Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

02/25/2014: "Picketline bij Spaans Consulaat vanwege dode migranten"

De groepen 'We Are Here', Vrije migratie en vestiging voor iedereen en overal! en het No Border Netwerk organiseren donderdag 27 februari 2014 vanaf 16.00 uur een picketline voor het Spaanse Consulaat aan de Frederiksplein 34 in Amsterdam.
Melilla (24k image)
Dit wegens de dood van een tweetal migranten aan de Spaans-Marokkaanse grens
Klik op meer.


De picketline is ter herdenking van de doden van Ceuta en Melilla en voor het stoppen van het moorden en opjagen van migranten aan de grenzen van Fort Europa.

Met de heldere eis 'Opheldering over de doden aan de grenzen van Ceuta en Melilla' wordt de internationale gemeenschap opgeroepen, om in de laatste week van februari protestherdenkingen te organiseren voor Spaanse en Marokkaanse consulaten, ambassades en of andere overheidsinstellingen afkomstig uit die landen.

Op 6 februari probeerden 400 migranten in een collectieve actie de zwaar beveiligde grens van de Spaanse enclave Ceuta in Marokko vanuit zee te overwinnen. Het betreft een van de twee directe buitengrenzen van de EU op Afrikaanse bodem. De Spaanse Guarda Civil beantwoordde deze poging om het grondgebied van de EU te bereiken door op mensen in het water te schieten met rubberen kogels en traangas.

Kaart_Melilla (30k image)

Marokkaanse agenten van de grenspolitie, ondersteund door lokale racisten, namen vanaf de wal deel aan de moorddadige klopjacht. Tenminste negen mensen verloren op die dag het leven, en ten minste 50 worden volgens de groep 'Illegale mensen uit Sub Sahara in Marokko' nog steeds vermist.
Tientallen raakten gewond en werden illegaal gedeporteerd naar Marokko.

De moorddadige klopjacht aan de buitengrenzen van de EU is het directe en door alle EU-lidstaten bewust gekozen gevolg van de uitgebreide militarisering en de externalisering van de buitengrenzen van de EU. Het is onderdeel van de oorlog van de EU-migratieregimes en haar bondgenoten tegen allen die zich het recht nemen op vrij verkeer tussen Afrika en Europa.

De ruim 300 slachtoffers van de ramp bij Lamperdusa zijn nog niet begraven of een volgende ramp heeft alweer plaats gevonden. In dit geval laat de Marokkaanse overheid zich als een betrouwbare poortwachter van de EU inzetten. In de hoop op bevoorrechte economische en politieke betrekkingen met de Europese mogendheden creŽert Marokko een soort voorburcht voor migranten bij de muren van Fort Europa.

De internationale oproep van Interact (transnationaal netwerk) is in Nederland overgenomen door de migrantengroep 'We Are Here' en het No Border Netwerk Nederland. Het moet afgelopen zijn met de militarisering van het grensregime. De grenzen van Fort Europa worden steeds verder naar Afrika opgeschoven (externalisering van de EU grenzen). Dat de Marokkaanse staat moet stoppen taken te vervullen wat betreft EU grenscontroles.

Ofwel: opening van alle Europese grenzen en in het bijzonder bij Ceuta en Melilla. Vrijheid van beweging en vestiging voor iedereen. En opheldering over de slachtpartij van afgelopen 6 februari.

Meer informatie zie www.no-border.nl


Powered by Greymatter