Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

09/03/2012: "Rechtsbijstandbureau Recht voor Allen"

Sinds enige maanden is Marco van Duijn een rechtsbijstandbureau begonnen onder de in onze kringen welbekende naam Recht voor Allen.
headerimg (7k image)
Recht voor Allen is gespecialiseerd in dat deel van het bestuursrecht waar met name ideële samenwerkingsverbanden regelmatig in conflict zijn met overheden. Daarom biedt Recht voor Allen advies en ondersteuning aan ideële samenwerkingsverbanden en individuen die de juridische strijd met de overheid willen aanbinden.
Klik op meer.

De man achter Recht voor Allen is Marco van Duijn LLB. Sinds eind jaren tachtig was Van Duijn betrokken bij een groot aantal maatschappijkritische initiatieven. De laatste tien jaar stonden goeddeels in het teken van gepolitiseerde bestuursrechtelijke procedures rond voornemens en besluiten van de lokale overheid. Menig maal behartigde hij tegenover de bestuursrechter collectieve belangen en dikwijls met succes. Andere keren wist Van Duijn te bemiddelen naar een voor alle partijen bevredigende oplossing. Hij weet als geen ander hoe afhankelijk burgers in bestuurlijke omgeving zijn van deskundige en betrokken rechtsbijstand. Van Duijn studeerde rechtsgeleerdheid aan de Open Universiteit en volgt momenteel een master Recht en openbaar bestuur.

We wensen Marco veel succes en hopen dat degenen die bijstand nodig hebben hun weg naar hem weten te vinden: http://www.rechtvoorallen.nl/

1 Reactie


Recht In Actie

Het begint eindelijk door te dringen dat libertairen het recht in eigen handen kunnen nemen. Dat kan op verschillende wijzen. Op een manier zoals Marco van Duyn dat is begonnen. Bravo ! Op een manier om rechtskritiek uit te oefenen. Dat is ook elders doorgedrongen.

Zo stond in Saint-Imier (Zwitserse Jura) deze zomer tijdens het grote internaltionale anarchisten-treffen ook ‘Anarchisme en Recht’ op het programma (ingeleid door twee libertaire Zwitserse juristen). Zie voor een impressie van het anarchisten-treffen onder ‘Bladeren’ op de site ‘Libertaire orde’. [ http://libertaireorde.wordpress.com/ ]

Op ‘Libertaire orde’ plaatste ik ook mijn visie op een juridisch preadvies uit 1975 (!) van een toenmalige gezaghebbende Nederlandse rechtstheoreticus over ‘law in action’, welk preadvies een optiek oplevert, waar veel libertairen aan voorbij zijn gegaan in hun aversie tegen recht. Maar de tijden veranderen; zie:

http://libertaireorde.wordpress.com/2012/08/15/het-actie-perspectief-in-het-recht-een-libertaire-visie/

zei: Thom op 06/09/2012 om: 10:13u


Powered by Greymatter