Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

03/17/2012: "Jurrie Zuidema overleden (1919 - 2012)"

Afgelopen week (dinsdag 13 maart) overleed op bijna 93-jarige leeftijd onze oude kameraad Jurrie Zuidema na een kort ziekbed. Op vrijdag 16 maart werd hij in kleine en besloten kring gecremeerd.

Helaas heeft de familie van Jurrie bezwaren tegen het verhaal dat aanvankelijk hier over het leven van Jurrie stond geplaatst. Hierdoor hebben we gemeend deze hele bijdrage in te moeten trekken.

Klik op meer.

De trouwe lezers en vrienden van De Vrije weten dat wij steeds melding maken van het overlijden van onze geestverwanten. Dat doen wij op basis van betrokkenheid, kameraadschap en genegenheid. Daarbij betrachten wij steeds de nodige zorgvuldigheid. Onze lezerskring waardeert dit.

Het treft ons bijzonder onaangenaam dat we nu verrast worden door een reactie namens de familie die volstrekt aan bovenstaande voorbij gaat. Slechts één zin geeft voldoende weer waarom wij tot de uitzonderlijke stap zijn gekomen een artikel in te trekken.

"Het valt zeer te betwijfelen of Jurrie en Aagje een artikel op internet op prijs zouden hebben gesteld, maar zolang geen sprake is van smaad of laster kan dat niet worden tegenhouden."

Indien onze intenties op een dergelijke manier bezoedeld worden, houdt het schrijven letterlijk even op!

3 Reacties


In Spanje doen kinderen en kleinkinderen hun uiterste best om het revolutionaire verleden van voorouders boven tafel te krijgen. Ze graven zelfs hun beenderen op. En hier? Willen ze niets weten van de kracht van vader en opa? Jammer en ook om voor te schamen.

zei: hanneke willemse op 22/03/2012 om: 13:21u

Een mens heeft meer nabestaanden dan alleen familie. En het willen wegwissen van iemands levensverhaal - enfin, laat ik maar niet doorgaan.

zei: Prul op 01/04/2012 om: 12:50u

Kijk of luister hier.

zei: Prul op 01/04/2012 om: 13:00u


Powered by Greymatter