Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

04/02/2014: "Brabantse anarchisten organiseren infotour over kapitalisme"

Onder de noemer van 'Kapitalisme, wa’s da?!' organiseert de Brabantse Anarchistische Kring (BAK) organiseert in een viertal Noord-Brabantse steden een reeks informatieavonden.
Priamide_der_Tyrannie (57k image)
Daarin presenteert ze een inleiding “Kapitalisme, wa’s da?!”, in de vorm van een bescheiden praatje toegelicht met videomateriaal.
Klik op meer!


Het kapitalisme is de manier waarop we in onze huidige maatschappij de meeste economische productie realiseren. Het kapitalisme heeft volgens sommigen veel welvaart en rijkdom gegenereerd, maar het kapitalisme maakt ook meer kapot dan ons lief is.

Het BAK wil laten zien wat het kapitalisme in al zijn facetten kan inhouden. De eigen ervaringen staan hierbij centraal en aan de hand van concrete gevolgen die het kapitalisme op ons leven heeft, willen we de onderliggende mechanisme analyseren. In het bijzonder zullen we stilstaan bij de onmogelijkheid van het kapitalisme om grote, maatschappelijke uitdagingen of problemen te overwinnen, bij de repressie die bij een kapitalistische samenleving hoort, bij hoe het kapitalisme steeds meer facetten van ons leven infiltreert en bij de crisis die volgens ons veroorzaakt wordt door juist het kapitalistische systeem.

Het BAK wil met de informatiebijeenkomsten bijdragen aan begrip van het kapitalisme zonder de pretentie te hebben dat we alles aanbod hebben kunnen laten komen. Je bent van harte welkom, en de toegang is vanzelfsprekend gratis.

Tot nu toe staan de volgende bijeenkomsten vast:

4 april 20:30 Knoflook, Havendijk 1-3 Den Bosch

11 april 20:00 Burgers, Hertogstraat 2, Eindhoven

18 april 20:00 Mastbosstraat Breda

Tilburg wordt later bekend gemaakt
Powered by Greymatter