Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

06/02/2014: "Boekpresentatie nieuwe surrealistische gedichten van Jan Bervoets"

9789079395224 (9k image)

Vrijdag 13 juni 2014 wordt in de Amsterdamse libertaire boekwinkel Het Fort van Sjakoo de nieuwe dichtbundel van Jan Bervoets gepresenteerd.

Nog steeds zijn de woorden verliefd, nog steeds willen ze met elkaar naar bed. Het in 1924 door André Breton ontdekte fenomeen zal de openbare orde blijven verstoren en daardoor zal de taal blijven streven naar verbeelding aan de macht en bevrijding van de samenleving uit haar eendimensionaliteit.

Jan Bervoets werd op 18 november 1942 in Amsterdam geboren. Van 1961-1970 studeerde hij Nederlands in Nijmegen, waar hij in aanraking kwam met een surrealistische stroming. Tegelijkertijd werd hij actief in het studentensyndicalisme, dat voor hem de basis werd voor een anarchistische visie op de samenleving. In diverse anarchistische tijdschriften publiceerde hij essays en rapporten.
In de jaren '80 herontdekte hij het surrealisme als mogelijkheid voor een eigen poëzie als reactie op de maatschappijbeamende richtingen van die tijd. Het taalmateriaal dat hij in zijn verbeelding en zijn omgeving tegenkomt is voor hem een instrument dat alle regels ontregelt. De strijd tegen wat als dagelijks bestaan beleden wordt maar het feitelijk niet is, laat in zijn werk sporen na.

Boekpresentatie vrijdag 13 juni 2014,
17.30 uur
Samenzwering van het regenwoud
Surrealistische gedichten
van Jan Bervoets

Surrealistische gedichten van Jan Bervoets met een inleiding door Dick Gevers: ‘De zwarte spiegel van de anarchie’, en prachtige illustraties van Rik Lina. Presentatie door Jos van Hest.
Een jaar geleden werd de vorige bundel van Jan bij het Fort van Sjakoo gepresenteerd. Er blijkt veel belangstelling voor zijn gedichten zodat Kelderuitgeverij nu al deze nieuwe bundel heeft laten drukken.

Het Fort van Sjakoo i.s.m. Kelderuitgeverij
Jodenbreestraat 24
1012 NK Amsterdam
http://www.sjakoo.nl


Powered by Greymatter