Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

06/09/2013: "Teruggetreden"

2013 is het jaar waarin wij verrast werden [ nou ja, eigenlijk niet ] door het terugtreden van ...en daar gaan we dan .. Hare Majesteit Koningin Beatrix der Nederlanden, Princes van Oranje Nassau, Princes van Lippe-Biesterfeld...of zoiets. Een hele opgave bij: "vul hier Uw volledige naam in"....zie bijlage.


En over haar gaan wij het niet hebben, een andere keer misschien, en dan pakken we meteen haar vader erbij, dat loont zich, kan ik U verzekeren.
Nee, er was nog een andere persoon die er de brui aan gaf, niemand minder dan de plaatsvervanger van "Onze Lieve Heer, Jezus Christus", hier op aarde. Onze aarde. Hoe kon dat gebeuren?... hij leefde toch nog, min of meer. Paus Benedictus XVI geboren [ in zonde en NIET uit een maagd ] als Joseph Aloisius Ratzinger. Hij zag 16 april 1927 [ op de? ] Marktl am inn te Beieren het "licht", zwischen Bratwurst und Massbier pullen [< 5 ltr], nicht in Lederhosen sondern nackt und ledig.
Deze Joseph kreeg blijkbaar een heel bijzondere band met het Opperwezen-God. En 19-april-2005 was het dan zover ,er kwam "witte rook" uit de schoorsteen van het Vaticaan en zo werd "Der Joseph aus Beieren" de nieuwe "Heilige Vader".
[matth 23:9].... En noem niemand van U op aarde Vader, Gij hebt maar ÚÚn Vader, de hemelse... ....Ja wat moet ik zeggen het staat er toch echt.
[opm. bedoeld is "Vader" als aanspreektitel, je mag zeker je eigen vader, vader noemen.]
Maar Joseph is een uitzondering, blijkbaar, want hij weet heel veel wat wij niet weten. Zo weet hij blijkbaar wanneer God wakker is en wanneer niet. Zo zei hij doodleuk tijdens zijn laatste concilie dat het leek alsof God sliep tijdens zijn pontificaat. In plaats van een steunende geestelijke ontboezeming, niets. Vreemd. Wat is er aan de hand. Zou God misschien een beetje boos zijn? Op zijn minst was hij een beetje moe want hij ging slapen volgens de Paus. Waarschijnlijk zo van: "pfff...ik ga nu naar bed en misschien was alles morgenvroeg wel een nare droom"....
Misschien was de band tussen de "heilige vader op aarde" en de Heilige Vader in de Hemel een beetje verstoord. De Paus is het hoofd van het instituut Kerk en die wordt geacht de "vastzittende schouders" van de gelovigen een geestelijk massage te geven, wanneer nodig, zodat men weer opgebouwd het leven tegen moet kan treden....ware het niet dat die masserende handen van de geestelijken veel te vaak op andere plaatsen te vinden waren nl in de onderbroekjes van onze kinderen.
Och ja, ik verzin het niet, het was in het nieuws en iedereen heeft het meegekregen...en dat meer dan maar een keer.
Jezus gooide de geldwisselaars uit de tempel vanwege hun praktijken..."jullie maken van mijn Vaders huis een rovershol", voegde hij eraan toe. Hoe zit het met de financiŰle praktijken van het vaticaan? Ze hebben een eigen bankensysteem en dat geeft al meteen weinig hoop op een goede afloop. Onder leiding van de inmiddels [25 mei 2012] ontslagen Ettone Gotti Tedeschi en zijn "voorgangers" hebben zich toch enkele schandaaltjes voorgedaan. Dank maar eens aan de ondergang van Banco Ambrosiano in 1982 waar het Vaticaan groot aandeelhouder van was.
Gotti niet te verwarren met Goddi - e te slapen lag, werd ontslagen wegens corruptie en witwaspraktijken.
[terzijde nog de opmerking dat de bankier Roberto Calvi van Banco Ambrisia het zelfde jaar nog onder een brug hing in London. En dat was toch een echte moord]
Maar goed, wie op het wilde beest wil rijden kan er ook door worden opgevreten.
Deze Gotti had ook een aparte uitstraling ,daarom de bijnaam "DE GORILLA". Niet "schaapje"Ettone " of "herder Gotti", Nee ,bij het zien van Ettone viel men spontaan de bijnaam "DE GORILLA" in. Als je hem tegen zou komen in Amsterdam, zou je bijna denken,dat is de president van de plaatselijke motorclub met wereldwijde bekendheid. Nee, deze King Kong van het Vaticaan ging over de financiŰle zaken en ging als een overbehaard wezen door "Maria's" porseleinkast en er bleef maar weinig heel. Maarja, bij wie moet je je beklag doen? God lag te slapen, dan maar naar zijn plaatsvervanger, onze "Joseph aus Beieren". Wat wil je anders? Bij het naderen van de heilige vader kijk je hem aan en voor je wilt beginnen met je "klaagliederen" valt je "die blik" op...een blik die je eerder gezien hebt...op animal planet...toen die slang rustig afwachtte, totdat het muisje dicht genoeg kwam..., rustig afwachtend...tot....! Je kijkt nog een keer en nu weet je het zeker..je begint rustig achteruit te lopen en bij de uitgang zet je het op een lopen totdat je op veilige afstand bent. Oeps dat ging nog maar net goed.
Maar goed nu is ie weg - vrijwillig afgetreden, of niet, wie zal het zeggen. [Er was nl. nog dat gevalletje "geplande" moordaanslag op de heilige vader.] Och laat ik dat ook nog even "openbaren".
2012 bracht Kardinaal Paolo Romeo een werkbezoek aan China. Tijdens het nuttigen van de verrukkelijke Bami en een goed gesprek deelde hij doodleuk mede dat de huidige Paus nog vˇˇr het einde van het jaar dood zo zijn. Dat de Kardinaal een Kardinale fout had gemaakt dat realiseerde hij zich bij het zien van de Aziatische krantekoppen "the morning after". Snel werd de wierookpot een doofpot en nog sneller kwam de Chinese chauffeur voorgereden in een Alpha en daar ging Romeo snel naar het vliegveld, terug naar Italie om daar een en ander uit te leggen. Vraag die blijft bestaan: Wat wist deze man wat de rest van de wereld niet wist.
Nu is er een nieuwe Paus natuurlijk is dat een hele lieve en alles wordt nu beter, er kwam wederom "witte" rook uit de schoorsteen en zoals we weten: wit is goed - zwart niet. Is dat misschien de reden dat een dode paus opgebaard wordt inplaats van te cremeren? Zijn ze misschien bang, dat er zwarte rook uit de schoorsteen komt?
Nee, lieve mensen alles komt nu goed en misschien dat God ook weer wakker wordt en hopelijk zonder ochtendhumeur.


Powered by Greymatter