Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

02/08/2014: "Cercle Noire brengt tekstenbundel Lawine uit"

Onlangs heeft Cercle Noir, een klein en informeel anarchistisch collectief, een publicatie met radicale politieke teksten gepubliceerd onder de titel Lawine.
lawinefrontcover (33k image)
De publicatie is een verzamelbundel die teksten bevat uit allerlei internationale, anarchistische hoeken: over de huidige crisis en de wereldwijd om zich heen grijpende opstanden en grootschalige rellen maar ook een analyse over de wanhopige strijd tegen fabriekssluitingen in Frankrijk en de conflicten rondom Occupy Oakland of de studentenbezettingen in Californie in 2009.
Klik op meer.


Maar ook over het dode gewicht van oude revolutionaire tradities en de noodzaak om een manier van leven te vinden die ons in staat stelt te strijden, en een manier van strijden die ons meer en meer laat leven.

De teksten in deze publicatie zijn onderverdeeld in drie delen. De teksten uit het eerste deel gaan voornamelijk over de aard van de huidige periode en de dynamieken achter recente ontwikkelingen, van de crisis en de ineenstorting van de ivoren torens van de universiteiten tot het fenomeen van de grootschalige rellen zoals die zich van de Parijse, Britse of Zweedse binnensteden uitstrekken tot aan Turkije of BraziliŽ.

De teksten uit het tweede deel blikken terug op een aantal gebeurtenissen en bewegingen die zich in de afgelopen jaren over de hele wereld ontsponnen en wat voor lessen hieruit getrokken kunnen worden. De teksten uit het laatste deel, een samenraapsel van fragmenten en analyses uit diverse publicaties, gaan in op de mogelijke tactische betekenis van dit alles.

Een snelle blik op de teksten leert dat we hier met zware theoretische kost te maken hebben, die aan lang vervlogen tijden doet denken. De vertalingen dragen niet bijster bij aan veel leesplezier. Wie niettemin de tanden er in wil zetten, drukt hier!


Powered by Greymatter