaatsen en commerciŽle clubs.

Daarom dansen wij juist tijdens ADE met ADEV dwars door de stad. Om de underground te vieren en te verbinden. Om mensen te inspireren tot zelforganisatie. Om te creŽren in plaats van te consumeren.

Wil jij ook dat de vruchtbare underground weer opbloeit? Kom dan op zaterdag 18 oktober meedansen, meehelpen en meefantaseren over hoe wij onze underground weer wild kunnen laten groeien.
Stationsplein, 13 uur

Facebook
Site


Powered by Greymatter