Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

02/14/2014: "Voorbereidingen Pinksterlanddagen 2014 begonnen!!"

Pinksterlanddagen; 81 keer een anarchistisch podium.

De Pinksterlanddagen (PL) biedt van 7 tot en met 9 juni 2014 een podium aan bevlogen mensen met een anarchistisch verhaal. De PL is al 81 jaar een staalkaart van de Nederlandse anarchistische beweging. Daarbij wordt ook over de grenzen gekeken en zijn er elk jaar een paar internationale gasten. Onderwerpen die vaak op het programma staan zijn: vrouwenstrijd, migratie, arbeid en macht, anti-militarisme, milieu- en dierenrechtenstrijd en de historie van de anarchistische beweging. Naast de ongeveer 30 workshops is er een programma voor kinderen, een uitgebreide boekenmarkt en een cultuurprogramma met muziek, theater en film. Het programma is actueel en is daardoor elk jaar anders.


De aanpak van de Pinksterlanddagen past bij haar ideologie; iedereen is mee verantwoordelijk voor het festival. Sommigen regelen de planning, anderen verzorgen een programmaonderdeel of treden op in de avond, weer andere steken de handen uit de mouwen door te koken, op te bouwen, radio te maken of de wc’s schoon te houden. De Pinksterlanddagen is alcohol vrij, zo blijft iedereen aanspreekbaar op zijn of haar gedrag en houden we de sfeer goed.

De voorbereidingsgroep nodigt mensen met een anarchistisch verhaal uit om een workshop te organiseren, een lezing te geven of om op te treden. Alle bijdragen samen zorgen voor een levendig programma dat aanzet tot nadenken en soms tot directe actie. Mensen die een bijdrage willen leveren melden zich op: Pinksterlanddagen of pinksterlanddagen@hotmail.com

Wij bouwen aan een andere politiek, waarin iedereen een eigen stem heeft; aan een samenleving zonder autoriteit. Wij zijn op zoek naar mensen die dit wereldbeeld met ons delen en er aan bij dragen. Ga in gesprek met de ongeveer 400 bezoekers van het festival en stap op het podium van de PL.


Pinksterlanddagen, van 7 tot 9 juni 2014
Kampeerterrein tot Vrijheidsbezinning, Aekingaweg 1, Appelscha


Powered by Greymatter