Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

01/22/2014: "OVER DICHTERS EN ANARCHISME"

AS.185 (60k image)
Poëzie en anarchisme hebben veel met elkaar. Moeiteloos werden tien bekende namen van dichters genoemd die ook iets met het anarchisme hebben. Dat was tijdens de redactievergadering waarin het poëzienummer 185 werd voorbereid. Een aantal van hen is benaderd, anderen meldden zich spontaan. Hoe het verder verliep?

Klik op meer.


Alle dichters hebben een (korte) inleiding geschreven waarom ze dichten, of lichten hun opgenomen gedichten toe. Zo vindt de lezer in deze AS een breed palet hedendaagse dichters met heel verschillende achtergronden en veel onderscheid in de betekenis die zij aan hun gedichten hechten.

Van de activistische dichter, die zijn gedichten als een wapen inzet tegen de maatschappij tot de surrealist die de werkelijkheid verdraait in een stroom van woorden en associaties. Van de dichter die akelig wordt van de idiotie van deze wereld tot de hiphopper die zijn afschuw van de oorlog vanuit zijn hart op muziek zet.

Na het redactioneel licht Arie Hazekamp in een informatieve inleiding de ontwikkeling toe van de Nederlandse anarchistische poëzie van rond 1900 tot vandaag. Daarna zijn de dichters en dichteressen aan het woord: Nico van Apeldoorn, Manuel Kneepkens, Laurens Vancrevel, Joke Kaviaar, Jan Bervoets, Uncle San & Mamoet, José Estevao, j.a. fernand, Rymke Wiersma.

Het nummer sluit af met de gebruikelijke rubrieken van Igor Cornelissen, André de Raay, Thom Holterman en de boekbesprekingen.


Powered by Greymatter