Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

12/24/2013: "Etnisch profileren = standrechtelijk executeren"

Als we de rechtbank die de killer-cop van Rishi Chandrikasing in Den Haag vrijsprak, mogen geloven, hebben de o zo keurige dames en heren politie-agenten het maar zwaar. Daarom mag de smeris mensen, vooral als die naar hun uiterlijk te oordelen niet van Nederlandse komaf zijn, bijvoorbaat beoordelen als verdacht en gevaarlijk (of vluchtgevaarlijk – dat is ook goed), en daaraan het recht ontlenen deze preventief uit te schakelen. Aldus vrij vertaald de uitspraak van de rechtbank Den Haag maandag 23 december 2013.

bij-de-dood-van-meta-hofman (148k image)

klik op 'meer'

De smeris heeft carte blanche vanaf deze dag. Dat hadden ze overigens ook al sinds Meta Hofman op 12 augustus 1981 door een smeris werd vermoord omdat zij levensgevaarlijk met een aardappelschilmesje in haar hand op een smeris afkwam. Wegens zogenaamd noodweer werd de smeris, die al vóórdat Meta Hofman met het mesje in haar handen stond met zijn wapen in de hand klaarstond (om te dreigen), destijds vrijgesproken. “Daarnaast overwoog het gerechtshof nog dat terugtrekken niet past binnen een redelijke taakuitoefening van een agent en dat de opleiding/training van de verdachte om met deze situaties om te gaan ernstig te kort schoot.” Zo doe je dat, een precedent scheppen.

Komt bekend voor? De smeris die Richi doodschoot mag zelfs nog verder gaan dan noodweer. Het enkele gegeven dat een smeris mag schieten als iemand arrestatie probeert te ontlopen is nu zelfs al genoeg! De standrechtelijke executie, pardon, het 'aanhoudingsvuur', is reeds voldoende grond voor ontslag van rechtsvervolging.
Een opvallende overeenkomst tussen de dood van Meta Hofman en Rishi Chandrikasing is ook het argument dat de opleiding tekort zou schieten, waardoor een smeris niet verantwoordelijk zou kunnen worden gehouden. Lekker makkelijk. Nooit is iemand verantwoordelijk, behalve jij en ik die de knuppels of de kogels in ons nek kunnen krijgen, die worden gearresteerd en veroordeeld bij het minste geringste, en die blij mogen zijn dat we nog leven.
Tussen Meta en Rishi zit 31 jaar. 31 jaren van 'tekort schietende opleiding'. Volgens mij moet dat zijn 'op schieten gerichte opleiding'. En wie wil er nu een opleiding volgen om te leren hoe je, zonder er problemen mee te krijgen, mensen mag doodschieten? Hoezo niet verantwoordelijk? Onverantwoord! Levensgevaarlijk!

Vogelvrij is een ieder die niet meteen het bevel opvolgt om te blijven staan. Straf: executie.
Vogelvrij is een ieder die op de vlucht slaat. Straf: executie.
Vogelvrij wie de handen in de zak steekt. Straf: executie.
Vogelvrij om te worden neergeschoten.

Justitie en de rechtbank vragen erom dat mensen zich gaan verweren tegen gewelddadige politie. Ze zeggen in feite: de smeris mag alles. Na de eis 'vrijspraak' twee weken geleden, sprak ik mensen die er toen nog vol op vertrouwden dat de rechtbank best tot een ander oordeel zou kunnen komen dan de 'eis' van het Openbaar Ministerie. De rechtspraak is toch onafhankelijk?
De rechtbank heeft aan alle slachtoffers van de smeris de oorlog verklaard. De rechtbank zegt: van ons hoeven burgers geen bescherming te verwachten. De rechtbank zegt: we scheppen het precedent waar alle smerissen op zitten te wachten. De rechtbank zegt: smeris, ga je gang maar, we dekken jullie wel. Teveel doden in politiecellen. Teveel doden en gewonden door politiegeweld. Teveel valse verklaringen en leugenachtige processen-verbaal. Hoeveel zelfbeheersing wordt nog verwacht van een tot het uiterste getergde gemeenschap die de moeder van Rishi hieraan onderdoor ziet gaan? Hoeveel tranen vloeien er nog, voor de tranen benzine worden en in flessen met lappen worden gegoten en aangestoken? Carte Blanche voor de smeris is op den duur vrágen om ruiten in van politiebureaus, dat is vrágen om politieauto's in de fik. Dat is vrágen om stenengooiende woedeuitbarstingen door vogelvrij verklaarde buurtbewoners die de racistische terreur van de smeris in hun buurt zat zijn. De ID controles: zat! De fouilleeracties: zat! De invallen: zat! De schietpartijen, het knuppelen, tot bloedens toe invalide slaan: zat!

