Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

08/08/2014: "ROMAN RYMKE"

RymkeBlauw (71k image)
Rymke Wiersma werkte vier jaar aan een roman. Binnenkort verschijnt deze bij Atalanta. Het verhaal speelt zich af rond twee generaties, in een gebroken gezin, in communes en kraakpanden, in kringen van feministen, anarchisten en veganisten.

Klik op meer.


Jim groeit op in het gezin van haar tante. Elke naam heeft voor haar een kleur, vioolspelen is haar passie. Wie haar vader is, is niet bekend en op vragen over het leven en de dood van haar vrijgevochten moeder krijgt ze geen antwoord. Na de zoveelste ruzie besluit ze van huis weg te lopen. Zo belandt ze als veertienjarige in een kraakpand, tussen activisten en wereldverbeteraars, in de stad waar ooit haar moeder woonde. Ze maakt er vriendinnen en vrienden, en gaandeweg ontdekt ze steeds meer sporen van het verleden van haar moeder. Een naam die daarbij telkens opduikt is Welmoed.

In deze roman worden verschillende verhaallijnen door elkaar gesponnen, over de eigenzinnige Jim en over haar moeder die actief was in de feministische jaren tachtig.

De winkelprijs wordt 24 euro (inclusief verzendkosten). Stuur ons een mailtje (met je adres) als je het toegestuurd wilt krijgen! Natuurlijk is het ook gewoon in de boekhandel te koop.

Voor meer informatie: http://www.at-A-lanta.nl

1 Reactie


Dan is het direct vermelden van een emailadres van Atalanta wel handig smile
atalanta@at-A-lanta.nl.
Komt uiteraard ook te liggen bij de alternatieve boekwinkels Het Fort van Sjakoo te Amsterdam, De Rooie Rat te Utrecht en Rosa in Groningen.

zei: Sjaak op 09/08/2014 om: 15:34u


Powered by Greymatter