Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

05/04/2013: "Brabantse anarchisten houden infotour"

De Brabantse Anarchistische kring (BAK) organiseert in een viertal Noord-Brabantse steden een reeks informatieavonden.
b_a_k_by_braboanarcho-d5yh0wa (13k image)
Daarin presenteert ze een inleiding “Wat Is Anarchisme”, in de vorm van een bescheiden praatje toegelicht met videomateriaal.
Klik op meer.

In Den Bosch vond afgelopen maand de eerste bijeenkomst plaats. De volgende vindt plaats in Tilburg op vrijdag 10 mei (‘In de boomtak’, Boomstraat 81, aanvang 19.30 uur)

Het BAK wil laten zien dat het anarchisme een constructief maatschappelijk streven inhoudt. Een streven om de maatschappij grondig te veranderen, zodat mensen in vrijheid samen kunnen werken aan wat zij zelf belangrijk vinden. Dus dat niemand meer door bestuurders, directeuren, politici in zijn of haar doen en laten wordt ingeperkt of erger. Zichzelf organiseren, je eigen leven samen met anderen vorm geven, zonder van bovenaf bestuurd of gecommandeerd te worden, dat is de kern.

De noodzakelijke sociale verandering hangt daarbij samen met een verandering van bewustzijn. Vrijheid en verantwoordelijkheid nemen, horen bij elkaar, net als vrijheid en gelijkwaardigheid bij elkaar horen. Dat gaat allemaal niet vanzelf: daar is strijd, maar ook bewustzijnsverandering voor nodig.

Het BAK wil met de informatiebijeenkomsten bijdragen aan begrip van dit anarchisme, en tevens mensen de kans geven om kennis te maken met dit nieuwe initiatief. Je bent van harte welkom, en de toegang is vanzelfsprekend gratis. In de planning staan ook bijeenkomsten in Eindhoven en Breda.


Powered by Greymatter