Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

05/30/2012: "No Border-weekend in Den Dolder"

Van vrijdag 1 t/m zondag 3 juni 2012 zal een No Border-weekend gehouden worden over verzet en protest tegen het huidige migratiebeleid.
no-border (27k image)

Doel is te praten over de strategie van dit verzet in de toekomst en het opstarten van een Nederlands No Border-netwerk: een nauwere samenwerking tussen groepen en individuen zodat informatie en kennis snel uitgewisseld kunnen worden en structuren voor snelle mobilisatie ontstaan.
Klik op meer.


Naast discussie staat ook een lawaaidemonstratie bij Kamp Zeist op het programma. Wanneer het actiekamp in Ter Apel nog voortduurt, zal bovendien het geplande zondagprogramma vervallen ten gunste van een gezamenlijke trip daarheen om de actie te ondersteunen.

De bijeenkomst zal plaatsvinden in Den Dolder, vlakbij Utrecht (routebeschrijving wordt toegemaild bij aanmelding, klik hier).

Een strategiediscussie is wat ons betreft noodzakelijk om te leren van de goede en slechte aspecten en om van daaruit een strategie voor de toekomst te bespreken. Het weekend is verder bedoeld om vorm te geven aan een No Border Netwerk-structuur: een netwerk dat uitgaat van enkele gemeenschappelijke
ideeŽn, maar dat ook ruimte geeft voor een ieder om de activiteiten uit te voeren die zij/hij ziet zitten.

Het doel van het Netwerk is te komen tot een samenwerking tussen groepen en individuen zodat informatie en kennis snel uitgewisseld kan worden. Bij acute vragen kan men een beroep doen op het Netwerk. Daarnaast kan het een belangrijke rol vervullen in de mobilisatie van mensen op het moment dat er actie-initiatieven zijn. Een goede start is wat betreft alvast gemaakt met de lawaaidemobustour langs drie detentiecentra op zondag 6 mei jl.

Naast discussie, waarmee de zaterdag gevuld zal zijn, is er ruimte voor een actiebrainstorm (vrijdagavond). We zullen echter niet alleen praten, maar ook doen: voor zaterdagavond staat een lawaaidemonstratie bij het nabijgelegen detentiecentrum Kamp Zeist in Soesterberg gepland.

Op zondag zullen diverse workshops gegeven worden, over de situatie omtrent Frontex (informatie over Boats4People), de situatie in detentiecentra, de schakels tussen hulpverlening en actie, blacklisting en
connecties met andere vlakken van sociale strijd. Ook de actuele stand van zaken met betrekking tot de actie die nu plaatsvindt in Ter Apel zal uiteraard aan de orde komen. Mocht het actiekamp daar tegen die tijd nog bestaan, dan vervallen de workshops en zullen we gezamenlijk afreizen naar Ter Apel om de actie daar te ondersteunen.

Wil je komen? Meld je dan, uiterlijk zondag 27 mei aan via een mail naar: hier). Hier kun je ook naar toe mailen mocht je nog vragen hebben.

Hopelijk zien we je tijdens dit weekend!


Powered by Greymatter