Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

03/16/2014: "Freedom stopt na 128 jaar als blad"

Het sinds 1886 bestaande Engelse anarchistische blad Freedom houdt dit jaar op te verschijnen in papieren vorm.

Freedom-wildcat-characters (65k image)
Wildcat en bijbehorende figuren, vast onderdeel in Freedom de afgelopen jaren

Klik op meer

Hier bij De Vrije kunnen we eigenlijk niet eens precies zeggen wanneer het papieren blad gestopt is, alleen dat sinds eind 2004 deze online editie bestaat. De Vrije (Socialist) heeft met allerlei wederwaardigheden bestaan van 1898 tot - bijna een eeuw later in ieder geval.

Zoiets als aanslagen of brandstichting op het redactielokaal zijn De Vrije wel bespaard gebleven. De papieren Freedom leefde in losse verkoop nog even op na de aanslag van vorig jaar, maar er zijn nog maar weinig verkooppunten over en het schokkendst is wel het aantal abonnees: 225. Voor een gerenommeerd anarchistisch tijdschrift in een groot taalgebied wel zeer bedroevend klein.

De site blijft.
Nee, een online blad is niet het zelfde, er is ook geen zekerheid of het tamelijk blijvend gearchiveerd wordt als site, want dat weet je nooit.
Er komen nog wat overzichten voor de abonnees die niets met het internet hebben en een laatste nummer voor de Anarchistische boekenbeurs in Londen in oktober en daarmee zal het afgelopen zijn.

Wij wensen de kameraden/collega's het beste met de (nieuwe) koers op het net.

1 Reactie


Het is wel even iets om bij stil te staan. Zelfs Freedom, ooit nog mede door Kropotkin opgezet, ontkomt niet aan de moderne tijden waarin het geschreven woord niet meer aan papier hoeft te worden toevertrouwd!

zei: Arend op 17/03/2014 om: 22:09u


Powered by Greymatter