Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

03/20/2012: "Europese crisis, noodmaatregelen en Europese actiedag"

Op 31 maart gaan in Europa duizenden mensen de straten op om hun onvrede over het kapitalisme te uiten.

M31Bannernormaal (41k image)

Ook in Nederland zal er die dag in Utrecht gedemonstreerd worden. In Europa is er sprake van een enorme economische crisis.
Klik op meer.

De Europese Unie heeft een aantal noodmaatregelen bedacht om het kapitalisme te redden. Deze maatregelen worden aan Griekenland, Ierland en Portugal opgelegd door IMF, ECB en EU in ruil voor nog meer leningen.

De bezuinigingen en privatiseringen die worden opgelegd, worden door veel Europese regeringen, waaronder de Nederlandse, vrijwillig gedeeltelijk overgenomen. Bovendien moeten begrotingen worden goedgekeurd door de Europese Commissie en zodoende trekt de EU nog meer macht naar zich toe.

De regering en regulier media wijzen verschillende groepen in de samenleving aan als zondebok zoals bijvoorbeeld de Griekse bevolking en de banken. De oorzaken moeten echter gevonden worden in het kapitalisme als systeem: de verrijking van 1% door de structurele verarming van 99% door middel van de toe-eigening van de productiemiddelen zoals machines, fabrieken, kantoren en grondstoffen.

Tijdens deze info-avond zullen we ingaan op de noodmaatregelen van IMF, EU en ECB en de consequenties voor bijvoorbeeld de bevolking in Griekenland en de samenleving. Daarna komen de gevolgen van de bezuinigingen en de Europese crisis voor Nederland aan bod. Tot slot gaan we in op de Europese actiedag tegen kapitalisme en de noodmaatregelen van IMF, ECB en EU en voor internationale solidariteit.

Hieronder een kort overzicht van geplande infoactiviteiten met betrekking tot de demonstratie van 31 maart om 14:00 in Overvecht-Utrecht in het kader van de europese actiedag tegen kapitalisme, M31 (http://march31.net/nl/).www.jaarboekkritiek.nl

zaterdag 24 maart
14:00 hall of fame NS-plein 5 te Tilburg
georganiseerde weldaad


16:00 ACU, Voorstraat 71 te Utrecht

16:00 Klinker, van broeckhuysenlaan 46 te nijmegen

zondag 25 maart
20:30 eetcafé de kale kip, populiierenlaan 1, groningen

Meer info:
www.march31.net

Promotiemateriaal:
www.march31.net/files/Promo-pakket%20M31.zip


Powered by Greymatter