Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

01/22/2013: "Joke Kaviaar veroordeeld tot 4 maanden onvoorwaardelijk wegens opruiing- migratieactiviste laat zich niet de mond snoeren"

jk8jan (38k image)
Vandaag deed de meervoudige kamer van de rechtbank in Haarlem uitspraak in de zaak over opruiing in woord en geschrift tegen collega-Vrijeredactrice Joke Kaviaar.

Klik op meer

Vandaag deed de meervoudige kamer van de rechtbank in Haarlem uitspraak in de zaak over opruiing in woord en geschrift tegen Joke Kaviaar.

De rechtbank verwierp alle verweren van de advocaat en heeft Joke tot 4 maanden onvoorwaardelijk veroordeeld . Dit is minder dan de eis van 6 maanden onvoorwaardelijke gevangenisstraf die het Openbaar Ministerie had gesteld. Joke Kaviaar gaat in hoger beroep en laat weten dat zij zich niet de mond laat snoeren. Ze zal zich blijven uitspreken tegen het migratiebeleid.

De Steungroep 13 September, opgericht na de arrestatie van Joke Kaviaar in deze zaak, is van mening dat deze uitspraak viel te verwachten, bezien in het licht van het huidige politieke klimaat in Nederland en de staande jurisprudentie rond van de Hoge Raad voor wat betreft opruiing (art. 131 Wetboek van Strafrecht).

De uitspraak beperkt de vrijheid van meningsuiting: vanaf nu zijn Joke Kaviaar en andere publicisten die in geschrift scherpe kritiek uiten jegens staatszaken, aan banden gelegd. Door deze uitspraak is gevaarlijke jurisprudentie ontstaan voor verdergaande inperking van kritiek op de overheid.
Joke Kaviaar gaat in hoger beroep, omdat ze haar eigen recht om zich te uiten zoals in de door de rechtbank opruiend geachte teksten blijft verdedigen; als onderdeel van zowel een strijd voor het vrije woord tegen staatrepressie als van de strijd van vluchtelingen. De veroordeling is een schandaal, maar zal de strijd niet breken.

Joke Kaviaar werd op 13 september 2011 thuis gearresteerd en drie dagen in beperkingen vastgehouden. Ook vond er een huiszoeking plaats. Er werd haar ‘opruiing en verspreiding tot opruiing, met terroristisch oogmerk’ ten laste gelegd. Het ging daarbij om een aantal teksten waarin zij zich fel uitspreekt tegen het migratiebeleid. Een paar maanden later, in december 2011, haalde het Openbaar Ministerie haar website uit de lucht.

Deze werd een dag later door onbekenden weer online gezet en is nog altijd bereikbaar.
Na een langlopend onderzoek vond twee weken geleden, op 8 januari, eindelijk de zitting voor de meervoudige kamer plaats.Vier van haar teksten werden door het Openbaar Ministerie als zijnde opruiend aan de rechtbank voorgelegd.

De eerdere aanklacht dat Joke Kaviaar bij de vermeende opruiing ook een terroristisch oogmerk had, kwam te vervallen. Dat doet het vermoeden rijzen dat deze verzwaring van de aanklacht ten tijde van de arrestatie, de huiszoeking, en gedurende het hele onderzoek enkel is toegevoegd als intimidatie, en om gebruik te kunnen maken van de vergaande opsporingsbevoegdheden uit de terrorismewetgeving.

2 Reacties


het is een zooi,tje het (rechtsysteem) politie terneuzen laat crimineelen lopen terwijl ik aangifte wilde doen van oplichting ik mochte geen aangifte doen zeker te lui de politie van terneuzen ? en joke kaviaar moet voor vrije mening,s uiting de bak in

zei: leo van krimpen op 27/01/2013 om: 20:32u

Translation “inciting” texts

All the four allegedly “inciting” texts, “Rara, who’s legal order is it?“, “Leers, fire and death“, “The Netherlands is being swept clean” and “Where is the Dutch rebellion?” have been translated in English.

You can download and further spread them from here:
http://13-september.nl/wp-content/uploads/2013/01/Rara_whos_legal_order_is_it.pdf

http://13-september.nl/wp-content/uploads/2013/01/Leers_fire_and_death.pdf

http://13-september.nl/wp-content/uploads/2013/01/The_Netherlands_is_being_swept_clean.pdf

http://13-september.nl/wp-content/uploads/2013/01/Where_is_the_Dutch_rebellion.pdf

...en natuurlijk kun je dat ook met de originele Nederlandse teksten doen!

http://13-september.nl/wp-content/uploads/2011/11/RARA_wiens_rechtsorde_is_het.pdf

http://13-september.nl/wp-content/uploads/2011/07/Neederland_wordt_schoongeveegd.pdf

http://13-september.nl/wp-content/uploads/2012/04/Leers_het_vuur_en_de_dood.pdf

http://13-september.nl/wp-content/uploads/2008/06/Waar_blijft_de_Hollandse_opstand.pdf

zei: Steungroep 13 september op 28/01/2013 om: 20:22u


Powered by Greymatter