Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

01/14/2014: "'Anarchisme en revolutie'; Lezing en debat met Gabriel Kuhn in Het Fort van Sjakoo"

Donderdagavond 23 januari 2014 organiseren de Vrije Bond Amsterdam en Boekhandel Het Fort van Sjakoo een debatavond rondom het thema 'Anarchisme en revolutie'.

Anarchisme en revolutie
Lezing en debat met Gabriel Kuhn

Donderdagavond 23 januari 2014 organiseren de Vrije Bond Amsterdam en Boekhandel Het Fort van Sjakoo een debatavond rondom het thema 'Anarchisme en revolutie'.

Anarchisten hebben altijd gesproken en geschreven over revolutie. De meesten van hen doen dat nog steeds. Maar hoe revolutionair is anarchisme nu eigenlijk? En wat bedoelen we als we het over revolutie hebben? De auteur/activist Gabriel Kuhn zal enkele ideeŽn rondom deze vragen met ons delen, waarbij de nadruk ligt op het hedendaagse anarchisme. Daarna wil Gabriel graag met ons in discussie over de kracht en de zwakheden van anarchistische politiek, de band met andere radicale bewegingen en de (on)mogelijkheden van revolutionaire perspectieven. De bedoeling van de avond is om gezamenlijk enkele sleutelkwesties van anarchistische en radicale politiek te verkennen. Wat wordt er gerealiseerd, wat zou er gedaan moeten worden en wat kan er gedaan worden?

Gabriel Kuhn woont in Stockholm, is de oprichter van Alpine Anarchist Productions en de auteur/samensteller van een hele reeks boeken waaronder 'Sober living for the revolution: Hardcore Punk, Straight Edge, and Radical Politics', 'Von Jakarta bis Johannesburg: Anarchismus weltweit', 'Life Under the Jolly Roger: Reflections on Golden Age Piracy', 'Soccer vs. the State: Tackling Football and Radical Politics'.
De voertaal tijdens de lezing/discussie is Engels.

Datum: donderdag 23-1-2014, 20.00 uur
Plaats: Fort van Sjakoo, Jodenbreestraat 24, Amsterdam
http://www.sjakoo.nl
http://www.vrijebond.nl
Entree: gratis


Powered by Greymatter