Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

07/16/2013: "zaterdag 20 juli as: Solidemo voor de hongerstakers!"

Zaterdag 20 juli 16.00 uur, Pompstationssweg 32, Scheveningen

De laatste vier hongerstakers uit detentiecentrum Rotterdam, verkeren in een regelrechte hel. Al 60 dagen (twee maanden!) hebben zij niet gegeten, uit protest tegen het racistische detentiebeleid dat Nederland voert tegen migranten.

solidariteitmethongerstakers (126k image)

klik op 'meer'

De Dienst Terugkeer en Vertrek (DT&V) heeft tenminste twee van hen geprobeerd te deporteren, maar om verschillende redenen is dat niet gelukt. Nu liggen ze al weken in het detentieziekenhuis in Scheveningen, wachtend op het moment dat ze óf dwangvoeding krijgen, óf het zullen begeven.

Werkgroep Deportatieverzet organiseert op zaterdag 20 juli een lawaaidemo bij het Justitieel Medisch Centrum in Scheveningen, uit solidariteit met hen die op een gruwelijke en harde manier moeten vechten voor hun basisrechten. Maar ook om de aandacht op te eisen van de pers, het publiek en de politiek. De hongerstakers liggen letterlijk en figuurlijk in de onzichtbaarheid en dat is precies waar de overheid ze wil hebben. Kom zaterdag mee demonstreren, zodat niemand meer kan zeggen dat ze het niet hebben geweten!

Het is schandalig dat je jezelf moet doodhongeren om je basale rechten op te eisen. Daar komt nog eens bovenop dat de overheid nog niet eens op de eisen van de hongerstakers is ingegaan. Ondanks alles, tonen de vier hongerstakers zich onverminderd strijdbaar. Hun eisen (vrijheid en bescherming) blijven fier overeind, ook al doet staatssecretaris Teeven of zijn neus bloedt. Wat gaat hij doen? Het protest doodzwijgen? Achter hoge muren de zeer pijnlijke ingreep van dwangvoeding toepassen en op die manier de hongerstaking alsnog breken?

Vrijheid en bescherming zou een gegarandeerd basisrecht moeten zijn voor iedereen, niet alleen voor mensen met een paspoort. In Nederland moeten vier mensen hun leven op het spel zetten om juist dat basale voor hen te bereiken. Werkgroep Deportatieverzet verklaart zich expliciet solidair met hen en met hun strijd, hoe zij die ook kiezen te voeren. We roepen andere organisaties en individuen op om zich eveneens solidair te verklaren en zich aan te sluiten bij de strijd voor het recht op bestaan voor iedereen. In vrijheid!

Zaterdag 20 juli - 16.00 uur - Pompstationsweg 32, Justitieel Medisch Centrum, Scheveningen

N.B. Occupy Rotterdam heeft nog steeds twee keer per week een solidariteitsdemonstratie bij detentiecentrum Rotterdam. Iedere dinsdagavond om 19.00 uur en iedere zaterdagmiddag om 15.00 uur. Die gaan natuurlijk gewoon door.


werkgroep deportatieverzet


Powered by Greymatter