Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

05/10/2013: "Honger- en dorststakingen in grensgevangenissen - hongerstaker gedeporteerd / demo 11 mei"

UPDATE: ARKEFLY ziet AF van deportatie! Daar kan KLM nog van leren!

- Vanmorgen kreeg de Werkgroep Deportatieverzet een alarmerend telefoontje uit Schiphol. S. wordt vanmiddag gedeporteerd naar een land in Afrika*, waar hij niet vandaan komt. Het gebeurt vaker dat vluchtelingen worden gedeporteerd naar een land waar ze nog nooit zijn geweest.

hungry-until-freedom (22k image)

- Print deze solidariteitsverklaring en plak de straten vol!
- Doe mee met de demonstratie 11 mei bij grensgevang Schiphol, verzamelen 13 uur Amsterdam: Bollox (Eerste Schinkelstraat 14-16, Amsterdam)!

klik op 'meer'

S. was één van de hongerstakers op Schiphol. Hij is twee dagen lang in de isoleercel gegooid. S. zegt dat hij wordt gedeporteerd omdat hij in hongerstaking was gegaan.

“Ze gaan me deporteren. Als ze dat doen, zorg dat iedereen weet dat zij daar verantwoordelijk voor zijn. Hoe kunnen ze me naar een land sturen waar ik niet hoor?”

*Om privacy-redenen vermelden we geen details over de persoon en de bestemming van de vlucht. S. is bang voor nog meer maatregelen als zijn naam bekend wordt.

De repressie gaat door: woordvoerder groep uit afdeling gehaald

Nessar, de woordvoerder van de honger- en dorststakende vluchtelingen in detentiecentrum Rotterdam, is vannacht uit de groep gehaald en overgeplaatst naar een andere afdeling. Momenteel zit hij in een cellenafdeling met alleen maar lege cellen.

Nessar strijd voor een beter beleid en zet daarvoor zijn eigen leven op het spel. De enige reactie van de kant van het detentiecentrum is dat ze hem isoleren van zijn groep. Dit is het zoveelste middel van repressie dat wordt gebruikt tegen de hongerstakers.

De eerste hongerstaker wordt vanmiddag gedeporteerd. Na de isoleercel, na uitlachen door bewakers, na een waardeloos “aanbod” van de DT&V, is duidelijk dat de overheid erop gericht is de hongerstaking te breken, zonder in te gaan op de eisen. Dit getuigt van arrogantie: blijkbaar vindt de overheid dat vluchtelingen niet serieus te nemen zijn.

Volg de meest actuele beichtgeving op:
http://deportatieverzet.nl
http://no-border.nl


Powered by Greymatter