Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

12/28/2012: "Anarchistische boekenmarkt Utrecht, 19 januari 2013"

boekenmarkt (120k image)
Op Zaterdag 19 januari 2013 organiseert het Anarchistisch Kollektief Utrecht de Anarchistische Boekenmarkt 2013.
Klik op meer

Op Zaterdag 19 januari 2013 organiseert het Anarchistisch Kollektief Utrecht de Anarchistische Boekenmarkt 2013.

De boekenmarkt vindt plaats in de Moira, Wolvenstraat 10, in Utrecht.
Op de boekenmarkt zal een uitgebreid aanbod van binnen- en buitenlandse boekenstands en actiegroepen zijn.

Workshops

Naast de markt zullen er workshops en boekpresentaties zijn, deze zullen plaatsvinden in politiek cultureel centrum ACU (slechts 3 minuten van de Moira). Er zal onder andere een workshop zijn van de Palestijnse Olijfboom-campagne.

Om 16:30 zal er in de ACU een discussie plaatsvinden over de 1 mei-demonstraties. We kijken terug naar de demonstraties van afgelopen jaren, wat er is gebeurd en wat we hebben geleerd, en we kijken vooruit naar 1 mei 2013.

Eten en avondprogramma
Vanaf 18:00 uur zal er in de ACU eten verzorgd worden door FoodNotBombs, met daarna een boekendisco met DJ Alex.

Een kort overzicht van het programma
10:00 boekenmarkt open in Moira
11:30 ACU geopend
12:00 Start workshops
13:00 Lunch in ACU
16:30 Start 1 mei-discussie in ACU
17:30 Einde boekenmarkt in Moira
18:00 FoodNotBombs in ACU
19:30 Boekendisco in ACU
23:00 ACU regulier open

Zodra er meer informatie bekend is geven wij het door

Wil je graag met je stand op de Anarchistische Boekenmarkt 2013 staan, stuur dan een email naar: boekenmarkt(AT)ak-utrecht.nl

2 Reacties


Wij Zijn Hier! Demonstratie Utrecht 5 januariDuizenden vluchtelingen rechteloos in Nederland – wij zijn hier, wij willen een oplossing

Al maanden vragen vluchtelingen in actiekampen om een oplossing voor hun situatie. Ze zitten vast in het Nederlandse immigratiesysteem. Met recht op niets behalve opsluiting zijn de vluchtelingen vaak ook dakloos. De acties, zoals in Amsterdam en eerder Den Haag en Ter Apel kunnen op veel steun en media-aandacht rekenen. De roep om een oplossing wordt telkens luider. Een oplossing is zeer eenvoudig te bereiken, maar daarvoor moet de regering wel over haar eigen schaduw durven stappen.

Het asielbeleid is een schande voor Nederland. Geconfronteerd met de roep van vluchtelingen om hun mensenrechten stelt Staatssecretaris Fred Teeven: ‘Deze mensen moeten gewoon weggaan’. Alsof ze gewoon bus 18 naar oorlogszone Zuid-Somalië kunnen pakken. Teeven heeft nu ook besloten het probleem nog groter te maken, door honderden vluchtelingen uit asielzoekerscentra op straat te gooien. Waar moeten deze mensen heen? Wegkijken kan niet meer. Vluchtelingen laten zich niet langer onzichtbaar maken. Het asielbeleid zal moeten veranderen.

5 januari zullen vluchtelingen, waaronder inwoners van de vluchtkerk in Amsterdam, gaan demonstreren in Utrecht. In Utrecht en omgeving wonen ook veel vluchtelingen. Wij willen laten zien dat het probleem groter is dan alleen de inwoners van de vluchtkerk. Alle vluchtelingen hebben een oplossing nodig. En we vergeten onze broeders en zusters niet, die opgesloten zijn in de vluchtelingengevangenissen, slechts omdat ze vluchteling zijn. Wij willen hen vrij hebben zodat wij weer samen voor onze rechten kunnen opkomen. Na de demonstratie zullen we lawaai gaan maken bij vluchtelingengevangenis Kamp Zeist.

Wij zijn hier
Wij willen een oplossing
Wij willen onze mensenrechten

5 januari om half 4, Lucasbolwerk, Utrecht.

Kom ook!

zei: mikkie venema op 03/01/2013 om: 21:04u

Bedankt Mikkie, er is een apart onderwepr van gemaakt.

zei: Cornelis Prul op 04/01/2013 om: 01:26u


Powered by Greymatter