Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

05/21/2014: "PROVO EN PROVOCATIES 1965-1967"

Prola (36k image)
Boekpresentatie

Donderdag 22 mei 2014 wordt het eerste exemplaar van de complete reprint van het roemruchte blad Provo ten doop gehouden.
Kelderuitgeverij biedt het eerste exemplaar aan en houdt een vraaggesprek met Roel van Duijn en Jan Donkers

Plaats
Athenaeum Boekhandel
Spui 14-16
Amsterdam

Tijd 16.30 uur

Klik op meer.

Alle nummers van Provo, de nrs 1-12 gebonden in 2 oblong delen, de nrs 13-15 ingevouwen, alle Provocaties (de pamfletten die de provo’s verspreid hebben), een voorwoord van Roel van Duijn over hoe het allemaal begon en een inleiding van Jan Donkers over de invloed die Provo heeft gehad.
Totaal 682 pag. in cassette.
€ 49,50 (tot 3 mdn na verschijnen, daarna 59,50)

De eerste nummers van het blad Provo riepen heftige reacties op in het gezapige Nederland halverwege de jaren zestig. In de beste anarchistische traditie trapte Provo tegen de heilige huisjes van staat, kerk en koningshuis. Provo trof de autoriteit in haar ziel, provo’s werden gearresteerd, hun pamfletten en het blad werden in beslag genomen. … Provo inspireerde jongeren tot in de kleinste uithoeken van Nederland en zelfs buiten de landsgrenzen …
... Provo luidde de doodsklok over het autoritaire regentendom, plaatste rookbommen bij het koningshuis, riep op tot een vrijere en feministische seksuele moraal, klaagde het militarisme aan, verwierp iedere politieke partij inclusief de CPN, signaleerde als eerste de toenemende milieuverontreiniging, pleitte voor witte fietsen en tegen auto’s en wilde de politie hervormen tot maatschappelijk werkers.


Levering via uw boekhandel of via kelderuitgeverij@xs4all.nl (ook voor verdere informatie)

1 Reactie


Aanvulling
Op de site “Libertaire orde” heeft Martin Smit deze prachtige uitgave besproken; zie:
http://libertaireorde.wordpress.com/2014/05/21/provo-protestbeweging-en-katalysator/

zei: Thom op 21/05/2014 om: 10:54u


Powered by Greymatter