Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

12/03/2012: "STAGEPLAATSEN VOOR ZELFBESTUUR"

Pad (74k image)

Het libertaire culturele centrum de co÷peratie Espace noir, in Saint-Imier (Zwitserse Jura), zoekt vanaf 1 januari 2013 gemotiveerde personen voor stageplaatsen.

Klik op meer.

Espace noir is gevestigd in een pand in een van de hoofdstraten van Saint-Imier, Zwitserland. Het is een zelfbesturende, anarchistische co÷peratie die een aantal activiteiten omvat, zoals een taverne (tapperij, herberg), boekwinkel, bioscoop, theater, muziek, galerie. Saint-Imier (ongeveer 7000 inwoners) is het stadje waar in de zomer 2012 de grote internationale anarchisten bijeenkomst heeft plaatsgevonden. Het is bij anarchisten bekend geworden omdat er in 1872 de libertaire Internationale is opgericht, waar illustere anarchisten, zoals Bakoenin, bij aanwezig waren.

Espace noir stelt stageplaatsen open voor mensen van buiten Zwitserland, die in de context van de activiteiten van de co÷peratie werkzaam willen zijn met het oog op culturele uitwisseling.

De gemiddelde duur van de stage is vier maanden (met een minimum van twee en een maximum van zes maanden).

Deze stage opent voor iemand die wil leven en werken in een professionele vorm van zelfbestuur, de mogelijkheid daarin ervaring op te doen. Tegelijk past het bij iemand met een buitenlandse taal, die zijn Frans wil verbeteren. De stage past weer niet bij iemand die erop uit is, werk te zoeken om er van te leven.

[Informatie overgenomen uit het Franse weekblad Le Monde libertaire nr. 1689, 29 november ľ 5 december 2012]

1 Reactie


Aanvulling

Voor meer informatie in het Nederlands over deze stageplaatsen zie:

http://libertaireorde.wordpress.com/2012/12/03/ervaring-opdoen-in-zelfbestuur-een-stage/

zei: Thom op 03/12/2012 om: 11:05u


Powered by Greymatter