Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

05/01/2012: "Antikapitalisme ook in Nederland goed voor portie knuppelen"

policebru (108k image)
De Nederlandse media zijn gelijkgeschakeld. De 1mei-demonstratie in Amsterdam is in de gangbare media consequent als "krakersdemonstratie" afgeschilderd. Blijkbaar is tegen krakers alles geoorloofd.

Klik op meer

Vooropgesteld - ik was er - na enige afweging - niet bij: 19 uur op het Mercatorplein vind ik een rare tijd en een rare plaats. Dus ik kan niet uit eigen waarneming berichten, behalve dan dat de helikopter regelmatig is overgevlogen waar ik verblijf.
Dit is de tijdlijn van Indymedia:

De 1 mei demonstratie tegen kapitalisme, in de reguliere pers gemakshalve aangeduid als 'krakersdemonstratie', is na een rustig begin aangevallen door de Amsterdamse politie. Hieronder een korte tijdslijn. Aanvullingen en beeldmateriaal welkom.

21:30 De demonstratie is de panden aan het Bellamyplein, de Hallen, ingevlucht na wederom een korte schermutseling met de politie. De politie trekt zich hierna vrijwel onmiddelijk terug. Stillen worden opgehaald met busjes, en de platte petten lopen weg. De ME blijft nog in de buurt.

21:15 Nog eens acht extra ME-bussen hebben zich bij de politie gevoegd aan de staart van de demo. Demonstratie komt aan bij kruising Nicolaas Beetsstraat.

21:08 De demonstratie loopt na bijna een uur lang omsingeld te zijn door de politie door. In de buurt van de Kinkerstraat nu, op de voet gevolgd en omsingeld door waterwerper en ME.

20:50 Politie roept om dat demo door mag, mits de aanwijzingen van de burgermeester eerder vandaag opgevolgd worden. Zoniet, dan zal iedereen opgepakt worden.

20:46 de tweede arrestantenbus rijdt weg.

20:44 Meer dan tien mensen gearresteerd. Onduidelijk op grond waarvan.

20:34 Demonstranten worden een voor een uit de demonstratie getrokken door stillen. Onduidelijk om hoeveel mensen het gaat, zeker meer dan vijf.

20:30 Politie staat aan de staart van demonstratie met opgeheven lange lat in linie. Volgens eigen zeggen omdat er mensen met gezichtsbedekking in de demonstratie zouden zijn.

20:28 Waterwerper nadert de demonstratie.

20:18 ME bussen rijden in op de groep demonstranten. Er wordt met wat vuurwerk gegooid.

20:16 Bij de kruising Admiraalsgracht wordt de demonstratie tegengehouden door de poolitie en omsingeld.

20:15 Politie te paard rijdt in op de kop van de demonstratie. Waterwerper komt in de buurt, helicopter hangt in de lucht.

- Niet tot slot: over de gehele wereld is 1 mei 2012 tot actiedag tegen het kapitalisme uitgeroepen. Het beeld hierbij getuigt er van. Een stadsbestuur, bestaande uit VVD, GroenLinks en Partij van de Arbeid, onder leiding van onroerendgoedmafioso Eberhard van der Laan besloot de antikapitalistische demonstratie van Amsterdam tot ongewenste krakersbijeenkomst te verklaren.
De NRC noemt de demonstratie wel bij haar naam en vermeldt dat het staatsgeweld is gemotiveerd doordat sommigen een capuchon droegen of een sjaal voor hun neus hadden...


Powered by Greymatter