Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

03/15/2014: "Presentatie Krachtbronnen van de anarchie in Tilburg"

De Tilburgse Anarcho SociŽteit nodigt jullie uit voor de presentatie van het boekje 'Krachtbronnen van de anarchie'.
cropped-tanarchos1a (10k image)
Het betreft een korte inleiding in anarchistische ideeŽn, praktijken en hoe die aan een strijd voor een betere wereld kunnen bijdragen. De presentatie vindt plaats op 28 maart in Boekhandel Livius.
Klik op meer.


Het programma voor de avond bestaat uit een lezing van ongeveer 45 minuten door Peter Storm, auteur van de brochure, gevolgd door een korte pauze. Daarna is er ruimschoots gelegenheid voor vragen en discussie. Kunstjournalist Rinus van der Heijden zal het gesprek tussen auteur en zaal leiden en als aftrap zorgen voor prikkelende vragen.

De toegang is gratis, een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

In 'Krachtbronnen van de anarchie', een door de Anarchistische Groep Amsterdam (AGA) uitgegeven brochure, zet auteur Peter Storm zijn visie op het anarchisme als maatschappelijke stroming uiteen. Hij geeft een anarchistische kritiek op de huidige maatschappij en het soort samenleving dat anarchisten ervoor in de plaats zouden willen plaatsen. Tevens belicht hij de typerende werkwijze waarop anarchisten veelal van de huidige autoritaire naar de beoogde maatschappij van vrijheid, solidariteit en gelijkwaardigheid denken te komen.

Ook binnen het anarchisme gehanteerde begrippen als persoonlijke autonomie, vrije associatie, federalisme en directe actie worden behandeld. De schrijver laat toont aan hoe de bestaande orde mechanismes tegen radicale maatschappijverandering heeft ingebouwd, maar ook hoe die doorbroken kunnen worden.

De brochure zal tijdens de presentatie verkrijgbaar zijn voor 1,50 euro.

Datum: vrijdag 28 maart, 2014

Tijd: 20.00 uur, zaal open vanaf 19.45 uur

Plaats: Boekhandel Livius, Nieuwlandstraat 6 , Tilburg, www.boekhandellivius.nl

Organisatie: Tilburgse Anarcho SociŽteit, www.tanarchos.nl


Powered by Greymatter