Leve de politiestaat en de kromme rechtspraak! De smeris heeft van de rechtbank alweer een handvat gekregen. Nog meer excuses om dat wapen in de aanslag te houden. Nog meer reden om te gaan schieten. De smeris werkt hard aan deze selffulfilling prophecy, zoekt naar redenen om een schot te lossen en te verkopen, zoekt naar argumenten om de verdachte achteraf vuurwapengevaarlijk te verklaren. Kom, we verkopen weer zo'n zielig verhaal over bedreigingen. We zetten een jammerende smeris, die donders goed weet dat het alleen maar een proces voor de bühne is, in de beklaagdenbank, en richten dáár de schijnwerpers op. Ondertussen lekker stoer doen in hun ME linie, de ene hand op de lange lat, de andere op het holster. En wat kunnen ze lekker Dirty Harry doen als de verdachte geboeid in de auto zit en ze er nog wat klappen en beledigingen aan kunnen toevoegen omdat er toch niemand getuige van is, maar o wee als er eens iets terug wordt gedaan, als er gespuugd wordt of gescholden, een vuist wordt gebald, een foto gemaakt. Dan is de lange lat niet lang genoeg, het lontje niet kort genoeg, dan zijn de instructies niet goed genoeg. Dan is geen trauma te dramatisch om de ellende van de nabestaanden van het doodgeschoten slachoffer te overtreffen.

Deze rechtstaat is de onze niet! Hoeveel meer woede wil de rechtbank, wil justitie, de smeris zich op de hals halen? Wat gebeurt er als de killer-cop van Rishi in het nieuwe jaar doodleuk weer de straat op wordt gestuurd, gesterkt in de rechtmatige uitoefening van zijn terreur? Wat gebeurt er als boze mensen de straat opgaan om tegen de nieuwe schietinstructies te protesteren?

Joke Kaviaar, 24 december 2013

1 Reactie


Ik heb dan weer een "vrij vertaalde" versie nodig van de teksten van Joke Kaviaar, om de inhoud van haar betoog te willen & kunnen volgen. Denk dat ik het hier en daar met Joke eens kan zijn, maar ook weer niet met heel haar betoog. Het lijkt vaak als ik haar probeer te volgen, dat zij een zeker wrang genoegen schept, in haar zwart/wit schilderingen van de Nederlandse samenleving. Uitzonderingen worden als hoofdzaken 'die de regel bevestigen' voorgesteld. Of Joke's Rechtstaat de mijne is? Nee dat niet, maar dat wil niet zeggen dat haar woedende protesten geheel ongegrond zijn. Protesten tegen politiegeweld (want dat woord is denk ik van toepassing op de dood van Rishi) hebben de neiging om zichzelf te vermenigvuldigen, waarbij degene die protesteert tegen het feit dat er slachtoffers gevallen zijn, zelf door dit protest tot slachtoffer van dezelfde of vergelijkbare omstandigheden, kan worden.

Dat wens ik Joke niet toe en daarom ook mijn opmerking over het taalgebruik van dit protest op deze web pagina.

Haar 'vlammend betoog' is tegens een oproep tot vlammen protest en dan wel letterlijk. Hier wordt nog niet 'de daad bij het woord gevoegd', maar dat moment wordt in de tekst als toekomstvoorspelling opgenomen.

Juridisch gesproken is het nog geen directe vorm van opruiing, maar een niet juridisch gevormd persoon kan er zowel aanstoot aan nemen als inspiratie uit putten.

Ik denk dat het ZINLOOS GEWELD waardoor de 17 jarige jongen Rishi verleden jaar omgekomen is, NIET als spiegelgevecht herhaald dient te worden. Het is ook hoog tijd dat de Haagse autoriteiten zich rekenschap geven van hun dralen en falen en na het fatale schot van een jaar geleden, nu eindelijk eens met een de-escalerend initiatief moeten komen. Dit geldt ook voor de Haagse politieke partijen die enkel met een verbijsterend zwijgen hebben weten te reageren.

Beste Joke dan tot slot, onze leuze in de zaak Meta Hofman, nu vele decennia geleden was ;
POLITE GEEN WAPENS MAAR WOORDEN

Als je dan met het heden vergelijken wilt, met de zaak Rishi, houdt dan ook dat in gedachte voor je eigen acties.

zei: Tjebbe van Tijen op 28/12/2013 om: 20:11u


Powered by Greymatter